Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Natsit ja äärioikeisto

Mediamme on mestari luomaan stereotyyppejä ja vääristelemään sanojen ja käsitteiden merkityksiä vain siksi, että se voisi rakentaa uusia assosiaatioita vanhojen käsitteiden ympärille. Kukaan ei aluksi välitä mistä on kyse, vaan ihmisen laukkaavat sopulilauman tavoin ensimmäisen profeetannäköisen ilmestyksen perässä. Sitten kun virheet alkavat olla ilmeisiä, ne ovat ehtineet juurtua niin syvälle, että leimautumisen pelko ajaa sopulilaumaa eteenpäin. Useimmille julkinen tyhmyys on parempi vaihtoehto kuin leimattu henkilökohtainen rehellisyys.

Minua on aina kiehtonut natsismi. En ihaile aatteen tekosia, vaan ihailen kaikkia aatteen kannattajia ja vastustajia, jotka niin tehokkaasti onnistuvat manipuloimaan ihmisjoukkoja – puolesta ja vastaan. Etenkin hämmästelen sitä voimaa, jonka lehdistö ja vihervasemmisto on mobilisoinut nk. oikeistoa vastaan käyttämällä natsismia ja fasismia lyömäaseena. Kun media nyt olan takaa yrittää kammeta äärioikeiston leiman perussuomalaisiin, keskustelun taso on siirtynyt takaisin kivikauteen.

Natsipuolue on alkuperäiseltä nimeltään Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue ja tätä puoluetta Hitler edusti. Puolueen aatteena oli kansallissosialismi ja Adolf Hitler ajoi puolueessa klassista vasemmistolaista politiikkaa, jolle oli leimaa antavaa täysi työllisyys, iso julkinen hallinto, ilmainen koulu ja terveydenhuolto. Kaikki oli sosialistisen valtion vero­varoin kustantamaa ja yksityiset yritykset olivat natsi­vallan suorassa valvonnassa.

Oikeistolle tyypil­listä vapaata yrittäjyyttä natsit eivät hyväksyneet. Juuri aatteellinen läheisyys kommunistiseen puo­lu­eeseen johti siihen, että Hitler pääsi valtaan kommu­nis­tien tuella.

Maailmansotien välisenä aikana natsit ottivat käyttöön sanan ”Volksgemeinschaft”, jolla Saksan sosialistiset ryhmittymät halusivat kuvata tulevaisuuden yhteiskuntaa. Ruotsissa sosiaali­demo­kraat­tien luoma käsite ”Folkhemmet” (kansankoti) on lähtöisin samalta ajalta, samasta käsitteestä ja samasta ideologiasta.

Brittiläinen historian tutkija Alan Bullock sanoi: ”The Communists openly announced that they would prefer to see the Nazis in power rather than lift a finger to save the republic.”

Natsien aatetta voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Natsien mielestä niin demokratia kuin kapitalismi olivat epäonnistuneet (vrt. vasemmiston sosialismi ja työläisten diktatuuri).

  • Natsit olivat anti-kapitalisteja ja sosialisteja. Vielä tänään Ruotsissa toimiva natsijärjestö ”Nordiska motståndsrörelsen” toimii sosialistien aatemarkkinoilla ”suurpääomaa ja riistäjiä vastaan”.

  • natsien mielestä juutalaiset edustivat kapitalistisen järjestelmän suurpääomaa ja siksi juutalaiset oli tuhottava – tuttuja sanoja nk. suurpääoman kotisuomalaisista edustajista, jotka esiintyvät suomalaisen vihervasemmiston retoriikassa ja 1960-luvun taistelulauluissa.

”We are socialists, we are enemies of today’s capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are determined to destroy this system under all conditions.” – Adolf Hitler (1927)

Vaikka Adolf Hitlerin myöhempi käsitys sosialismista muuttui sodan takia, oli hänen aatteensa selkeästi vasemmistolainen.

Adolf Hitlerin lausahdus: ”The government should have the power to regulate the use of private property for the good of the nation” on kuin suoraan marxilaisista oppikirjoista.

Vasemmiston aatteellinen läheisyys natseihin näkyy myös siinä, että sosiaalidemokraattinen liike kampanjoi vielä 1939 sen puolesta, että Nobelin rauhanpalkinto myönnettäisi Hitlerille. Kun Saksa vuonna 1941 käynnisti operaatio Barbarossan, sitä juhlittiin suurin sanoin sosiaalidemokraattisessa lehdistössä. Natsien rotuoppien läheisyys sosiaalidemokraattiseen liikkeeseen näkyivät siinä, että Ruotsin hallitukset antoivat pakkosterilisoida 63.000 ihmistä rotubiologisin perustein aina vuodesta 1934 vuoteen 1976 asti (Statens institut för rasbiologi). Natsien rotuoppi siis jatkui koko sosiaalidemokraattisen vallan ajan, kunnes Thorbjörn Fälldinin 1. keskustajohtoinen hallitus nousi valtaan 1976, 31 vuotta natsivallan kaatumisen jälkeen.

Tässä kannattaa mainita, että samat tahot ehdottivat Nobelin rauhanpalkintoa myös Benito Mussolinille (1935) ja Joseph Stalinille (1945, 1948).

Vielä tänä päivänä oikeaoppiset vasemmistovihreät puolueet tukevat palestiinalaisryhmittymiä niiden taistelussa juutalaisia vastaan samoin perustein kuin Hitler sen aikoinaan teki. Hitlerin suhteista arabien äärijärjestöihin tiedämme, että:

  • Suurmufti Amin al-Husseini asui pakolaisena Berlinissä toisen maailmansodan aikana ja oli Adolf Hitlerin VIP vieras. Hitler maksoi Amin al-Husseinille 750.000 Saksan markkaa kuukaudessa jihadistien juutalaisvastaisen taistelun tukemiseksi.

  • Suurmufti Amin al-Husseini ja islamistisen Muslimiveljeskunnan perustaja Hassan al-Banna olivat hyviä ystäviä.

  • Muslimiveljeskunta oli Hitlerin liittolainen ja sen 200.000 jäsentä kehotettiin vakoilemaan Natsisaksan puolesta.

  • Hassan al-Banna kutsui suurmufti Amin al-Husseinin toisen maailmansodan sankariksi, joka taisteli sionismia vastaan Hitlerin ja Saksan tuella.

Tiedämme, että Hassan al-Bannan Muslimiveljeskunta ja siihen kytköksissä oleva Al-Qaida ja ISIS jatkavat siitä, mihin Hitler lopetti – maailman valloitus terrorismin ja aatteen varjolla ja yhtynyt vihervasemmisto on aatteen takana samalla tavalla kuin se tuki natseja 1930- ja 1940-luvulla. Ruotsin pääministeri kutsui näitä äärijärjestöjä vielä muutama vuosi sitten sosiaalidemokraattien sisarpuolueiksi.

Sotien jälkeistä aikaa hallitsi sosiaalidemokratia, vasemmistoliikkeet ja itäblokki. Siksi oli tarpeen tehdä aatteellinen lehmänkäännös, jotta natsien rikokset ihmisyyttä vastaan eivät koituisi vasemmistolle rasitteeksi, vaikka koko kommunistisella maailmalla oli jalat syvällä natsien sotkuissa.

Media ja yleinen mielipide hyväksyivät muutoksen nurisematta ja sen valheen kanssa me nyt elämme unohtaen tyystin, että vanha vihervasemmisto ei ole muuttunut vaan

uusnatsien piikkiin menee nykyään n. 5 % katuväkivallasta ja loput 95 % on vasemmistoradikaalien piikissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiallinen kirjoitus.

Ruotsalaisten lähihistoria on suuri syy pakolaisten nykyiseen, suhteettoman suureen vastaanottoon. Ovat historiastaan edelleen häpeissään ja jokainen puolue pyrkii pitämään itsensä aiheen ulkopuolella.

http://www.levandehistoria.se/fordjupning-rasbiolo...

Risto Laine

Kaikki aatteet missä mainitaan Sosisalismi, eivät ole vihollisia vaan kilpailijoita keskenään. Jopa Fascismi on anti-kapitalistinen aate.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Mites se meni, 5% katuväkivallasta menee uusnatsien piikkiin. Blogitekstistä opimme, että natsit ovat vasemmistolaisia. Loput 95% katuväkivallasta menee vasemmistoradikaalien piikkiin. Kuitenkin siis 100% katuväkivallasta menee vasemmistolaisten piikkiin.
Oikeastaan siis äärioikeistoa ei ole, vaan on sosialistiset natsit, vasemmistoradikaalit, anarkistit, vihervasemmistolaiset, punavihermädättäjät ja ties mitkä partaradikaalit. Ne on kaiken väkivallan aiheuttajia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo
Kaj Granlund

Mietin samaa asiaa kun kirjoitin tuota kohtaa. Eli olisi tekstiä noudattaen pitänyt sanoa, että kaikki memnee äärivasemmiston piikkiin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Nii että meniköhän se nyt ihan noin tuo asia

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Odotan huvittuneena lähdeviitettä tähän:

"Vasemmiston aatteellinen läheisyys natseihin näkyy myös siinä, että sosiaalidemokraattinen liike kampanjoi vielä 1939 sen puolesta, että Nobelin rauhanpalkinto myönnettäisi Hitlerille."

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Ruotsalainen kansanedustaja (demari) E.Brandt on ainakin ehdottanut Hitlerille rauhanpalkintoa. Mutta taisi vain heittää läppää kuten tämä Batman Putkonen toissa päivänä ydinvoimaloista..

https://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Gottfrid_Christ...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo, vitsi olisi ehkä mennyt hiukan huonosti perille Bruno Kreiskylle, Willy Brandtille, Erich Frommille ja muille kotoaan henkensä edestä paenneille; puhumattakaan Rudolf Hilferdingistä ja muista keskitysleireissä tapetuista.

Ironinen suhtautuminen Chamberlain-ehdotukseen on sinänsä ymmärrettävä. Palkintohan on myönnetty myös Henry Kissingerille ja Menachem Beginille.

Kaj Granlund

Tässä on Nobel komitean sivustolta, jossa siis löytyy myös niiden nimet, joille on ehdotettu Nobelin rauhanpalkinto. Sieltä löytyy Hitler, Mussolini ja Stalin sekä vuosiluvut.

http://nobelpeaceprize.org/en_gb/about_peaceprize/...

Demareiden osuus Hitlerin Nobelpalkinnosta on hieman ristiriitainen. DN kirjoittaa jutussaan joulukuun 10. 2012 demari Erik Brantin tapauksesta 1939. Nykypäivän valossa on selvää että demaritaustainen DN yrittää putsata historian pöytää, mutta kun lukee sosiaalidemokraattisen Aftonbladetin jutun 22.6.1941 "Europas frihetskrig" eli Euroopan vapaussota, jossa ylistettiin Hitlerin hyökkäystä Venäjälle, niin Hitlerillä oli selvä tuki demareiden lehdistössä. Alla artikkelista skannattua tekstiä ruotsiksi. Koko jutun saa varmasti pyytämällä AB:n arkistosta.

Det av västmakterna inringade Tyskland har sprängt sina bojor och går nu
med fri och ökad styrka till sin europeiska, sin världshistoriska mission att krossa den röda regimen som utgjort ett ständigt hot mot själva frihetens princip.

Under formerna av en artificiell statsbildning har Moskva terroriserat hela
vår samtid. Det var Englands obegripliga och oförlåtliga misstag att inte
fr§n början vara delaktigt i en europeisk politik som uppställde en enig
front mot den sovjetiserade östern. Nu har Tyskland tvingats att först göra
rent hus på den servilt styrda kontinenten för att sedan med ryggen fri
kunna skrida tili det mest betydelsefulla slaget.

Under ett interregnum var Tyskland nödsakat att med en diplomatisk pakt
paralysera det röda jätteriket för att undgå omedelbart tvåfrontskrig.
Denna pakt var en manöver, påtvingad Tyskland av den inringade
västmaktspolitiken. Nu har pakten gjort sin tjänst och kastats över bord Sovjetryssland - har såsom nu är uppenbarat bedrivit falskt spel och i
enlighet med sina politiska regler strävat att dra största möjliga fördelar i den civilisationens bankrutt som Moskva arbetat på och satt sin tillit till.

Under Tysklands ledning går Europa tili ett folkkrig mot det röda väldet På
fiankerna marschera Finland och Rumänien. Det blev Finlands stora och
ärorika uppgift att i Norden trygga språngbrädet mot den röda tsarismen.
Finland har redan blött för denna uppgift och gör i denna stund nya offer
för Nordens sak.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Selitys on aika yksinkertainen. Aftonbladet ei ollut silloin sosiaalidemokraattinen.

Lehti on perustettu vuonna 1830 ja se on kannattanut poliittisesti milloin mitäkin. Vuosina 1929–56 Aftonbladetin omisti liikemies Torsten Kreuger, Ivar Kreugerin veli. Päätoimittajana oli vuosina 1933–56 saksalaismielinen P.G. Peterson.

Ammatillinen työväenliike LO perusti vuonna 1942 oman lehtensä Aftontidningenin nimenomaan vastustamaan Aftonbladetia, mutta onnistui sitten, vuonna 1956, ostamaan tämän vanhemman ja tunnetumman nimen itselleen.

Nykyään LO:lla on 9% osakkeista ja oikeus nimetä päätoimittaja ja päättää lehden linjasta. Aftonbladet on ollut puolueeseen sitoutumaton sosiaalidemokraattinen lehti vasta viimeiset 60 vuotta.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #12

Ok, aina oppii jotakin uutta vaikka olen ollut 5 vuotta AB:n konsulttina! Se ei kuitenkaan poista demarien natsistista ja rotuopillista historia eikä aatteen sukulaisuusuhteita natseihin.

Käyttäjän ThomasTomppaPenttil kuva
Thomas Penttilä

Tuskinpa saksalaiset sosiaalidemokraatit mitenkään kampanjoivat rauhanpalkintoa Aatulle sillä tämä oli jo vuonna 1937 kieltänyt ketään Saksan valtakunnan kansalaista ottamasta vastaan juuri tuota palkintoa.

Marko Parkkola

Natsien yhteys sosialismiin häivytettiin jo toisen maailmansodan jälkeen. Kommunistit olivat sodan voittajia, joten oli ymmärrettävää, etteivät he halua ihmisten huomaavan fasistien olevan vain heidän kolikon kääntöpuoli. Äärioikeisto on kaukana natsismista / kansallissosialismista / fasismista.

Toisaalta antaa leimakirveiden heilua. Näillä termeillä ei ole enää aikoihin ollut mitään merkitysti minkään kanssa. Otetaan vaikka oikeistolaisena pidetty nationalismi. Nationalismi tähtää kansakuntien itsemääräämisoikeuteen. Tätä on pidetty natsismina / kansallissosialismina / fasismina. Mutta mistä nationalismi onkaan lähtenyt liikkeelle?

"In France, nationalism was originally a left-wing and Republican ideology."

William Doyle, The Oxford History of the French Revolution, Oxford University Press, 2003, ISBN 978-0-19-925298-5

Antaa siis lasten pitää hauskaa leimojensa kanssa. Lapsi on terve kun se leikkii.

Toimituksen poiminnat