Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Sodan ja vihan mittasuhteet

Venäjä iskee rajusti Aleppoon uutisoi YLE, ja ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut Britanniassa toimivan, Syyrian sodan uhreja laskevan kansalaisjärjestön (Syrian Observatory for Human rights) mukaan.

Tuntuu kuin mediasodassa aina tarvitaan kärki, joka on suunnatu poliittisesti oikeaan kohteeseen. Ei ole väliä mitä joku tekee, kunhan oikeat ihmiset huomioidaan ja väärien ihmisten teoista rangaistaan.

Käännetäänpä tätä paistia hieman kumolleen ja arvioidaan kylmän neutraalisti kysymystä rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Viime torstaina ISIS mestasi 284 miestä ja poikaa Mosulissa, mutta en ole nähnyt minkäänlaista mainintaa asiasta mediassa. Sen sijaan 8 ihmisen kuolema Aleppon pommituksista järkyttää maailmanrauhaa.

Miten syyllisiä kohdellaan?

Venäjä ja Syyrian laillinen hallitus tuomitaan kaikkialla maailmassa ja media pursuaa samoista toistuvista videopätkistä, joissa siviilit hääräävät muutaman uhrin kimpussa. Halutaan lisää pakotteita ja kaivetaan jo verta Putinin nenästä.

Kukaan ei tuomitse ISIS:in taistelijoita. Ruotsi ilmoittaa ottavansa nämä "paluumuuttajat" takaisin ja tarjoavan heille ilmaisen asunnon, koulutuksen, psykologipalvelut ja velkasaneerauksen - kaikki verorahoilla. Suomessa puhutaan samanlaisista palveluista. Jos Eurooppaan eksyy tuhatkunta Mosulissa riehunutta ISIS-taistelijaa, heille on myönnettävä turvapaikka, koska heitä uhkaa kuolemantuomio Irakissa. Näiden taistelijoiden tekoja on jopa puolustettu sanomalla: "jokaisella on oikeus erehtyä ja yhteiskunnan on otettava nämä huostaansa". Tämä on aikuisten oikeasti ruotsalaisen demaripoliitikon suusta poimittu lause.

Entä Aleppon todellinen tilanne?

Siviilit ovat vain ihmiskilpinä. Jos siellä olisi hätä ja kapinalliset sallisivat ihmisten liikkuvan vapaasti, jokainen kärsivä siviili olisi poistunut suosiolla sotatantereelta.

Ja lopuksi koko asian mittasuhteet

Inhottaa sanoa, mutta talvella 1945 pakolaisia täynnä oleva Dresden pommitettiin pillun päreiksi yhdessä vuorokaudessa. SPR:n mukaan kuolleita naisia, lapsia ja vanhuksia oli 270.000, joidenkin arvioiden mukaan paljon enemmän. Lukumäärä ei koskaan selvinnyt suurten pakolaismäärien ja hirveän tuhon takia. Dresdenissä siviilit tapettiin tarkoituksella. Ensin räjähtävät pommit keskelle asutusta ja historiallista keskustaa, sitten helvetillinen määrä fosforipommeja sytyttämään liki 1000 asteen kuumuuden kaupungin keskustassa ja lopuksi hävittäjät ampumaan eloon jääneitä ihmisiä ja eläimiä konekiväreillä. Churchill kun ei saanut lupaa tappaa hengissä selvinneet myrkkykaasulla (hän esitti sitä) vain siksi, että Britannia pelkäsi Saksalaisten vastaavan samalla mitalla.

Näin siis mitä enemmän tapat sitä suurempi sankari ja parempi kohtelu.

Ainakin median ja oikeamielisten mielestä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Kukaan ei tuomitse ISIS:in taistelijoita."

- Tuohon et usko itsekään, vai etkö sinä itse ainoana poikkeuksena Suomessa 'tuomitse'?

"talvella 1945 pakolaisia täynnä oleva Dresden pommitettiin pillun päreiksi yhdessä vuorokaudessa"

- Ymmärrän pitkäaikaisen freudilaisstalinistisen kaunasi. Syyllisiä on muitakin kuin vain se pahin eli Kreml. Mutta ei se ole hyväksyttävä excuse teidän venäjämielisten karjalanryöstäjien ja ukrainannäälkäännäännyttäjien vankileiriensaaristonvartijoiden ja kriminvaltaajien hyysääjien lähteä uusnatsien ja iljajanitskinheadien riveihin sotaa lietsomaan.

Isovenäläisen imperialismin eskalaatiosta ja neuvostofasistisen internatsismin jäänteiden vaalimisesta olisi syytä muistuttaa YK:n päivänä ja muutenkin. Valtakunnanjohtaja Putinin hävittäjät ja sotalaivat pinnalla ja sukelluksissa eksyilevät rajojen yli niin Itämerellä kuin etelämmäskin, ja siviilikohteiden pommitusten välttäminen varsinkin vaatii ns. veljellistä apuamme. Kaksipääkotkalla on kynnet ja nokat veressä. - Lahjoitetaan itänaapurin piloteille symbolisena apuna virtuaalinen kompassi! Ks. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1818154865...

Kaj Granlund

Pitää nyt ensiksi sanoa, että en tajunnut tuosta mielenpurkauksestasi yhtikäs mitään.

Jos tuo "venäjämielisten karjalanryöstäjien ... jne" oli minulle osoitettu, niin pahasti meni poskelleen. Olen Karjalan poikia ja sukuni tulee luovutetuilta alueilta (Metsäpirtti, luovutetussa Karjalassa & Suursaari). Pidän pres. Koivostoa suurena maanpetturina kun hän ei 1990-luvulla kopannut Karjalaa ja Petsamoa takaisin Suomelle - mahdollisuus oli.

En myöskään ole ihaillut Venäjää ja sen toimia kuten en osaa ihailla Yhdysvaltojen ja eräiden piirien tarkoituksellista halua vavisuttaa Euroopan vakautta. Euroopasta on tullut Yhdysvaltojen rakkikoira, jonka maailmanpoliittisena tehtävänä on härnätä Venäjää sillä välin kun Yhdysvallat poimii putoavat omenat puusta. Venäjä ei ole oikeassa, mutta kaikki asiat on asetettava oikeisiin mittasuhteisiin ja on osattava nousta YLE:n päivittäistavarakaupan hyllyjen yläpuolelle.

Mieti mitä kaikkea Euroopan ja nimenomaan EU:n kannattaa tehdä Yhdysvaltalojen etujen takia?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Noh. Otetaan pari piirua ja halaistua sanaa takaisin. Mutta tuo syytös isiksen yleisestä hyysäyksestä kylä kuulosti tosipahasti putinistipraavdalta ja haiskahsikin siis. Ja Venäjän iskut siellä Syyriassa eivät tosiaankaan ole mitenkään ertyisesti jos lainkaan kohdistuneet isistä vastaan vaan ihan kunnon väkeä. Ja Islamilainen valtio Isis, se on kuten tiedetään Saddamin baath-puolueen ja arabisosialismin kaaderien ja Putinin Venäjän yhteinen kosto Neuvostoliiton hajoamisesta Lännelle Suomi mukaanlukien: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208260-i...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...heille on myönnettävä turvapaikka, koska heitä uhkaa kuolemantuomio "

- Tuossa on kieltämättä pointtia, että ei pitäisi olla ihan sellainen ylisinisilmäinen hyväntahtoinen idealisti, mitä Suomessakin esim seurakunnissa näyttää olevan. Ilmeisesti luullaan että on ihan okei järjestää laittomasti maahan jääville jatko-oleskelulupa käännyttämällä muslimi 'vääräuskoiseksi' jolloin lähtömaassa oikeasti uhkaa kuolemantuomio, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224775-t...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eräs tuttavani jolla on samantapaisia ajatuksia, puhuu usein samalla tavalla laillisesta hallituksesta jolla on laillinen oikeus sotia.

- Kysyin kerran että mitä mieltä olet, jos joku tekee sotilaskaappauksen ja ottaa vallan itselleen, onko silloin hallitus laillinen?
- Ei kuulema ole.
- Jatkoin, vallan anastaja on vallassa 20 vuotta, sitten kuolee mutta ehtii siirtää vallan pojalleen. Onko pojan hallinto laillista?

Kaj, missä vaiheessa sotilasdiktatuurin hallinto on muuttunut lailliseksi?

Kaj Granlund

Tuo Bashar al-Assadin vallan laillisuus on hieman kimurantti kysymys. Kun Syyrian nykytilannetta arvioidaan, niin pidän kapinallisia ja eräitä suuria öljyntuottajamaita hyökkääjinä, ei hyvinvoinnin ja rauhan tuojina sen enempää kuin Venäjäa, Yhdysvaltoja, tai Turkkia. Kaikkien ulkopuolisten pitäisi vetää sormensa pois ja lakata rahoittamasta sotivia osapuolia.

Kun al-Assad kaatuu, hän kaatuu kansannousun seurauksena, ei ulkomaalaisten valtioden taloudellisten tai poliittisten intressien takia.

On muistetava se seikka, että demokratia ei koskaan toteudu muslimimaissa, koska islam ei luonteeltaan ole demokraattinen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Syyria on selkeä jatkumo Saddamin ja Gadaffin kaatamiselle. Niillä toimilla ei ole mitään tekemistä demokratia kanssa. Nuo yhteiskunnat eivät ole valmiita demokratiaan uskonnosta tai yhteiskunnan muusta perinteestä johtuen.

Kyse on puhtaasti öljystä, jota Yhdysvallat ja monet muut valtiot kilvan jahtaavat. On vähän noloa ummistaa silmät tältä ilmiselvältä tosiasialta ja ryhtyä puolustelemaan alueelle hyökänneitä ulkopuolisia. Demokratiapuheila höynäytetään hyödyllisiä.

Sen verran voi Venäjän ansioksi lukea, että he ovat olleet siellä vuoden päivät. Muut ovat riehuneet kymmenen vuotta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #8

Islamilainen valtio Isis on kuten tiedetään Saddamin baath-puolueen ja arabisosialismin kaaderien ja Putinin Venäjän yhteinen kosto Neuvostoliiton hajoamisesta Lännelle Suomi mukaanlukien: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208260-i...

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #8

Tähän on helppo yhtyä. Itse asiassa uskon, että taustalla on Saudi-Arabian ja Quatarin halu tuoda kaasua Europpaan ja Syyria pistää Venäjän yllyttämänä hanttiin. Syykin lienee se, että kilpaiu heikentäisi Venäjän valtaa Euroopassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Venäjä ja Syyrian laillinen hallitus tuomitaan..."
Kurjat länsimaat tuomitsevat vaikka laillinen hallitus on oikealla asialla.

"talvella 1945 pakolaisia täynnä oleva Dresden pommitettiin pillun päreiksi yhdessä vuorokaudessa."
Eikö pillun päreitä tehnytkin laillinen hallitus, tai useitakin? Se oli siis sallittua!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikö pillun päreitä tehnytkin laillinen hallitus, tai useitakin? Se oli siis sallittua!"

Yritätkö siis laillisuudella hyväksyttää Neuvostoliiton hyökkäämisen Suomeen?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Sanonta kuuluu: "Tuhannen pillun päreeksi".

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Se on muotiasia.

On muotia hakkua Venäjää kaikesta mitä mieleen tulee. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä hauku Venäjää.

On muotia käyttää rasistikorttia maahanmuuttokeskustelussa. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä käytä sanaa rasisti.

On muotia haukkua persuja. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä hauku persuja. ”Hauku persu päivässä.”

On muotia olla homo. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä ylistä homoutta.

On muotia pelotella ja jankuttaa ilmastonmuutoksesta, vaikka et ymmärtäisi siitä yhtään mitään. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä ota asiassa kuin asiassa esille ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

On muotia kehua USA:ta ja NATO:a. Et ole kunnon poliitikko, jos et kerran päivässä ylistä USA:ta ja NATO:a.

Jos olet julkkishomo ja värillinen, pääset takuuvarmasti kansanedustajaksi. Tai ainakin johonkin YLE:n saippuasarjaan.

Toimituksen poiminnat