Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Aikamme maantierosvot

Vieressäni istuu 2 -vuotias tyttären tytär ja voin lukea kysymykset hänen silmistään: "pappa, miksi jätät tällaisen maan minulle? Miksi papalle ei riitä se minkä pappa itse hankki?". . .

En haluaa kuvitella noita sanoja nyt enkä kuulla niitä huomenna, vaan haluaisin lähteä kunnolliselle matokuurille, jotta pöytäni olisi puhdas kun exitus korjaa potin. Olemme sopeuttaneet yhteiskuntamme ja nimenomaan julkisen sektorin toiminnan sellaiselle tasolle, jota tuottavuutemme ei kata. Me syömme lastemme ja lastenlastemme pöydästä ja olemme tehneet sitä yhä kiihtyvässä tahdissa - häpeämättä pätkääkään!

Jos oletamme, että seuraavien vuosien aikana emme pysty pienentämään velkamme, niin me jätämme jokaiselle maksettavaksi tämänhetken velkatasolla noin 20.000 euroa. Tämä tarkoittaa 60.000 - 80.000 euroa / perhe vain siksi, että meillä on ollut mahdollisuus määrätä kuka käyttää seuraavien sukupolvien rahat!

Toiminnassamme ei ole mitään anteeksi annettavaa, eikä mitään kunniallista.

Olemme samalla tasolla kuin tavalliset maantierosvot.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomessa on virkamiesdiktatuuri ja sen ahneus on suunnaton Molokin kita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oletko Kaj tosissasi?
Kuvitteletko että yksikään maa maksaa velkansa?
Luuletko että meidän jälkeläisemme ovat niin typeriä että ryhtyvät maksamaan Suomen ottamia velkoja?
Jos he eivät ole yhtä tyhmiä kuin me, he eivät maksa edes korkoja.
Otetut lainat eivät ole keneltäkään pois, ne ovat pankkien luomaa virtuaalista rahaa. Systeemimme perustuu jatkuvaan lisälainan ottamiseen ja korkojen maksamiseen.

Lue Ville Iivarisen kirja: RAHA

Kaj Granlund

Ei sillä ole mitään merkitystä vaikka velkaannumme loputtonmasti. Koko ongelman ydin on siinä, että mitä enemmän lainaamme, sitä vähemmän sanomista meillä on omista asioistamme.

Toinen pointti on siinä, että jossakin vaiheessa korko nousee. Tilanne jossa meillä on negatiivinen peruskorko on absurdi ja kun korko palaa perinteiselle tasolle, meillä nousee lainanoton tarve 3-kertaiseksi.

Se jatkuuko peli vaiko ei on kuitenkin sivujuonne. Tärkein on se, että me nautimme, ja joku toinen selvittää meidän sotkumme. Sotkujen selvittäminen ja vallan palauttaminen takaisin "kansalle" tapahtuu joko maksamalla tai maailmantalouden romahtamisella. Jälkimmäinen vaihtoehto jatkunee maailmansodalla.

Siinä on mistä valita.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Kuvitteletko että yksikään maa maksaa velkansa"

Suomi maksoi sotakorvauksensa Neuvostoliitolle, joten se siitä väittämästä.

Toimituksen poiminnat