Puntarissa KIKY

Uusin keittiökalusteeni 2015 ja tilasin Siemensin liesituulettimen, induktiotason, mikroaaltouunin ja vähän muuta pientä Saksasta ja Itävallasta pihalle toimitettuina. Hintaetu yli 900,00 € "halvimpiin" suomalaisiin myyjiin verrattuna, eikä tarvinnut noutaa omalla autolla.

Viime kesänä ostin Hitachin poravasaran Saksasta perille toimitettuna hintaan 359,00 €. Vastaava kone maksaa Suomessa 547,00 noudettuna.

Mustesuihkukirjoitimen mustepatruunat hankin Amazonin verkkokaupasta. 25 mustepatruunaa (5 settiä) hintaan 11,00 £ eli ovelle toimitettuina n. 20,00 €. Vastaava setti suomalaisesta verkkokaupasta maksaa 312,00 € – 497,00 € paikasta riippuen.

Kävin hiljattain saksalaisessa marketissa ostamassa "ruokakassin" ja sen pohjalle 5 pulloa viiniä. Koko lystin hinta oli 46,00 €. Olisinkohan saanut Salesta tai K-marketista maitotölkin, suomimakkaran, kuivan muoviin pakatun leivän ja juustopalan samaan hintaan? Yleensä ruokakassini hinta Suomessa on ilman viiniä noin 100,00 €.

Vien kustantamani kirjaa (Das Europa der Wölfe) Keski-Eurooppaan ja yhden kirjan postittaminen Suomesta maksaa maksaa 6,80 €. Huhtikuun alusta tämäkin hinta nousee. Saman kirjan postittaminen Saksasta Suomeen maksaa "vain" 3,70 €.

Listaa voisin omalta osaltani jatkaa loputtomiin. Kysymys on lopulta siitä, miksi Suomi on niin kallis maa? Vaikka olen elämäni viettänyt pk-yrittäjänä Suomessa, en ymmärrä, miten tämä yhtälö voidaan ratkaista KIKY:n kaltaisilla työaika- ja palkkakikkailulla.

Suomessako on kaikki hyvin? Kutistuva yksityinen sektori elättää yhä paisuvaa jukista käenpoikaa. Tarvitaan tarkastajaa, erikoistarkastajaa, ylitarkastajaa, asiantuntijaa, johtava asiantuntijaa ja hiilijalanjäljen tutkijaa jokaisen laikipykälän valvontaan ja niitä maassamme riittää. Kaikelle pitää olla laki ja kaikki pitää olla lakien ja säännösten mukaista. Jos ei ole, niin keksitään uusia lakeja virkakoneiston kasvattamiseksi. Jos ei lakeja onnistuta keksimään, selitetään kansalle, että EU vaatii!

Äskettäinen KELA-sotku oli hyvä esimerkki siitä, miten julkinen sektori poikii töitä niin kauan kuin yksityinen sektori jaksaa pakertaa, tuottaa voittoja ja maksaa veroja.

Niin tosiaankin! Suomessahan ei saa tehdä voittoja, mutta yrittäjän pitää investoida. Mielenkiintoinen yhtälö, jonka kansa oikeamielisen YLE-mafian toitotuksesta on sisäistänyt.  SOTE-keskustelussa puidaan sitä, saavatko yksityiset toimijat tehdä voittoja? Monen mielestä ei, vaan pitää toimia kuten YLE, joka ei tee voittoja vaan tuhoaa niitä. Siitä huolimatta tunnin ohjelman tekeminen YLE:llä maksaa neljä (4) kertaa sen minkä MTV:ssä (joka yrittää tehdä voittoja). Suomalaista tasapuolisuutta on kai se, että kaikkien on elettävä samassa kurjuudessa.

Huoltosuhteella tarkoitetaan yleisesti tilastoidun työvoiman ulkopuolella olevien määrää suhteessa varsinaisen työvoiman määrään. Huoltosuhteella pitäisi tarkoittaa yksityisellä sektorilla toimivan työvoiman suhdetta varsinaiseen työvoimaan. Meidän on korkea aika keskustella siitä, miksi me tarvitsemme tehottoman ja 10-kertaisesti ylimitoitetun julkisen sektorin, joka lopulta elää vain itseään varten. Ennen kaikkea, millä varoilla ja kenen työllä sitä ylläpidetään. Sitä ei ylläpidetä julkisen sektorin työllä.

Suurimmat talouttamme rasittavat tekijät ovat erimuotoiset tuet. Yritystuet ovat paisuneet ja suunta on järjetön. Ne jähmettävät talouden, vääristävät kilpailua ja tukahduttavat kehityksen. Maatalous ei pyöri ilman valtion massiivisia tukia, joka on johtanut siihen, että maaseudulla ei lopulta mikään pyöri ilman tukia. Kun kaikki perustuu tukiin, kukaan ei välitä tuloksista – tervetuloa sosialistinen järjestelmä.

Uusiutuvan energian tuet tuhoavat energiahuollon, mutta pitää näyttää partiopoikailmeitä maailmalle hinnalla millä hyvänsä.

Viideosa kansasta on tehty riippuvaisiksi erilaisista sosiaalisista tukimuodoista. Tuesta on tullut itsestään selvyys, mutta harva tuensaaja tulee miettineeksi sitä, että hän tosiasiallisesti vaatii itselleen osan jonkun toisen tekemästä työstä.

Suomisirkuksen kokonaiskustannus on lopulta se, joka tukahduttaa kilpailukykymme. Jokainen euro, joka kiertää valtiohallinnon tehottoman koneiston kautta, näkyy ruokakassin kustannuksissa. Jos halutaan kunnon KIKY-potku, rahavirrat on käännettävä valtion kassasta markkinoille.

Jos se tarkoittaa, että kaikkiin palveluihin ei ole varaa, niin ollaan ilman. On sitä oltu ennenkin!

KajGran
Sitoutumaton Lestijärvi

Olen sitoutumaton ja sinun mielipiteistäsi täysin riippumaton ajattelija. Olen aikoja sitten ohittanut vaiheen, jossa välittäisin mitä jutuistani ajattelet.
Kun kerrot minulle totuudesta niin kerrot vain siitä asiasta, jonka useimmiten olet kuullut. Se on sinun totuutesi!
Kun kerrot minulle humanismista, kerrot miten vaadit, että itseäsi kohdellaan.
Kun syytät minua kerrot vain minkälaisena koet itsesi.
Ihmiskunnan luisuessa kiihtyvällä nopeudella kohti omaa tuhoaan, sarkasmini kasvaa, joten älä lue juttujani, jos et siedä mielipiteitäni.
Kirjoitan myös paikassa: http://cajppa.blogspot.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu