Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Trump - ump - ump - mp - mp - p

 • Aita marraskuussa 2010
  Aita marraskuussa 2010
 • Aitatyöt maaliskuussa 2009
  Aitatyöt maaliskuussa 2009
 • Aitaa elokuussa 2007
  Aitaa elokuussa 2007
 • Tijuana ja San Diego 2006
  Tijuana ja San Diego 2006

Trump ei siis kätellyt Merkeliä ja se oli kauhea skandaali! Roisto, riistokapitalisti, natsi ja rasisti uhmaa maailmanrauhaa ennen kuulumattomalla tavalla. Euroopan ja Yhdysvaltojen oikeamielinen media käy ennalta ehkäisevää ja mielestään oikeutettua taistelua suuren totuuden istuttamiseksi ihmisten mieliin.

Nyt tuo Trumpin lanseeraama aitahanke on taas uutisten pääaiheena!

Me toistamme tätä viestiä kuin rautalankabändimme Meatzin nauhakaikulaite. Rosvo - osvo - svo -vo - vo - vo - vo. Vai olemmeko sosiaalisesti samalla tasolla kuin kaatopaikkojen lokit. Kun kukaan ei sano mitään kaikki istuvat hiljaa. Sitten yksi lokki säikähtää ja hetkessä sadat lokit nousivat ilmaan laskien nokastaan korvia huumaman metelin vaikka yksikään lokeista ei tiedä miksi se kirkuu.

Oli siis kyseessä tuo paholaisen aitahanke, jota kaikkien oikeamielisten tulee tuomita.

Raja-aidan rakentaminen lienee aloitettu vuonna 1994 huumeiden maahantulon estämiseksi. Aita pantiin alulle kun Bill Clinton oli presidenttinä ja "kaikkien oikeamielisten rakastama" Hilary Clinton oli hänen taustavaikuttajansa.

George W. Bush jatkoi hanketta ja hänen aikana esiteltiin "Secure Fence Act of 2006", joka läpäisi kongressin käsittelyn syyskuun 14 2006 äänin 283–138. George W. Bush allekirjoitti lain lokakuun 26. 2006.

Tammikuussa 2009 (Barack Obaman aikakauden alussa) Yhdysvaltojen rajavartiolaitos ilmoitti, että 1989 mailia pitkästä rajasta oli aidattu 580 mailia.

Tammikuussa, kun Barack Obama oli vallassa, saatiin aita päätökseen San Diegosta Arizonan Yumaan ja sieltä se jatkui Texasiin 6,4 metriä korkeana ja 1,8 syvällä maassa.

Nyt Trump aikoo saattaa hankkeen päätökseen, eli hän jatkaa edeltäjiensä Bill Clintonin, George W. Bushin ja Barack Obaman töitä.

Jostakin kumman syystä me vähäjärkiset ja oikeamielisen median alistamat maailmankansalaiset kuvittelemme tätä aitaa Trumpin aikaansaannokseksi.

Mitä vikaa aidassa on? Laillisesti maahan tulevat ihmiset pääsevät raja-asemien kautta kuten ennenkin ja laittomat tulijat ovat laittomia niin Yhdysvalloissa kuin Suomen Rautatientorilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on kyllä itse tehnyt kaikkensa lanseeratakseen uuden aidan omana ideanaan eikä juuri siitä meriittejä ole aiemmille presidenteille antanut.

Kaj Granlund

Onko Trump sanonut tuon sinulle vai oletko saanut tiedon medialta? Käsitykseni mukaan Trumpin puheet oli suunnattu Yhdysvalloissa asuville ja he lienevät tietoisia siitä, että aita on wanha juttu.

Jos olet saanut tiedon median kautta, niin se kertoo vain kuinka luotettava mediamme on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Erilaisista lähteistä. Suomalainen media on näyttänyt Trumpin puheita eikä niitä ole manipuloitu. Lisäksi olen lukenut paljon myös amerikkalaista mediaa. Tuo kysymyksesi oli aika hatara huitaisu esittämäni tosiasian "tyrmäämiseksi".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itsekin olen tuota Trumpin meuhkaamista ihmetellyt, koska niin kuin Kaj sanoo, aita on jo hyvin pitkälti valmiina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpin hanke on aivan uusi projekti.30 jalkaa korkea aita betonista.Nämä aiemmat versiot ovat halpoja, ei satoja vuosia kestäviä.

Kalle Erkkilä

Taisi olla niin, että urakoitsijoiden tulee jättää tarjouksensa ja alustava suunnitelmansa muurista tämän kuun loppupuolella. Toiveena on 9m korkea muuri, joka kestää raskaidenkin purkutyökalujen käyttöä vähintään tunnin verran. Muurin tulee mukautua ympäristöön (ainakin USA:n puolella), eli estetiikkakin on huomioitu.

Kaj Granlund

Kun muurista keskustellaan, niin kyse ei liene itse muurin rakentamisesta vaan siitä, onko eettisesti oikein estää laittomia siirtolaisia ja huumekauppiaita ylittämästä raja muualla kuin raja-asemalla.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tälläkin hetkellä suurin osa laittomista on laillisesti lentämällä tulleita.Ovat päästäneet viisuminsa umpeutumaan.

Juuso Hämäläinen

Kyllä näin on, että USAan tultu yleisimmin viisumi passissa. Sitten jäädään maahan. Heistä on kuitenkin nimi ja maahantuloaika tiedossa, luvattomista tulijoista ei tiedetä mitään. Noin 11 miljoonaa laitonta oleskelijaa on USAssa. Onhan tuo uskomatonta. Näistä on reilut puolet meksikaaneja.

Meksikon valtio on jo vuosia jakanut kansalaisilleen kirjallisia ohjeita miten USAan pääsee laittomasti ja miten siellä aletaan elämään koko perheen kera, laitetaan lapset kouluun ja hankitaan terveydenhoito ilman oleskelulupaa.

Tämä ihmisvirta on jopa miljoona vuodessa. En näe mitään väärää siinä, että luvatonta muuttovirtaa halutaan estää eri tavoin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Onko muut presidentit yrittänyt maksattaa aidan rakentamista toisen valtion rahoilla? Meksikon presidentin reaktioista päätellen eivät. Trump puhui kyllä muurista, se ei ole aita.

Juuso Hämäläinen

Eivät ole, vaikka olisi pitänyt. Meksikon valtio ei ole tehnyt mitään luvattoman rajanylityksen estämiseksi todenteolla.

Meksikon valtio on päinvastoin jakanut 15 vuotta ohjeita kansalaisille miten USAan mennään laittomasti ja eletään USAssa luvatta.

Toimituksen poiminnat