Naisen logiikka ja suden pohjola

Meillä on kotona parisänky, jota peittää päiväpeitto. Päiväpeitto otetaan illalla pois ja aamulla se laitetaan petauksen jälkeen sängyn päälle. Kun eräänä aamuna petasin sängyn, ihmettelin miksi vaimoni ei kerää päiväpeittoa pois niin, että se olisi helppo rullata takaisin paikalleen, vaan se oli aina hänen jäljiltään nurin päin.

Totesin vaan, että naisen logiikkaan ei kannata puuttua

Tämä toistui päivästä toiseen ja sitten eräänä aamuna tajusin mistä oli kysymys. Vaimoni keräsi illalla päiväpeiton pois samalla tavalla kuin minäkin, mutta hän teki sen sängyn toiselta puolelta ja siksi se oli nurinpäin. No nauratti hieman päiväkahvilla, kun kerroin havainnoistani.

Naisen logiikka toimi yhtä hyvin kuin miehen logiikka.

Keväällä 2015 kirjoitin kirjan "Vargens Europa", josta julkaisin saksankielisen painoksen "Das Europa der Wölfe" vuonna 2016. Tammikuussa kirja tuli suomenkielisenä "Suden Pohjola". Kirjahan käsittelee sutta hieman toisesta näkökulmasta, kuin esimerkiksi Ohtoset & Co tekevät luontokuvauksensa. Oletin jo ruotsinkielistä kirjaa kirjoitettaessa, että suurin lukijakunta ovat maaseudun miehet.

Taas tuli vesiperä

Olin Örebron erämessuilla kesällä 2015 ja yllätys-yllätys. Kirjaa ostivat pääasiassa naiset ja usein sillä selityksellä, että tuo minun on annettava miehelleni joululahjaksi. Pidin sitä ruotsalaisille tyypillisenä juttuna, enkä kiinnittänyt asiaan enempää huomiota.

Eilen tutkin hieman oman nettikauppani sekä Amazonin ja eBay:n myyntitilastoja. Niin Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa kuin Suomessa naisten osuus kirjan ostajista on melkoinen. Ainoastaan pitämissäni luentotilaisuuksissa eri puolilla Europpaa, jossa myös myydään kirjojani, miehet ovat ostajien joukossa enemmistössä.

Tänään postiin lähtevistä kirjoista 60 % menee naisille.

Mistä tällainen jako johtuu?

Naisilla näyttää kirja ja painettu tieto olevan tärkein tietolähde ja kynnys ottaa asioista selville lukemalla on paljon matalammalla kuin miehillä.

Miehet tulevat mielellään kuuntelemaan ja sitten ikään kuin pisteenä i:n päälle, he ostavat kirjan mukaansa kotiin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että se varsinainen tieto yritetään omia kuuntelemalla ja kirjasta virkistetään muistikuvia.

Moottorisahan käyttöohje

Kuvaavaa tälle sukupuolten väliselle erolle on erään maanviljelijän lausahdus: "En minä noista papereista mitään ymmärrä. Minulle riittää, jos ymmärrän moottorisahan käyttöohjeen".

Vielä karumpana tämä näkyi kun kuntamme vaalilautakunta neljä vuotta sitten kokoontui, eikä lautakunnan miespuolinen puheenjohtaja saanut luettua esityslistan tekstin.

Oliskohan meidän ihan tosissaan huolestuttava miesten logiikasta?

KajGran
Sitoutumaton Lestijärvi

Olen sitoutumaton ja sinun mielipiteistäsi täysin riippumaton ajattelija. Olen aikoja sitten ohittanut vaiheen, jossa välittäisin mitä jutuistani ajattelet.
Kun kerrot minulle totuudesta niin kerrot vain siitä asiasta, jonka useimmiten olet kuullut. Se on sinun totuutesi!
Kun kerrot minulle humanismista, kerrot miten vaadit, että itseäsi kohdellaan.
Kun syytät minua kerrot vain minkälaisena koet itsesi.
Ihmiskunnan luisuessa kiihtyvällä nopeudella kohti omaa tuhoaan, sarkasmini kasvaa, joten älä lue juttujani, jos et siedä mielipiteitäni.
Kirjoitan myös paikassa: http://cajppa.blogspot.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu