Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Vaihtoehtoisen median vankina

  • Oikeamielisten ajatuksia. Lähde SVT1
    Oikeamielisten ajatuksia. Lähde SVT1

Luin aamulla kolmekymmentä vuotta sitten kirjoittamani blogeja, yrittäessäni ymmärtää asenteeni valtamediaa kohtaan ja siinä tapahtuneita muutoksia.

Oikeamielisten aika

Kohtaan päivittäin valtamediamme totuuden eri muodoissa. On kuin totuus olisi kabineteissa hyväksytty konsensus, jota valtamedian apostolit levittävät. Ihmiskunta kaipaa yhden totuuden taikka uskonnon, ja niin papiston kuin kirkon valta on korvattu uudella ismillä. Pseudorakkauden ismillä, joka nuorten naimaleikkien tavoin viis veisaa tulevien sukupolvien ahdingosta.

Ollaanko oikeamielisille antamassa valta syöstä ihmiskunta suursotaan?

Totuus ei pala tulessakaan, mutta siitä voidaan vaieta.

Kun kirjoitan kriittisesti luonnosta, eläimistä ja ympäristöstä, kohtaan vain syvän paatoksen synnyttämää vihaa ja henkilökohtaisia solvauksia, mutta en yhtään asiallista kommenttia tai vastaväitettä. On kuin kohtaisin suuren musta aukon, josta ei heijastu valoa eikä toivoa. Jotakin sellaista, mitä näen silloin, kun eräiden uskontojen edustajat riemuiten kivittävät naisia, silpovat tyttöjä ja tappavat vääriin ajatuksiin sortuneita tyttöjään. Tämäkin oikeus tullaan kai vielä kirjoittamaan EU:n perustuslakiin.

Vuosien varrella turvallisuuden tunne on vaihtunut peloksi, ja yhä useammin esitän itselleni kysymyksen: "Missä vaiheessa henkinen väkivalta meitä toisinajattelijoita kohtaan muuttuu fyysiseksi väkivallaksi ja hyväksytyksi terroriksi". Naapurimaassamme Ruotsissa tätä on jo tapahtunut .. mutta siitähän ei Suomessa saa puhua.

Median välittämien viestien ristiriita on kuitenkin ilmeinen.

Edellisen suuren totuuden aikana asuin Suomessa, mutta tein pääasiassa töitä ulkomailla. Silloin sain seurata, kuinka suomalainen "totuus" Neuvostoliitosta poikkesi muun Euroopan näkemyksestä. Muu Eurooppa edusti silloin minulle vaihtoehtoista mediaa.

Tänään luen säännöllisesti vaihtoehtomediaa kuten friatider.se, jewsnews.co.il, mvlehti.com, magneettimedia.com, jungefreiheit.de ja pi-news.net. Näistä voidaan olla monta mieltä, mutta ne tuovat mielenkiintoisen lisän siihen, mitä maamme valtamedia tänään uutisoi. Ne eivät välttämättä kerro totuutta, mutta kertovat sen, että valtamediamme salaa asioita. Näistä on myös selvästi luettavissa mitä valtamediamme salaa.

Onko vaihtoehtoinen media uhka ?

Hilary Clinton sanoi vaihtoehtomediasta kongressille 2011: "Olemme tiedotussodassa ja olemme häviämässä tämän sodan ... valitettavasti tulemme maksamaan kovan hinnan tästä ... Emme voi sallia sitä, että vihollisemme voittaa meidät informaatiosodassa". Angela Merkel ilmoitti marraskuussa 2016 siivoavansa vaihtoehtomedian pois internetistä ja pikkuinen Suomi taistelee oikeuslaitoksen avulla mvlehteä vastaan.

Mitä se kertoo yhteiskunnastamme, jos sananvapautta vastaan on käytettävä valtiollista terroria?

Käsitykseni totuudesta on muuttunut ja uskoni sananvapauteen romuttunut.

Neuvostovastaisuudesta on tullut rasismi ja populismista pahe. Kommunistinen vallankumous on muuttunut vihreän aatteen terroriksi ja virallinen totuus säilyttää asemansa näennäisen sananvapauden laillistamana.

Joudun tätäkin kirjoittaessa pohtimaan jokaista sanaa niin kuin kävelisin paljain jaloin lasisirujen peittämällä lattialla. Tiedän tehneeni virheen vasta, kun tulee kutsu saapua poliisikuulusteluun.

Kirjoitettu Suomi-nimisessä oikeusvaltiossa huhtikuussa 2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Ville Valkama

Voitko kertoa lukijoille näistä luettelemistasi vaihtoehtomedioista, että onko niissä miten paljon keskinäisiä eroja ja minkä tyyppiseen uutisointiin tai tarinan kerrontaan mikäkin painottuu?

Kaj Granlund

Eikö vaihtoehtomedian viesti pääasiassa ole sellaista, josta valtamedia syystä tai toisesta vaikenee?

Eräänä esimerkkinä muistan afrikkalaisten nuorten vaihtoehtomediassa (en muista missä) esittämän vetoomuksen, jossa halusivat videoilla näyttää mitä nykyajan Afrikka todellisuudessa on, eikä sitä jatkuvaa kuvaa köyhästä ja sotien näivettämistä savituvan asukkaista.

Otetaan toisena esimerkkinä YLE:n uutiset liittoutuman pommitusten aiheuttamista siviilien kuolemista Mosulissa. Niitä on kaikkiaan karvan verran alle 300.

www.thereligionofpeace.com-sivusto kertoo, että ISIS on pelkästään tämän vuoden aikana surmannut Mosulissa 417 siviiliä ja haavoittanut 346. Mukana lukuisia naisia, lapsia ja vanhuksia. Olisi ehkä antanut hieman luotettavamman kuvan uutisoinnista, jos tästä jossakin olisi mainittu.

Kannattaa myös katsoa tämän päivän www.friatider.se ja verrata sitä ruotsalaisten päivälehtien (Expressen & Aftonbladet) uutisiin. Kun valtamedia keskittyy kansainväliseen uutisointiin, Fria Tider kertoo arjesta Ruotsissa. Molemmilla on tehtävänsä, mutta yksipuolisuuteen ei pidä sortua.

Kelpasiko vastaukseksi?

Toimituksen poiminnat