Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaasua komissario Trump

Kaasun käyttö Syyrian sodassa sai toimittajakunnan liikkeelle ja Bashar al-Assadin toimia on laajasti kritisoitu länsimaisessa mediassa. Näitä syytöksiä on esiintynyt aiemminkin, mutta oma syvällä istuva epäluulo erilaisia nk. kapinallisryhmiä ja vapautusrintamia vastaan sai minut pohtimaan muitakin vaihtoehtoja.

Mitään sotilaallisesti merkittäviä etuja ei saavuteta näin rajoitetulla taistelukaasujen käytöllä varsinkin, kun kaasuasetta käytetään siviilejä vastaan. Pieni kuolleiden lukumäärä viittaa aivan muualle. Jos tätä iskua verrataan Saddam Husseinin hyökkäykseen Halabjan kaupunkiin 1988, niin Saddam käytti samaa taistelukaasua (sariinia) ja tappoi tuhansia pääasiassa siviilejä yhdessä hyökkäyksessä. Se oli selvä sotilaallinen isku!

Syytöksiä taistelukaasujen käyttämisestä on esiintynyt aikaisemminkin ja länsimaiden reaktiot ovat uhrien vähyydestä huolimatta olleet tuomitsevia. On onnistuttu tunnistamaa kaasu, mutta ei kaasun lähdettä.

Yksi asia on varma. Joku käyttää taistelukaasuja hyötymistarkoituksessa.

Bashar al-Assadin hallinto tietää satavarmasti, minkälaiset poliittiset sanktiot taistelukaasujen käyttämisestä seuraa. Se tietää myös, että näin rajoitetun iskun sotilaallinen vaikutus on mitätön. Siksi ihmettelen, miksi Syyria käyttäisi toistamiseen taistelukaasuja siviilejä vastaan, kun poliittiset seuraukset ovat ilmeisiä. Syyria ei saa mitään etuja siitä, että sota laajenee kansainväliseksi selkkaukseksi.

Toisaalta tämä kaasuisku ja varsinkin sen poliittiset seuraukset ovat kuin Allahin lahja Syyrian hallitusta vastustaville kapinallisille. Heille olisi kaikki hyöty saada Yhdysvallat ja muut länsimaat osallistumaan Syyrian kriisiin ja syrjäyttämään Bashar al-Assad. Ei olisi ensimmäinen kerta kun islamistiryhmät ja arabiterroristit käyttäisivät ihmiskilpiä, valheita ja krokotiilin kyyneleitä.

Jään jännityksellä odottamaan seuraavaa kaasuiskua. Siitä saatava poliittinen hyöty on aivan liian suuri, jotta se voidaan jättää käyttämättä nyt, kun Trump liittyi laulukuoroon.

Syyllinen iskuun tiedetään jo ennalta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen peräänkuuluttaut kaikilta näiltä kaltaisiltasi konspiraatioteorian esittäjiltä vastausta kysymykseen:

Miksi Syyrian hallinto ei päästä kansainvälistä tutkimuskomiteaa maahan?
Toistaiseksi kukaan "teikäläisistä" ei ole vastannut.

Kaj Granlund

Konspiraatioteoriani lähtee siitä yksinkertaisesta olettamasta, että tällaiset teot tehdään hyötymistarkoituksessa. Sotilaallisesti kaasuiskulla ei ollut merkitystä.

Trumpin (Yhdysvaltojen) reaktio osoitti selvästi, kuinka suuri sotilaallinen ja poliittinen hyöty on saavutettavissa kaasuiskulla. Se osoitti myös, kuinka suuri poliittinen tappio kaasuiskun tekijälle koituu.

Sekä hyöty että tappio oli etukäteen sodan kaikkien osapuolten tiedossa, jolloin jäljelle kysymys: "Kuka sen hyödyn halusi itselleen ja tappion vastapuolelle ?"

Mitä tulee "meikäläisiin", niin oletan, että voin esittää mielipiteitä ja kysymyksiä tästä aiheesta ilman, että olisin etukäteen haastatellut Syyrian hallintoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten totesin, vastausta kysymykseeni ei edelleenkään ole edes yritetty antaa.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #3

Jos minua kiinnostaisi tuo kysymys, ottaisin suoraan yhteyttä asianomaisiin.

Koska et ilmeisesti ole kyennyt löytämään vastausta itse, niin autan sinua yhteystiedoilla, jotka löytyvät googlella.

Bashar al Assadilla on nettisivu http://www.presidentassad.net/ ja hän löytyy facebookista https://www.facebook.com/Bashar.Al.Assad.page/

Facebookista on mahdollista lähettää yv suoraan presidentille.

Kokeile tuota ja siirry sitten suomi24-sivustolle, jonne tuollainen keskustelutyyli paremmin sopii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Suosittelen, että myös sinä käytät ansiokkaasti esille kaivamiasi tietolähteitä blogikirjoituksessasi esittämäsi kysymyksen vastauksen saamiseksi:

"Siksi ihmettelen, miksi Syyria käyttäisi toistamiseen taistelukaasuja siviilejä vastaan, kun poliittiset seuraukset ovat ilmeisiä."

Toimituksen poiminnat