Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Rakas Doris Roberts Nigeriasta

En välitä vastata tiedusteluusi koskien tori.fi:ssä myynnissä olevaa tietokonetta. Jos olisin kiinnostunut kaupanteosta teidän nigerialaisisten huijareiden kanssa, koneeni olisi jo aikoja sitten mennyt ja rahat jääneet tulematta.

Tunnen sinut ja kaltaistesi temput.

Jokin aika sitten nigerialainen serkkusi (ja niitä serkkuja riittää) lähetti minulle tekstarin suomalaisesta liittymästä kertoen, että on kiinnostunut tuosta läppäristä. Pyysi vastaamaan viestissä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Hän tarjosi 100 euron läppäristä 170 euroa sis pk !!

Ilmaisia lounaita ja loistavia kauppoja ei ole olemassa muualla kuin muumilaaksossa, joten läksin selvittämään mihin tie tällä kertaa johtaa.

Valitettavasti poistin tapani mukaisesti tekstarin, koska en vielä siinä vaiheessa epäillyt mitään. Näin ollen en päässyt katsomaan mihin suomalaiseen vastaanottokeskukseen tämä puhelin oli rekisteröity. Sähköpostiosoite oli kuitenkin rekisteröity gmailiin ja sähköposti lähetetty Nigeriasta. Ilmoitin, että kun rahat ovat Paypal-tililläni, toimintan koneen vaikka Naurusaarille asti. Alkoi tippua mielenkiintoisia "Paypal-tiedotuksia", joissa ilmoitettiin, että Paypal tilittää rahat vasta, kun tuote on postitettu. Jos et vuorokauden sisällä ilmoita toimituksesta teemme rikosilmoituksen ja sinut pidätetään. (Kohta muutan itse Naurusaarille :).

Alert Message From PayPal *** Legal Action Notice

From: service@intltransfer.net

"... ... Failure to Abide to this means your Name and Address will be forward to the law enforcement Agency in your Country to get you Arrested, because you are practicing Scam, And your Account with PayPal will be BLOCKED."

Rakas Doris.

Sinä et ole yhtään viisaampi kuin yllä olevan keskustelun käynnistänyt Kevin Williams. Älyäisit edes sen, että Paypal on laittanut Nigerian pannaan, eli sinne toimitetuista paketeista ei Paypal vastaa.

Edellä mainituista syystä suhtaudun suurella varauksella kaikkeen mikä tulee sinun maastasi, ja maanosasi kansalaiset saavat nauttia halveksunnastani niin kauan kunnes toisin todistavat ja siihen mennee aikaa.

Tämä oli esimerkki yhdestä niistä kymmenistä huijausyrityksistä, joita kuukausittain kohtaan.

Yhteistä näille on, että ne tulevat maista, joissa petos on maan tapa ja suurin rikollinen saa yhteisöltä suurimman kunnioituksen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olin 90-luvun alkupuolella Tokiossa kutsuttuna pari viikkoa ennen Joulua johonkin Suomen edustuston tilaisuuteen ja tapasin siellä kaksi Ugandan suurlähetystön nuorta diplomaattia, joiden kanssa keskustelin tovin ja vaihdoimme myös käyntikortteja.

Noin viikon kuluttua sain sattumoisin työpaikalleni minulle osoitetun käsin kirjoitetun kirjeen Ugandasta. Sen oli kirjoittanut sujuvalla englannin kielellä 12-vuotias Kampalassa asuva "Mary" -tyttö, jonka vanhemmat olivat kuolleet ja hän joutui elämään kadulla ruokansa kerjäten. Sydäntä särkevästi hän kuvaili muistojansa lapsuuden jouluistaan, kun vanhemmat vielä elivät ja kiitti jumalaa siitä, että hän oli vielä itse elossa.

Kirjeen lopuksi hän ilmoitti pankkiyhteytensä ja tilinumeron, johon voisin lähettää 300 dollaria rahaa, jotta hän voisi maksaa pikkuveljensä tarvitseman sairaalahoidon ja saada itse jouluna ostetuksi hiukan ruokaa.
Kirjoitti myös tietävänsä, että olen hyväsydäminen ja jumalaa pelkäävä mies. Aikamoiset selvännäkökyvyt piti tytöllä olla siellä Kampalan kadulla, vieläpä ennen nettiaikoja.

Kaj Granlund

Joskus on vain ummistettava silmänsä kärsimyksille siinä toivossa, että maailma parantuu. Kerron esimerkin:

Olin juuri tullut Dhakan kentälle työkaverini kanssa ja olimme astumassa hotellin pikkubussiin. Paikallisilla vanhemmilla oli tapana katkaista pikkupoikien vasen käsi ja pistää nämä silvotut ja visvaa vuotavat lapset kerjäämään rahaa. Bussimme viereen tuli poikajoukko kerjäämään dollareita. Joukon mukana oli yksi poika, jolla oli molemmat kädet tallessa. Annoin hänelle 10 USD setelin osoittaakseni, että arvostan hänen vanhempiaan. Muut ryhtyivät osoittamaan käsiensä tynkiä ja huusivat: "to me, to me". Työnsin ne syrjään ja astuin autoon. Työkaverini kysyi miksi en antanut mitään silvotuille pojille, johon vastasin: "minä haluan lopettaa poikien käsien silpomisen"

En tiedä, mitä pojat kertoivat kotonaan vanhemmilleen, mutta olen onnellinen jos tyly käyttäytymiseni säästi yhden pojan käden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aika suuren almun sitten annoit. Todennäköisesti hänen vanhempansa viikkopalkan verran.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #3

Paras mielenilmaisu syntyy rahalla.

Pekka Iiskonmaki

Valtionyhtiöiden johtajien tasoa Suomessa kuvaa hyvin Olavi J. Mattila.

Edes hän ei saanut valtionyhtiöitä nurin, vaikka niillä hänen johdollaan meni todella huonosti.

Sitten Mattila ryhtyi tekemään kauppaa nigerialaisten kanssa. Sitten meni lujaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Olavi_J._Mattila

Toimituksen poiminnat