Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Turistimatkalle Eurooppaan

  • Italia ja Libyan rannikko (lähde: Gefira)
    Italia ja Libyan rannikko (lähde: Gefira)

Olen ollut uskomattoman naiivi kuvitellessani, että Välimeren yli tulevat pakolaiset tekevät pitkän ja vaarallisen venematkan Afrikan rannikolta Italiaan. Mikäli oheista kuvaa on uskominen, totuus on tarua ihmeellisempi tässäkin asiassa.

Kun olemme antaneet periksi pakolaiskysymyksessä ja jokainen Suomeen tuleva saa jäädä maahan riippumatta migrin ja hallinto-oikeuksien päätöksistä, niin EU voisi sopia Libyan kanssa siitä, että perustetaan säännöllinen lauttaliikenne Libyasta Italiaan.

Nykytilanteessa Välimeren yli tulevat pakolaiset joutuvat maksamaan "tähtitieteellisiä" summia salakuljettajille ja epäilen, että nämä rahat pääosin hankitaan matkan varrella ryöstöillä ja murhilla. Organisoitu kuljetus poistaisi salakuljettajat ja saattaisi pelastaa monen viattoman hengen elintasopakolaisten ristiretken varrelta.

Kun Eurooppa halutaan tuhota, niin tehdään se sitten tyylillä ja nopeasti!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Muutama vanhempi Ruotsinlaiva sinne liikennöimään. Olisiko Tallink kiinnostunut?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Nykymeno kyllä tuhoaa Euroopan etelästä alkaen. Risteilyt seis keinolla millä hyvänsä olisi oikea resepti. En ole vakuuttunut eurooppalaisesta puolustuspolitiikasta ja -tahdosta, kun maanosamme vallataan ja vieläpä pääosin omilla varoillamme.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vaasa - Umeå lauttojen liikennöinti lopahti lähes täysin EU hun liittymisen myötä. Myydään mieluummin nuo vanhat lautat Kreikkalaisille laivanvarustajille 1000 mrd Eurolla. Laivan varustajat voivat rahoittaa nämä hankinnat lainaamalla rahaa Saksan ja Ranskan menestyviltä ja osaavilta pankkiireilta.

Kaikki voittaa aikanaan tuossa kaupassa, pankit, varustamo ja EU kin pitkässä juoksussa, tulee EU hun osaavaa ja korkeakoulutettua työvoimaa auttamaan nutulleen mennyttä hoitosuhdetta, samalla ollaan hyväksyttävästi laupiaita ja suvaitsevaisia urakalla, ja pankitkin saavat kuitenkin aikanaan omansa pois EU n veronmaksajien avustuksella, kun kreikkalaiset reppanat jättävät lainansa maksamatta

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Ongelmana ei yksistään liene pelkkä kuljetus Afrikasta Italiaan. Pakolaisten ongelmat jatkuvat siitä monin tavoin riippuen siitä, mihin heidät kuljetetaan ja mihin he jäävät. Koska pakolaisia otetaan vastaan Euroopassa, pitäisi kaikki uudelleenorganisoida saapumisesta turvapaikkamaahan pääsyyn saakka. Ei ole mitään mieltä pelastaa turvapaikanhakijoita ja sijoittaa heidät sitten johonkin rähjäiseen vastaanottokeskukseen ties kuinka pitkäksi aikaa.

Joukossa on paljon lapsia ja raskaana olevia naisia. Heidän olonsa pitäisi ainakin turvata paremmin. On väärin, että he joutuvat odottamaan kuukausia....kenties vuosia sen maan leiriolosuhteissa, joihin heidät pelastettiin mereltä. Mikäli heidät vastaanotetaan Afrikan maista, pitää myös toimivan sijoitusreitin olla kutakuinkin selvä ja kunnolla organisoitu. Sitä kautta pääsisi niihin maihin, jotka vastaanottavat pakolaisia. Mutta kunkin maan kohdalla vain ennalta sovittu määrä.

Minä en tiedä kuinka laittomat venekuljetukset pitäisi lopettaa, mutta ihan varmasti sellaisessakin organisaatiossa on määritelty ihmisiä, joille homma kuuluu. Näiden kuljetusten lähtöä tulisi estää lähtömaasta käsin. Kerätä rahat pois ja palauttaa ne heille, jotka ajattelivat päästä johonkin EU-maahan turvaan. Tai muuten vain tavoittelemaan parempaa elintasoa.

On järkyttävää kuinka sadot kuivuvat veden puutteesta, ihmisillä ei ole puhdasta juotavaa ja nälän lisäksi muutkin vaikeat sairaudet jylläävät ja ihmisiä kuolee paljon, varsinkin lapsia. Ei ole väärin, jos haluaa siitä kaikesta eroon ja turvaan. Mutta kuinka? Se on meidän länsimaiden ratkaistava, jos emme ole heitä kaikkia vastaanottamassa. Muuten kaikki on turhaa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Afrikan pitää antaa itse hoitaa ongelmansa. Ei Eurooppa voi ottaa vastaan koko Afrikkaa.

Entiset siirtomaavaltiot voisivat rahoittaa Afrikkaa.

Kaj Granlund

Ei meidän pidä puuttua Afrikan tilanteeseen! Me olemme työntäneet sinne miljardeja dollareita kehitysapuun ja 90 % on mennyt kankkulan kaivoon. Niin kauan kun me toimimme "hyvänä setänä" nämä maat eivät koskaan opi tulemaan toimeen. Heidän on ymmärrettävä että elintaso ja tulevaisuus syntyy vain tytöllä. Kun olin Afrikassa ja satuin kysymään miksi eivät korjanneet rikkinäisiä linja-autoja, minulle vastattiin: "Ei tarvitse, saamme uusia kehitysapuna".

Afrikka on rikas maanosa. Sillä on paljon luonnonvaroja, joita se voi hyödyntää. Me näemme vain median välittämän sotaisan kuvan Afrikasta, ja tästä virheellisestä kuvasta Afrikan nuorilla oli valtava somekamppanja muutama vuosi sitten, jossa halusivat oikaista virheelliset käsitykset.

Kiina on ostanut ja vuokrannut paljon viljelysmaata monista Afrikan maista, korealaisfirma Daewoo on vuokrannut Madagaskarilta 1,3 miljoonaa hehtaaria eli puolet pelloista ja Abu Dabilainen firma etsii miljoonaa hehtaaria Afrikasta viljelykseen. Kyllä vilja Afrikassa kasvaa. Nuo kuivuudet ovat aluekohtaisia.

Pakolaistulva on pysäytettävä niin kuin Australia sen tekee. Veneet hinataan vain takaisin lähtöpaikkaan. Jos olet ollut Afrikassa tiedät, kuinka hyvin "viidakkorumpu" toimii. Kun yksi pääsee Italiaan ja hänelle annetaan ilmainen älypuhelin, hän rimpautta kotiin Afrikkaan ja kertoo että tulkaa perässä.

Valitettavasti tilanne on se, että ihmisiä kuolee Afrikassa niin kuin muuallakin. Afrikan on kuitenkin aikuistuttava ihan itse.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Olisikohan kyseessä samanlainen ilmiö kuin Suomen turvapaikanhakijoita majoittavissa kunnissa eli: "Hei mehän tienataan tällä!". Avustusjärjestöt saavat rahoitusta Euroopan veronmaksajilta ja pystyvät näin ylläpitämään toimintaansa ja maksamaan palkkoja henkilöstölleen. Ilman pakolaisia niiden toiminta loppuisi kokonaan!

Kaj Granlund

Juuri näin! Ymmärrys on samalla tasolla kuin meidän naapurikunnan kunnanjohtaja sanoi: "Kunnan kannattaa palkata työttömät kunnan töihin koska silloin ne maksavat kunnallisveroa".

Toimituksen poiminnat