Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki on EU:ssa kultaa mikä kimaltelee

  • Kultasakaali Canis aureus
    Kultasakaali Canis aureus

Albert Einstein sanoi kerran: "Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma." Ilmeisesti Albvert oli kuitenkin varma jälkimmäisestä, eli ihmisen typeryydestä.

Kultasakaalista on viimeisten vuosien varrella tehty useita havaintoja kaikkialla Euroopassa. Niitä on tullut jopa Baltiaan asti. Italiasta ja Sveitsistä olen saanut useita yhteydenottoja, joissa on kuvattu sakaalille tyypillinen tassun jälki. Siinähän keskimmäiset polkuanturat ovat kasvaneet takaosastaan yhteen. Tämä näkyy myös kuvasta.

Eilen sain Saksasta linkin Frankfurter Allgemeinen sivustolle, jossa "tiedemiehet" ruotivat kultasakaalin esiintymistä. Jutun lopussa onkin sitten mielenkiintoinen lausunto, joka vapaasti suomennettuna on:

"Kansainvälisen tutkimusryhmän mukaan kultasakaalia ei voida pitää tulokaslajina missään Euroopassa, koska tähän kategoriaan sisällytetään vain ihmisen joko vahingossa tai tahallaan levittämiä eläimiä. Tästä johtuen Baltian maat toimivat vastoin sääntöjä, kun yrittävät torjua kultasakaalin tulokaslajina. EU:n säädösten mukaan tätä petoa tulisi suojella myös Baltian maissa varsinkin, kun siitä ei ole kenellekään haittaa."

Alkuperäinen artikkeli löytyy alla olevan linkin takaa.

http://www.faz.net/aktuell/wissen/die-ausbreitung-und-wanderung-des-gold...

Minä en tosin usko, että asia kiinnostaa ketään. Suojelijat toisivat tänne vaikka dinosauruksia, koska ne eivät koskaan ole olleet ihmiselle vaarallisia. Muille on täysin saman tekevää mitä ja kuka luonnossamme liikkuu niin kauan, kun Halpahallista saa rasvalla täytettyä suolenpätkää (makkaraa), sossu maksaa elämisen kulut ja jalat pysyvät sohvan kannella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Albert Einstein sanoi kerran: "Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma." Ilmeisesti Albvert oli kuitenkin varma jälkimmäisestä, eli ihmisen typeryydestä."

Typeryys on suhteellista, eli se, kuinka typeriltä ihmiset yleensä tai keskimäärin vaikuttavat, riippuu arvioijasta.

Tuosta syystä johtuu myös se monen ihmisen vaikutelma, että maailma näyttää muuttuvan vuosi vuodelta typerämmäksi. Yksilö oppii nopeammin kuin väestön keskiarvo. Siksi maailma vaikuttaa vuosi vuodelta typerämmältä. (Uusia oppimattomia ihmisiä syntyy ja vanhat oppineet kuolevat pois.)

Kaj Granlund

Tuo olikin aika mielenkiintoinen väite. "Yksilö oppii nopeammin kuin väestön keskiarvo." Poista sana keskiarvo, niin silloin se on uskottava, koska keskiarvo muodostuu yksilöistä ... ? Ilmeisesti tarkoitit, että yksilö omaksuu asian nopeammin kuin joukko.

Olet varmasti lukenut tilaston, jonka mukaan valtaosa autoilijoista on omasta mielestään keskimääräistä parempia. Se kertoo taas yksilön tavasta suhtautua kanssaihmisten kykyihin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Se mitä ajoin takaa ei oikeastaan ole (paljon) sen kummallisempaa kuin se, että yksilö vanhenee nopeammin kuin väestön keski-ikä. Iän sijasta oli vain puhe ymmärryskyvystä tms.

Se, että ihmiset arvioivat omia kykyjään väärin, on toinen asia.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #3

Toimituksen poiminnat