Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Huhu on nykypäivän totuus

HS kertoi tapauksesta, jossa auto yritti ajaa ihmisten päälle jalkakäytävällä Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa. Yliajoa yrittänyt henkilö kuuluu nurkalla pyörivään ulkomaalaistaustaisten miesten joukkoon. Mitään muuta asiasta ei sitten kerrottu. Pari viikkoa sitten punainen Jaguari törmäili suojatiellä ja tämän ajajan henkilöllisyys selvisi ihan terveystietoja myöten. Ajaja oli suomalainen ja poliisi tiedotti asiasta avoimesti.

Viranomaisemme tekevät hartiavoimin työtä sen eteen, että matujen törttöilyt eivät tulisi julkisuuteen ja sitä kautta vaikeuttaisi kantaväestön hyväksyntää politiikallemme.

Vastaavanlaisia positiivisen syrjinnän ilmiöitä löytyy päivittäin ja erityisen paljon huhuja liikkuu pakolaisten ja matujen keräämistä suurista elinikäisistä tuista ja avustuksista. Asiaa ei yhtään paranna se, että valtion varoilla alettiin tukea laittomasti maassa olevia sen sijaan, että ne laitettaisi vankiloihin, jonne ne yleisen oikeustajun perusteella kuuluvat.

Eikö olisi syytä avata sosiaalihuollon tiedostot, julkistaa poliisin ja maahanmuuttoviraston salaiset arkistot sekä antaa kansan itse arvioida, miten ja keitä täällä kansalaisten verorahoilla hyysätään. Me työssäkäyvät maksamme tämän lystin ja meihin valtiovallan leikkaukset, kikyt ja veronkorotukset kohdistuvat.

Loppujen lopuksi vain avoimuus takaa sen, että yhteiskunnassamme rehellisin eväin toimivat ihmiset erottuvat pummeista ja vältymme yleistämästä asioita pelkkien huhujen ja epäillysten perusteella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monikulttuurisuudesta tulisi uutisoida tasapuolisesti niin hyvät kuin huonotkin puolet. Näin sitten ihmiset pystyisivät faktapohjaisesti muodostamaan kantansa. Joka monikulttuurisuutta vastaan tai ehkä sen puolesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Selektiivinen toimitustyö lisää epäluuloja ja ruokkii huhuja. Pitkässä juoksussa huono ja yksiniittinen toimitustyö kääntyy kuitenkin itseään vastaan ja sen kyllä nopeasti huomaa myös se median kustantaja rahavirran tyrehtyessä.

Onneksi nykyään uutisia toimittavat muutkin, kuin valtamedian toimittajat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös tuo lehtikirjoittelu vastaa vähintään normaalia tiedottamista. Jonkinlainen tuttujen välienselvittely, joita Suomessa tapahtuu päivittäin. Aika usein myös kännissä ja puukkojen voimin. Itse asiassa noista ei suomalaisten tekeminä juurikaan uutisoida jos ei tule ruumiita. Eikä tuossa mitenkään peitellä, että kyse oli ulkomaalaistaustaisista henkilöistä. Tuskin olisi uutisoitu tuonkaan vertaa jos ei olisi ollut raflaavaa videomateriaalia tarjolla.

Mikä oli pointtisi? Yritätkö levitellä perättömiä huhuja niin kauan, että niistä syntyisi totuus? Sitähän valemediakin on pitkään yrittänyt tehdä.

Jaguar miehen tapauksessa oli mielekästä kertoa tarkemmin, ettei kyseessä ollut varsinainen suunniteltu terroriteko vaan mielisairaan oikeistoradikaalin lopullinen sekoaminen. Sellaista saattaa sattua kenelle tahansa jos on liian pitkään valeuutisten varassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Maailmalla tapahtuu jatkuvasti ja naapurissakin koko ajan.

Ihan esimerkkinä. Mitä pitäisi olla mieltä siitä, että Suomessa sivuutetaan sujuvasti esim. Malmön, Göteborgin ja Tukholman jatkuvat rikollisuudet ? Syistä, seurauksista ja tapahtumista ollaan varsin hiljaa. Kuitenkin näiden naapurin tapahtumien merkitys on varsin suuri monelta kulmalta katsottuna.

Pääuutinen SVT ( näitä tapahtumia on lähes päivittäin )

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skottlossn...

Tai sitten paikallisuutinen by SVT

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kraver...

Samaan aikaan YLE kirjoittaa topakasti yksittäisen ihmisen erinomaisuudesta pääuutisissaan

https://yle.fi/uutiset/3-9761992

Tai IS / taloussanomat on otsikkokirjoituksessaan kovin huolissaan varakkaiden velkaongelmista

http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-200000...

Kysymys siis kuuluu, kirjoitetaanko Suomessa näitä esimerkin omaisia juttuja, koska

a. Ei ole muuta kirjoitettavaa
b. Näitä juttuja gallupien mukaan halutaan lukea
c. Kirjoitetaan selektiivisesti ja valikoidaan aiheet tiurvallisesti oman poliittisen agendan mukaisesti
d. Toimittajakunnan resurssit ovat niin rajalliset, että maailman tapahtumia ei vaan millään ehdi kääntämään Suomeksi

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kyllä Ruotsin tapahtumista ollaan täällä ihan hyvin kartalla. Toisaalta ei se Kainuun mammaa hirveästi kiinnosta, jos Göteborgissa joku Mehmet polttaa Börjen Saabin, tai päin vastoin.

Toki jokusille näiden juttujen revitteleminen olisi erityisen tärkeää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, voi toki ollakin ettei Kainuun mammaa kinnosta Hevon p-n vertaa tapahtumat muualla maailmalla. Ne intressipiitit lienevät ovat siellä kotinurkilla. Veikkaan kuitenkin montaa muuta lukijaa kiinnostavan kuitenkin naapurin tapahtumat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Huhujen ja valemedian osalta sinun ja kaltaistesi ongelmiin on yksinkertainen ratkaisu: älä usko huhuja ja valemediaa äläkä levitä roskajuttuja. Tämä ei ole vaikeaa, näin ihan tavalliset normaalijärjellä varustetut ihmiset toimivat koko ajan.

Kaj Granlund

Pointtini on, että tiedotuksen tulee olla avointa, ei valikoivaa.

Jouko Repo ottaa esiin ruotsalaisen median uutisointeja, mutta käsittelee ainoastaan SVT:n näkökantaa. Ruotsissa ollaan tulevien vaalien huumassa ja median on täytynyt kääntää fokusta hieman, koska kansan näkemät asiat eivät mene yksiin virallisten tiedotusvälineiden näkemyksen kanssa kuten ei Suomessakaan. Todellisuus on kuitenkin sama kuin Suomessa. Ei kerrota ellei ole pakko.

Otetaan rinnalle Friatider.se joka kuuluu nk. valemediaan.

Muutamia uutisia menneeltä viikolta, joita ei julkaistu Ruotsin valtamediassa. Kuten paikalliseen tapaan kuuluu, poliisi on tietämätön eikä tuntomerkkejä juuri ole julkaistu. Monet (ei kaikki) näistä rikoksista viittaavat kuitenkin matuihin ja etenkin "partalapsiin":

http://www.friatider.se/stor-majoritet-av-asyls-ka...
http://www.friatider.se/mordf-rs-k-mot-kvinna-atta...
http://www.friatider.se/25-rig-man-sparkade-ner-7-...
http://www.friatider.se/ungdomar-f-rs-kte-v-ldta-5...
http://www.friatider.se/mopedkillar-misshandlade-8...
http://www.friatider.se/flicka-v-ldtogs-n-r-hon-kl...
http://www.friatider.se/v-ldt-ktsturken-kan-frias-...
http://www.friatider.se/ny-sorts-misshandel-i-malm...
http://www.friatider.se/h-r-angrips-journalist-av-...
http://www.friatider.se/flyktingbarnet-slipper-liv...
http://www.friatider.se/r-du-rasist-eller-slog-kvi...

Vaikka kuinka pistää hanttiin, kannattaa perehtyä valemedian uutisiin, koska valemedian ja oikeamielisen median uutisjoukkojen erot ovat mielenkiintoista tutkittavaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nopea vilkaisu tuo suosikkijulkaisusi inrikes otsikoihin kertoi yhdellä silmäyksellä "journalismin" keskittymisen kohteen. Suosittelen vilpittömästi, ettet hommaa sitä Jaguaria.

Kaj Granlund

Pointtini oli: "Loppujen lopuksi vain avoimuus takaa sen, että yhteiskunnassamme rehellisin eväin toimivat ihmiset erottuvat pummeista ja vältymme yleistämästä asioita pelkkien huhujen ja epäilysten perusteella."

Jäikö se sinulta huomaamatta vai ymmärtämättä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#7

Toki, tuossa on kyllä puolensa. Esimerkiksi nuo Fria Tiderin jutuhan lienevät ovat yhtä totta, kuin monet muutkin uutiset. Joku on potkaissut jne.

Miksi tapahtuneista asioista ei sitten saisi kertoa, tai tietoa annostellaan valikoivasti vedoten erilaisiin excuseihin.
Eikös se lukeminen ja luetun ymmärtäminen ole ihan jokaisen omalla vastuulla. Aivan samoin kuin sen maailmankuvan luominen.

Yhden totuuden Pravda ei toimi. Missään.

Tästähän tulee mielen väkisinkin seuraava kysymys. Hyötyykö joku tapahtuneen tiedon pimittämisestä ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jostain syystä nämä Etelä-Ruotsin maahanmuutton liittyvät negatiivissävyiset uutiset pitäisi mediassa laajasti uutisoida, muttei olla yhtään kiinnostuneita vaikka Pietarin tapahtumista vaikka se on paljon lähempänäkin. Olisiko niin, että kaivataan vain omaan poliittiseen agendaan soveltuvia negatiivisia uutisia, joita voisi levittää huhuina eteenpäin. Kun ei muualta löydetä, niin mennään valemedioista kaivelemaan ja uskotaan niin todelliset kuin ihan keksitytkin "uutiset". Jos tuota jatkuvasti harrastaa, niin hoitoon hakeutuminen olisi ainoa järkevä ratkaisu. Valitettavasti mielenterveysongelmissa tajutaan hakea apua aivan liian myöhään. Näin kävi sille Jaguar kuskillekin. Nyt pakkohoito lienee todennäköisempi vaihtoehto kuin vankila.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#11

Pietarin alueen uutiset kiinnostavat siinä, kuin muutkin lähialueiden uutiset. Ei moni muukaan ymmärtääkseni pelkkiä Suomen uutisia lue.

Valitettavsti noista Venäjänkielisistä uutisista ei ainakaan mun kielitaidolla selviä. Suomeksi ja Ruotsiksikaan niitä ei pahemmin ole tarjolla. Kiinostaisi kyllä lukea ja kuulla, esim. kuinka väkimäärältään Suomen kokoisen alueen kodittomat katulapset hengissä viemäreissä selviävät. Näille lapsillehan muuten voisi Suomesta antaa asuinpaikan ja mahdollisuuden oikeaan elämään.

Pääministeri vois oikeastaan kerrankin oikeasti kunnostautua hurskaudessaan ja kutsua Suomeen, kotiinsa nämä oikeat ja hädänalaiset lapset, niiden geelitukkaisten elintasopakolaisten ja partalasten asemasta, vai mitä ?

Samalla se syntyvyysvajekin Suomessa korjaantuisi nopsasti ja nämä pennut olisivat varmaan kiitollisia ja integroituisivat hyvin yhteiskuntaan.

Eero Mattila

Tätä Börjen edustamaa punavihersokeutta on vaikea ymmärtää millään tasolla.
- jaguar-kuski, kantasuomalaisten törttöily ja väkivallanteot eivät mitenkään selitä ulkomaalta tulleiden merkittävää osuutta seksuaali-, huume- ja katuväkivaltarikollisuudesta.

- Iso osa näistä ulkosuomalaisista rikoksentekijöistä majailee yhteiskunnan kustannuksella vastaanottokeskuksissa. Iso-Britanniassa jo myönnetään, että esim. valkoihoisiin tyttöihin kohdistuva seksuaalirikollisuus on "rasistista" - tekijät haluavat yksinomaan raiskata valkoihoisia nuoria tyttöjä.

Ongelmaan ei voi puuttua, ellei sitä ensin myönnetä. Valtamedian yritystä vaieta ja puhtaaksipestä ulkosuomalaisten rikollisuutta ei myöskään pysty ymmärtämään. Tiedotusvälineiden edustajat uhraavat ideologiansa vuoksi totuuden ja se on pahinta mitä median edustaja voi tehdä. Tapahtumia ei tarvitse paisutella eikä värittää, pitäisi vaan kertoa kuka tekee ja mitä. Millään ilveellä tätä ideologista propagandatoimintaa ei voi peitellä journalismiksi.

Kuinka kauan joudumme vielä odottamaan, että saadaan julkisuuteen laittomalla maahanmuuttobisneksellä rikastuvat - entiset kylpylät ja hotellinomistajat, SPR, asianajajat ja sosiaalityöntekijät. Suurin osa laittoman maahanmuuton ksutannuksista kanavoituu suomalaisille, mutta sekään ei poista toimijoiden moraalista taakkaa. Kaikki laittoman maahanmuuton edistäjät ovat vastuussa laittomien maahantulijoiden tekemistä rikoksista. Suurin vastuu kohdistuu korkeampiin päättäjiin nimeltä Sipilä, Nerg ja Orpo.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei kai kukaan ole ollut kieltämässä tilastoissa esiintyviä faktoja? Totta kai erityisiin ongelmiin on viranomaisten syytä puuttua. Sitä varten me heille palkan maksamme.

Tuntuisiko paremmalta jos lehdet eivät muusta kirjoittaisikaan kuin maahanmuuttajien tekemistä rikoksista? Ovat kuitenkin valtaosalle ihmisistä täysin marginaalisia ongelmia, joista lukee lähinnä lehdistä. Minä en ole kohdannut ensimmäistäkään ongelmaa, vaikka asun suht lähellä Itäkeskusta. Se on sentään tiheintä maahanmuuttoaluetta Suomessa.

Jotta ei oltaisi rasistisia, niin kaikkien väestöryhmien tekemistä rikoksista pitäisi uutisoida tasapuolisesti. Pelkästään henkirikoksia tehdään Suomessa kaksi joka ikinen viikko. Siitä huolimatta noita ei nouse lööppeihin edes kerran kuukaudessa. Mitkä noista pitäisi valita? Julmimmat vai juuri ulkomaalaisten tekemät?

Mattilankaan ei kannata sitä Jaguaria ostaa. On sen verran tuo mielenmaisema jo todellisuudesta vieraantunut.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olihan tuossa esimerkiksi eilisessä HS:ssa juttu kunniaväkivallasta: 'Unelma vapaudesta vaihtui väkivaltaan'
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005323136.html

Joten ei tämä paljon parjattu Stadin Pravda suinkaan peittele vieraiden kulttuurien ja maahanmuuttajien aiheuttamia ja kohtaamia ongelmia. Se ei kuitenkaan mässäile näiden kulttuurien pahuudella eikä yleistä niitä kaikkiin kyseisen kulttuurin edustajiin. Mutta ei se myöskään hyväksy kyseisiä ongelmia vaan ottaa selkeän kannan laittomuuksia ja väärinkäytöksiä vastaan. Se pohtii ongelman eri puolia ja etsii ratkaisuja, jotka olisivat käyttökelpoisia.

Mutta Helsingin Sanomien tilaamisenhan arvostelijat ovat lopettaneet jo 10 vuotta sitten, koska ei kerro oikeita uutisia. Sen perusteella he olettavat, että HS ei käsittele tai tuo esiin ongelmia lainkaan. Saman he luulevat pätevän kaikkeen muuhunkin mediaan, ellei siellä aina uutisoida kauhistellen maahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei kai kukaan ole ollut kieltämässä tilastoissa esiintyviä faktoja?

A-Studiossa sdp:n ja rkp:n edustaja kielsi jyrkästi Ruotsissa olevan mitään ongelmia maahanmuuttajien suhteen, onneksi sanavalmis Laura Huhtasaari oli puolustamassa todellisuutta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuota en ole kuullutkaan. Tosin me emme myöskään tilastoi ruotsalaisten puolesta emmekä korjaa siellä esiintyviä ongelmia. En myöskään ole lukenut ruotsalaisten omia tilastoja, joten en ota niihin kantaa. Jos Jarmolla on esittää uskottavia lukuja Ruotsista niin ole hyvä vaan. Huhtasaari ei taida kovin monessakaan asiassa olla todellisuudesta kiinnostunut. Kysy häneltä vaikka maailman synnystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se edelleen mielenkiintoista, että Suomessa ollaan niin jumalattoman kiinnostuneita Ruotsin tapahtumista, tai no yleensä persut ovat siitä kiinnostuneita, ja vain silloin kun tummempi kaveri tekee jotain pahaa.

Muutenhan persujen mielestä kaikki kansainvälisyys on perseestä, mutta tässä tapauksessa Ruotsi on erittäin mielenkiintoinen.

Olisiko asiassa jotain sellaista tuskaa, että kun Suomessa on asiat hyvin, niin on pakko etsitä niitä tapahtumia naapurimaasta.

Niin tai näin, niin pieni muistutus kuitenkin on paikallaan, me asumme SUOMESSA ja meillä on täällä ihan oma meininki, joten antaa toisten maiden hoitaa omat asiansa, ja hoidetaan me omat.

Toisaalta pitää olla onnellinen, että edes jotkut ulkomaan asiat saavat persut hereille, voisiko tätä kutsua ihan pieneksi kansainvälisyyden aluksi? :)

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Sanopa muuta. Toinen mielenkiintoinen juttu on, että suomalaisen valtamedian jättäessä Persujen mukaan systemaattisesti näistä Ruotsin tapahtumista kirjoittamatta Persuillakin on hyötyä pakkoruotsista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä valtamedia kirjoittaa myös Ruotsin ongelmista. Tämän päivän Aamulehdessä on artikkeli jossa taivastellaan kuinka seksuaalirikokset ovat suorastaan räjähtäneet Ruotsissa, edes festivaaleja ei voida järjestää koska naiset joutuvat ahdistelun ja raiskauksen uhreiksi. Mitään pohdintaa ei toimittaja ole viitsinyt tehdä ketkä näitä seksuaalirikoksia on ryhtyneet tehtailemaan mutta tilastot kyllä kertoo totuuden tästäkin ongelmasta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #21

Eli päätit uutisen pohjalta keksiä itsellesi mieleisen "faktan". Minä mielelläni pidän faktat faktoina. Lisäksi erityisesti raiskaustilastojen kanssa pitää osata lukea sitä tilastoa. Ruotsi muuten kerää datan eri tavalla kuin Suomi (ja muu maailma).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ruotsin ongelmalähiöt ovat suora esimerkki mitä Suomessakin tapahtuisi jos maahanmuuttopolitiikka on löysää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jostain syystä Ruotsin talous silti kasvaa neljää prosenttia, vaikka on niin hemskt svårt invandrarproblem. Olisiko työvoimaa hyvin tarjolla?

Mika Sarivaara-Satta

kasvua ilman kasvua, sillä BKT per capita kasvaa paljon heikommin.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Bkt on vain yksi mittari. Kun rakennetaan asuntoja uusruotsalaisille tai uussuuomalaisille ja kustannetaan heidän elämäänsä bkt kasvaa. Kantaväestön elämää tämä kasvu ei paranna yhtään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kyse ole työvoimasta vaan kruunusta. Kruunun säilyttäminen ja krusifiksin nostaminen euron eteen oli niin voimallinen teko, että millään munauksilla ei pysty estämään talouskasvua.

Kruunu kestää, vaikka sosialidemokraatit hallitsevat, puolet kansasta on homoja ja toinen puoli mamuja. Kruunu auttaa myös saamaan jääkiekon maailmanmestaruuden ja euroviisuvoiton kaikkien muiden hyvien asioiden lisäksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Men Du.

Kanske det är nåt annat som är bakom Svenskarnas positiv ekonomiutveckling, eller hur ?

https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/...

Aiheesta myös Kauppalehdessä juttua.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/maahanmuuttajie...

Tottakai on kiva, kun on halpaa, tai ilmaista työvoimaa.

Tuottaviin töihin päätyvät kuitenkin nämä kulkijat kovin huonosti, valitettavasti. Elätettävksi kyllä, loppuelämäkseen. Julkisen sektorin sisäiset tulkkaus yms. Höpsöttelytehtävät ovat enemmänkin menoerä. Myös Ruotsissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Nykyisen taloususkonnon aikakautena totuus on sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi.

Tämä järjettömyys näkyy oikein erityisesti maahanmuutto"kriitikoiden" (=hysteerikkojen) keskuudessa.

Kaj Granlund

Mark Andersson! "Totuus on sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi".

Sosiaalipsykologia osoittaa, että totuus on se väite, jonka useimmiten kuulee, eli ei luoda hysteriaa väärillä väitteillä!

Keskustelun rauhoittamiseksi olisi syytä pitää erillään maahanmuutto ja maahan tunkeutuminen. Olen koko työikäni ollut kansainvälisissä tehtävissä ja tehnyt työtä eri uskontokuntia ja etnistä taustaa edustavien henkilöiden kanssa. Kaikki ne maahanmuuttajat, jotka tulevat Suomeen töihin ja osallistumaan maamme kehittämiseen, ovat tervetulleita.

Minulla on myös henkilökohtaisia kokemuksia siitä, että maahanmuuttajat ovat työntekijöinä parempia kuin kantasuomalaiset. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että maahanmuuton on oltava hallinnassa.

Ihmisiä ei saa ottaa vastaan "pakolaisina" ilman erityisen raskaita syitä. Toisaalta pakolaisia tulee auttaa silloin, kun hätä on todellinen.

On kuitenkin tyrmistyttävää, että esimerkiksi somaalit menevät oleskeluluvan saatuaan tai jopa sitä odotellessa takaisin Somaliaan lomailemaan. Tämän toteaminen ei ole "maahanmuuttokriitikoiden hysteriaa". Sinun on kuitenkin muistettava, että maassamme olevista somaleista valtaosa elää meidän selkänahastamme ja siksi meillä on oikeus esittää ikäviä kysymyksia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vaikka sohaisin ampparipesää, kysyn nyt pelkästään sitä, kuka haluaa että maahanmuutto olisi hallitsematonta?

Se, että joku todella niin haluaisi, näkyy menneen joillekin riittävän hyvin kaupaksi.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #33

Kysy George Sorokselta, joka oli yksi edellisen vyöryn tukijoista ja taustahahmoista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämä järjettömyys näkyy oikein erityisesti maahanmuutto"kriitikoiden" (=hysteerikkojen) keskuudessa."

Mitä järkeä on afrikkalaisten asuttamisessa täysihoidolla Suomessa? Jonkun on ajateltava myös kustannuksia muiden ongelmien ohella.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Mitä järkeä on afrikkalaisten asuttamisessa täysihoidolla Suomessa?"

Tuo näkyy menneen hyvin kaupaksi... sori nyt vaan, Makkonen.

Ihan yhtä hyvin kuin että venäläiset ovat varkaita ja virolaiset huoria.

Kaj Granlund

Alustuksen perusajatus oli julkistaa tiedot, jotta välttyisimme tällaisilta keskusteluilta.

Täyshoidosta tiedämme, että:

15 vuotta Suomessa olleista somaaleista 48 % (66 %), Irakilaisista 50 % (63 %) ja 37 % (58 %) afganistanilaisista elävät edelleen työtä tekevien kustantamilla sosiaalituilla. Suluissa naiset.

Lähde: Matti Sarvimäki, Labor Market Integration of Refugees in Finland, VATT

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tosiasia on että Välimerta ylittävät ovat lähes kaikki afrikkalaisia ja EU kerää heitä Italiaan sekä Kreikkaan ja yrittää pakottaa EU-maat ottamaan heidät hoiviinsa. Viime vuonna taisi tulla 5000 täysihoidokkia ja 2015 tuli lähi-idästä 32000, eli ei tässä mistään kuvitelmasta ole kyse vaan miljardien kustannuksista. Ruotsissa ei voida edes festivaaleja järjestää koska maahanmuuttajat häiritsevät ja raiskaavat naisia eli ongelma on monitahoinen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miten sinä hallitsisit tilanteen jos saisit määrätä?

Rajat kiinni ei ole mikään ratkaisu, sillä sellaisen jälkeen vasta kaikki muuttuisi kaaokseksi – ehkä vähän myöhemmin, mutta kuitenkin paljon pahemmaksi kuin jos tilannetta hoidettaisiin jotenkin yhteistyössä muiden maiden kanssa. Unkarin tie sysää vastuun muille, ja on raukkamaista, ja siitä he vielä saavat maksaa kovan hinnan. Ei tänään, mutta myöhemmin, sillä he pahentavat kokonaisongelmaa.

Kaj Granlund

Mitä kummaa?? Olihan olemassa Dublinin sopimus, jonka mukaan Schengen -alueen rajat olivat kiinni. Turha syyttää Unkaria siitä, että tekevät niin kuin on sovittu. Kyllä tässä komissio sysää vastuun jäsenmaille, kun ensin hylkäsivät sopimukset.

Ei ole Australia eikä Japani kärsinyt siitä, että laiton maahanmuutto estetään. Miten siitä kärsisi EU?

Jos hallitsisin tilanteen pistäisin kaikki takaisin mistä tulivat ja palaisin kiintiöpakolaismenettelyyn. Silloin saamme oikeita pakolaisia, jotka tarvitsevat suojelua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miten sinä hallitsisit tilanteen jos saisit määrätä?"

Takaisin kotiin ja syntyvyydensääntely kehitysavun ehdoksi eli EU lopettaa kuljettamisen Eurooppaan ja palauttaa lähtöpaikkaan. Ei tässä mistään luonnonlaista ole kyse, kunhan tahtovat parempaa elämää.

Toimituksen poiminnat