Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Ainut luotettava tietolähde

  • lähde: theatlantic.com
    lähde: theatlantic.com

Alan kohta uskoa, että ainut luotettava tietolähde on Donald Trumpin twitter-tili. Aamun uutisissa laatumedia elämöi kuin apinalauma, kun Donald Trump esitti yksinkertaisen kantansa Charlottesvillen tapahtumia sanomalla:

"Vika on molemmissa osapuolissa."

Tapahtumaa dokumentoineet videot kertovat yksiselitteisesti, että molemmat osapuolet osallistuivat käsikähmään. Alla olevassa linkissä toistuu mielestäni se vanha Ruotsissa ilmaistu totuus.

Punainen terrori on itsepuolustusta!

https://.be

Sitten voidaan tietysti kysyä mitä järkeä on tuhota kenraali Leen patsas. Eikö tässä olla hieman samalla henkisellä tasolla kuin ISIS, joka tuhois Palmyran monumentteja.

Historia ei muutu kieltämällä ikävät asiat.

https://.be

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hollande ei syyllistänyt uhreja Nizzassa.
May ei syyllistänyt uhreja Lontoossa.
Löfven ei syyllistänyt uhreja Tukholmassa.
Mitä teki Trump? Syyllisti "molempia osapuolia" Charlottesvillessä!

Mistä lähtien terroriteon uhri on "toinen osapuoli"?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

No mitä helvettiä, oman moraalikoodistoni mukaan riehuja yksin itse on syypää omaan riehumiseensa, eikä kukaan muu,
oli se mielestäni tai sinun mielestäsi oikeutettua tahi ei.

---------

Tämä nyt ei suoraan potki munille omaa kommenttiasi, mutta tulipahan samalla mieleen,

että koen melko koomisena sellaisen tekemäni kestohavainnon, että individualisteina itsensä esittelevät vihrevasemmistolaisiksi profiloituneet suomi kuuluu kaikille globalistit,
ovat sangen usein heitä jotka pyrkivät ja luultavasti silkkaa ajattelemattomuuttaan, vesittämään sellaisen käsitteen kuin "ihmisellä on vapaa tahto".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En oikein ymmärrä kommenttiasi. Juurihan ihmettelin miten Trump voi pitää uhria osasyyllisenä. Näyttäisi moraalikoodistomme olevan yhtenevä paitsi meidän kesken, myös Hollanden, Mayn ja Löfvenin kanssa. Vain Trump poikkeaa toistaiseksi joukosta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #7

Anteeksi, mutta yritinhän etukäteen tarkentaa,
ettei viivan alla oleva huomioni kosketa suoraan omaa kommenttiasi, asiani tuli siitä vain mieleen.

Tuolla toisaalla tosin syyllistit yllyttäjääkin, eikö yllyttämiseksi voida katsoa esimerkiksi myös sellainen toiminta, jolla jonkin tahon toiminta fyysisesti pyritään estämään, kuten kulkueen tarkoituksellinen pysäyttäminen ihmismuurilla?

ladavertausta en oikein ymmärtänyt, se vaikutti melko kaukaa haetulta, ettei tapahtuman väkivalta ikäänkuin liittyisi itse tapahtumaan mitenkää
no onhan sekin mahdollista, vaan lähinnä teoreettinen,
koska käytännössä pahantekijät lähes poikkeuksetta käyttävät itse tapahtumia tekosyynä omalle toiminnalleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Miksi koit minun kommentoineen viivan alle kirjoittamaasi? Tarkoitukseni oli kommentoida tuota Mitä helvettiä -kysymystä.

Ei se millään tavalla poista yksilön vastuuta teostaan, että myös yllyttäjä on saattanut syyllistyä rikokseen. En ole edes näkemykseni kanssa yksin. Rikoslain 5 luvun 5 § sanoo:

Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.

Ladavertauksessa koitin, ilmeisen epäonnistuneesti, parodioida ennakkoluuloa siitä millaisella autolla kommunisti ajaa, kun valkoista ylivaltaa edustanut sattuvasti ajoi Mustangilla. Muuten kyseessä oli vain analogia Makkosen logiikan (puutteen) ymmärtämiseksi vastakkaisilla poliittisilla viitekehyksillä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #13

Nyt täytyy kyllä sanoa tuohon, etten todellakaan tiedä, tuli pitkä paussi kun olin töissä netin ulottumattomissa,
jokin oikosulku langan tässä päässä ilmiselvästi on käynyt, kyllä periaatteessa olimme samaa mieltä,
pyydän anteeksi sekaamistani,

aah, en tiennyt tuonkaan taustoista riittävästi, että autokin on tiedossa,
niin sketsi ei sitten auennut,
siihen mitä sillä ajoit takaa, en sekaannu ottamalla kantaa.

kiitos sulle selventävästä vaivannäöstäsi ja hyvät illanjatkot.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #7

Onko hyökkääjä terroristi vai aggression kohde?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Onko olemassa hyväksyttävää syytä ajaa autolla ihmisjoukkoon? Ei, eli hän on mielestäni terroristi. Mielenkiinnolla jään suraamaan tuomitaanko hänet terrorismilakien perusteella, vai pelkästään taposta ja pahoinpitelyistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Charlottesvillessä vasemmistoanarkistit hyökkäsivät oikeiston mielenosoituksen kimppuun. Kumpi siis oli syypää?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos mielestäsi auton ajaminen väkijoukkoon on oikeutettu reaktio yhtään mihinkään, en usko osaavani selittää asiaa sinulle ymmärrettävästi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #8

Seuraatko, Max, täysin laput silmillä maailmaa? Tapahtui kai siellä jotain muutakin..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Luitko Kari mitä tämän säikeen ensimmäisessä kommentissa luki? Keskustelun vieminen sivuraiteelle on toki kokeiltu ja toimivaksikin todettu harhautustaktiikka, mutta harvemmin sitä sivulliset puolustavat kun se on paljastettu.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #11

Autolla ajaminen kenenkään päällä on tietysti täysin tuomittavaa. Lyhyen videon perusteella on vaikea sanoa kuka löi ensin. Väkivaltaisuuteen kuitenkin osallistuivat molemmat puolet. Mielestäni blogisti kiinnittää ajankohtaiseen asiaan huomiomme. Trump on erikoinen herra USA:n presidennttinä, mutta ns. laatumedia Suomessakin on täysin sokeutunut hänen suhteensa. Vaikka hän vain aivastaisi, sekin olisi väärä teko. Objektiivisuus on ilmeisesti heikkoutta nykyään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Tuolla tasolla pitäisi olla niin pätevä PR-avustaja, että tietäisi podiumille astuessaan, ettei terroritekoa seuraavassa esiintymisessä pidä syyllistää uhreja. Ei siihen itse asiassa pitäisi tarvita apuakaan, mutta Trumpin kommunikaatio-track recordin tietäen olisin hänet kuitenkin asiasta briefannut. Pelkäänpä pahoin, että niin oli tehtykin, mutta silti meni pahasti kiville. Se ihmetyttää ja herättää kysymyksen motiivista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

Mitä sekoilet, etkö osaa lukea mitä kirjoitin? Kuvista ja videoista näkyy sama totuus. Oikeisto halusi säilyttää patsaan ja vasemmistoanarkistit tuhosivat sen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Lienet Trumpin kanssa sillä tavalla samanlainen, ettet koskaan erehdy. Kehotan kuitenkin lukemaan uudestaan kommentin johon ensin vastasit ja miettimään mitä asiaa tuo kommenttini koski. Sen ei pitäisi olla vaikeasti tulkittavissa.

p.s. Tuo videossa kaadettu patsas on ihan eri monumentti, eri kaupungissa, eri osavaltiossa, kuin se jonka isäm maan ystävät halusivat säilyttää Virginian Charlottesvillessä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Granlundin blogit kertovat nykyisellään melko selkeästi palavasta halusta olla wannebe-KKK. Analyysisi Trumpin twiittausten luotettavuudesta lienee totta. Ne kertovat melko luotettavasti mitä presidentin päässä liikkuu. Eikä se ole erityisen rohkaisevaa nähtävää.

Kaj Granlund

Olen taas imarreltu kommentistasi! Kun huomio käännetään asiasta kirjoittajaan, ovat asiallisen keskustelun argumentit loppuneet.

Marko Parkkola

Liekö vika Trumpissa, kun Helsingissäkin pitsankääntäjät ajelevat toistensa yli.

Eero Mattila

Näyttää ihan samalta sekoilulta kun Suomessa. Jos mielenosoittaminen ylipäätänsä sallitaan vastamielenosoitus samassa paikassa pitäisi kategorisesti kieltää samoin kuin kaikenlainen mielenosoittajien häirintä ja provosointi. Tähän järjestelyyn luulisi suomalaisellakin poliisilla älyn riittävän. Tuntuu, että tarkoituksella haetaan vastakkainasettelua, jota media sitten hyvin mielellään vielä paisuttelee mikäli mahdollista.

Toinen vaihtoehto olisi joukkotappelu suljetulla alueella, että sivulliset eivät saa siipeensä.

Marko Parkkola

Tätähän se aluksi olikin, että poliisi oli vain näennäisesti paikalla. Turun Pansiossa todistin, kun vastapuolen (eli vasemmistoliberaalikommunistien) todella kuumana käynyt mielenosoittaja veti pataan naista poliisin seistessä vieressä. Tämän "sattumuksen" jälkeen sitten alettiin toimimaan. Tampereella riehuvat vasurit suljettiin joen toiselle puolelle. Eihän he siellä toki tahtoneet pysyä, joten poliisi poimi pari mukaan ja kirjoitti neljälle sakkoa.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tapahtumapaikoilta saatu videomateriaali sekä paikalla olleiden kansallismielisen median edustajien välittämä kuva tapahtumista eroaa huomattavasti siitä tiedosta, mitä nk. valtamedia (MSM) on tapahtumista uutisoinut. Nykyaikana puolueettoman tiedon välittäminen on mennyt mahdottomaksi, koska tiedon välittäjät liittävät uutisointiin lähes aina oman ideologisen tulkintansa. Elleivät ne keksi sitä itse, ne kutsuvat jonkun sopivan asiantuntijan laatimaan tuon värityksen.

Charlottesvillen tapauksessa tämä koskee tietenkin molempia osapuolia, mutta voisi kuvitella, että lähes monopoliaseman tiedonvälityksessä saavuttanut valtamediablokki voisi edes joskus jättää tulkinnat ja johtopäätöksien teon yleisölle. Tiedonvälityksen politisoituminen ja maailmankatsomuksellinen värittäminen alkaa olla iso este jo demokratian toteutumiselle.

Janne Suuronen

Antaa osallistujien silminnäkijöiden itsenä kertoa. Tasapuolisesti ja valikoimatta.
http://www.latimes.com/nation/la-na-charlottesvill...

Kun lukee näiden äärivasemmistolaisten, äärioikeistolaisten ja sivullisten lausuntoja, niin voi ainoastaan todeta Donald Trumpin olleen oikeassa. Tuomitsi kaikkien osapuolien väkivallan. Tai sitten hyväksytään vapaan demokraattisen valtion periaatteiden vastainen ajatus, että on oikeus rajoittaa väärinajattelijoiden kokoontumis- ja mielenosoitusvapaus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei näistä Trumpin möläytyksistä kannata olla millän lailla huolissaan, sehän on erittäin hyvä kaikille normaaleille ihmisille, että näitä tulee koko ajan lisää.

Trump kaivaa koko ajan omaa hautaansa syvemmäksi, edes omat eivät enää usko häneen juuri lainkaan. Seuraavat edustajanhuoneen ja senaatin vaalit tuovat rökälevoiton demokraateille, ilman, että niiden tarvitsee tehdä mitään.

Ei saa Trump Obamacarea kumottua, ei tule muuria, ja juuri mikään hänen ajamista asioista ei etene mihinkään, kun omat edustajatkin ovat niitä vastaan.

Eli siis toivokaamme lisää näitä ''viisauksia'' Trumpin suusta, sillä se jos mikä nopeuttaa hänen valtansa lopullista romahtamista.

On Suomessakin vielä muutama Trump-uskovainen, senhän voi lukea jopa tästä blogista, mutta ei se mitään, jokainen on uskossaan autuas :)

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Trumpin suorapuheisuus ja totuuden puhuminen on ihailtavaa. Uskon, että hänet tullaan muistamaan yhtenä suurimmista presidenteistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai että totuudenpuhuminen? Sinähän varsinainen koomikko olet. Tai ehkä tuossa jäi vain lainausmerkit pois. Trumpin "totuudenpuhuminen" on kyllä kierolla tavalla ihailtavaa. Harvalla kestää pokka julkisesti valehdella asioista, jotka on helposti tarkistettavissa, tai yleisesti tiedossa. Trumpilla ei ilmekään värähdä, vaikka väittää mustaa valkoiseksi.

Siitä olen samaa mieltä, että Trump tullaan muistamaan. Tai ainakin toivon niin, vaikka ihmisten kyky oppia toisten virheistä onkin valitettavan rajallinen.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Trump on oikeassa, että väkivaltaa oli aiheuttamassa kaksi osapuolta. Jos sanoo, että vain toinen heistä on syyllinen, niin valehtelee. Trump puhuu tässäkin asiassa totta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

Aloitetaan vaikka tuolla listauksella, jonka Kalevi Härkönen yllä linkkasi. Ei liene kaikenkattava ja onhan noita jo kertynyt heinäkuusta lisääkin. Jäin miettimään mitä on tapahtunut niinä kolmena viikkona, kun toimittajat eivät löytäneet yhtään valhetta....

http://kajgran.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241363-ain...

Toimituksen poiminnat