Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

TIK-TAK-TIK-TAK

YLE kertoo sivuillaan, kuinka joukko Suomen linjaan pettyneitä turvapaikanhakijoita ylitti rajan Torniossa ja siirtyi Ruotsiin ja jatkaa:

"Ainakin osa Ruotsiin siirtyneistä turvapaikanhakijoista on ilmoittanut hakevansa Ruotsista turvapaikkaa. Dublinin sopimuksen nojalla Ruotsi kuitenkin todennäköisesti palauttaa rajan ylittäneet turvapaikanhakijat takaisin Suomeen, jos he ovat jättäneet turvapaikkahakemuksen Suomessa."

Luin viime viikolla artikkelin, jonka mukaan Ruotsi ei aio soveltaa Dublinin sopimusta, vaan käsittelee Suomesta tulleet kuten muita pakolaisia.

Homma onkin Ruotsille aika kinkkinen, sillä monet näistä pakolaisista ovat tulleet Ruotsin kautta ja Dublinin sopimuksen mukaan Suomen tulisi palauttaa nämä Ruotsiin.

Olisi hyvä jos EU vihdoin kertoisi keitä Dublinin sopimus velvoittaa ja keitä se ei velvoita.

https://yle.fi/uutiset/3-9816342

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

EU on edelleen housut kintuissa koko jättimäisen hässäkän kanssa, henkselit ja vyö hukanteillä.

Juha Hämäläinen

EUforia ei tiedä itsekkään mitä tekee. Ensin lyödään paikat paskaksi ja sitten ihmetellään, korjaan vatuloidaan Italian oman operaation ja Frontex operaation kanssa, jonka jälkeen masketaan kenelle vaan, jotta virta loppuisi ja päästäisiin keskittymään Eurooppaan jo tulleisiin!

https://blogit.kansalainen.fi/libyan-pakolaisvirta...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei EU: n selvää asiaa tarvitse kertoa. Sopimus velvoittaa sopimusvaltioita. Jos valtiot haluavat haalia turvapaikanhakijoita kuten Suomi teki 2015-2016, valtiot voivat halutessaan ottaa vaikka kaikki maailman pakolaiset kontolleen. Jos taas valtio ei tähän suostu, hakijat sopimukseen perustuen palautetaan siihen maahan johon hakija ensin tuli tai johon hakijalla on siteitä. Näiden valtioiden on taas pakko ottaa hakijat vastaan.

Kepu, kokoomus ja persut halusivat hakijat Suomeen vapaaehtoisesti joten syylliset löytyvät täältä. Sopimus sinänsä on Suomelle erittäin hyvä sillä hakijat yleensä tulevat tänne lukuisten valtioiden läpi jolloin muut vastaavat. Vaatii tietysti kanttia ilmoittaa muille että te hoidatte.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Taitaa olla niin, että EU n keskinäiset sopimukset ovat täysin virattomia. Nämä EU sopimukset kun ovat vain suuntaa-antavia ja tarkoitushakuisesti joustavia. Sopimuksia kun sovelletaan aina kulloistenkin poliitikkojen tarpeiden mukaan, mutta ei yhteismitallisesti. Kuten hyvin tiedetään, olisi Suomikin taannoin voinut noudattaa allekirjoittamiaan sopimuksia, vaan eipä noudattanut. Koska hyvä busines, välistäveto ja Merkelin ....n nuoleskelu.

Samaan aikaan kuitenkin Hallituksen munaton, kädetön ja löysäpäistä koostuva EU-ministerivaliokunta istuu viikottain tuumimassa EU n toimintaa, velvoitteita ja vastuita. Siis mitä..??

Alla poliittisella selkokielellä.

"Suomen yhteensovittamisjärjestelmä on jäsenvaltioiden keskuudessa poikkeuksellinen. Se perustuu asioita tehokkaasti koordinoivaan virkamiesvalmisteluun, EU-ministerivaliokunnan linjauksiin sekä eduskunnan oikea-aikaiseen informointiin ja osallistumiseen EU-asioissa. Järjestelmän tarkoituksena on varmistaa, että Suomella on yhteen sovitettu ja Suomen yleisiä EU-poliittisia linjauksia vastaava kanta kaikkiin EU:ssa vireillä oleviin asioihin niiden eri käsittelyvaiheissa.""

Lainaus täältä http://valtioneuvosto.fi/tietoa/eu-asioiden-kasittely

Mitä tästä touhustamisesta voi päätellä ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Samaan aikaan USA ssa ;

DACA -alaikäisten lasten suojeluohjelma ajetaan alas. Tämä koskee 800 tuhatta alaikäisenä maahantullutta.

"Jotta meillä olisi lainmukainen maahanmuuttojärjestelmä, joka palvelee kansallista etuamme, emme vain voi hyväksyä maahan kaikkia, jotka haluavat tulla tänne. Se on niin yksinkertaista. Se olisi avoimien rajojen politiikkaa, ja Amerikan kansa on oikeutetusti torjunut sen, oikeusministeri Jeff Sessions sanoi ilmoittaessaan DACA:n kumoamisesta."

https://yle.fi/uutiset/3-9817050

Uskaltaako EU ssa muutkin, kuin Itäisen Euroopan valtiojohtajat toimia vastaavalla tavalla ja torjua invaasion ?

Marko Parkkola

Muutama kymmentä useata negatiivista turvapaikkapäätöstä saanutta palleroa lähti kokeilemaan Ruotsista onneaan. Joukossa mm. yksi neljän negatiivisen päätöksen saanut.

Asia on sillä tavalla kinkkinen heidän kannaltaan, että Ruotsilla on palautussopimus Irakiin. En voi kuin toivottaa hyvää kotimatkaa Bagdadiin.

Kaj Granlund

Tuotapa en tiennyt, mutta ei voi kuin toivoa, että Suomen rajavartijat vaativat takaisin pyrkiviltä pakolaisilta passia tai muuta matkustusasiakirjaa, koska Schengen sopimus koskee vain EU:n kansalaisia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niiden osalta joilla on lainvoimainen kielteinen päätös turvapaikkahakemukseen, lienee maasta poistuminen tosiaan lopullinen päätös. Käsittääkseni laillista keinoa paluulle ei ole ilman etukäteen saatua viisumia tai oleskelulupaa. Heidän osaltaan uskoisin kotimaahan palauttamisen vastuukin siirtyvän Ruotsille, jos siellä hakevat uudestaan turvapaikkaa tai joutuvat muuten viranomaisten rattaisiin. Vielä prosessissa olevien osalta Ruotsi esittänee Suomelle vastaanottopyynnön, Dublin-asetuksen Artikla 21 mukaisesti, jota olemme velvollisia noudattamaan. Olettaen Suomen viranomaisten tehneen työnsä, tulevat nuo kahden kuukauden kuluessa Eurodac-osumasta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vokeissa elätetään 1400 kielteisen päätöksen saaneita. Maastapoisto kestää vuosia ja maksaa miljoonia. Ruotsista näitä kielteisen päätöksen saavia päästetään maahan satoja joka kuukausi ja rahaa palaa täysin turhaan.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Olin Torniossa todistamassa matujen lähtöä. Ilmassa oli historiallisen tapahtuman tuntua: TP-henkilöt poistuivat Suomesta ja ensimmäistä kertaa yli 70 vuoteen sotapakolaisia lähti Suomesta Ruotsiin turvaa hakemaan. Joukossa oli mm.Hasan, jota sekunnin luulin ihan oikeaksi parraaksi sotalapseksi, mutta hän olikin irakilainen parrakas kääpiö.

Kunhan lähteneet somessa haukkuvat Suomen alimpaan helvettiin ja kehuvat Ruotsin parempaa riisiä, niin on toivoa että TPHt eivät enää tule Suomeen vaan menevät suoraan swEedeniin.

Raportti Torniosta: http://asfalttikukka.blogspot.fi/2017/09/hekuman-h...

Petteri Hiienkoski

Eiköhän Dublinin sopimusta sovelleta muodollisesti siten, että missä virallinen tp-hakemus on tehty, sinne hakija palautetaan. Suomelle tullut jo 2800 takaisinottopyyntöä.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat