Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Hyvät, pahat ja vihreät

Maailman on yhä selvemmin jakautumassa kahteen blokkiin. Toisella puolella kaiken suvaitsevat oikeamieliset ja täällä minun puolella "me kafirit". Mielipide-erot ovat tervetulleita, koska ne kehittävät maailmaa. Aivan toinen asia on suhtautuminen tasa-arvoon lain edessä.

Touko Aalto ja hänen luotsaamat vihreät kuuluvat siihen joukkoon, joilla pätee "Laki vihreiden ylivoimasta".

1§ Vihreä aate menee lain kirjaimen edellä.

2§ Jos vihreätä aatetta yritetään vastustaa, astuu 1§ voimaan.

Touko Aalto sanoo, että vihreiden historiassa kansalaistottelemattomuus on syvällä ja se on hyväksyttävää, sekä lisää: "Omaa harkintaa käyttäen kansalaistottelemattomuus on hyväksyttävää".

Lähde: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/aalto_yle_turvapaikat-69883

Asian nurinkurisuus näkyy siinä, että tänään YLE uutisoi poroisännän arjesta sanoilla: "Porojen teurasmäärät ovat Hallan paliskunnassa romahtaneet alle kymmenesosaan 2000-luvun alusta. Poroisäntää huolettavat pedot ja ammatin jatkuminen".

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9816273

Olisi mielenkiintoista nähdä miten vihreät suhtautuisivat siihen, että poroisännät ryhtyisivät vihreiden hyväksymällä kansalaistottelemattomuudella tappamaan porotaloutta haittaavat pedot ilman sen suurempia lupia.

Veikkaan, että vihreiden hyväksymä kansalaistottelemattomuus koskee vain vihreitä ja heidän vaalimia arvoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansalaistottelemattomuudessa kansalainen hyväksyy ne väkivallattoman toimintansa aiheuttamat seuraukset mitä raastuvassa määrätään. Poroisäntä on tähänkin asti salakaatanut pedot Lapissa vältellen parhaansa mukaan laittomuuksiensa seuraukset. Eli oli ihan hemmetin huono rinnastus.

Kaj Granlund

Hieman epäonnistunut sananvalinta Börjeltä. Poroisäntä ei ole salakaatanut pedot, mutta saattanut salakaataa jonkun pedon. Jos pedot olisi salakaadettu, ongelmaa ei olisi.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

"Kansalaistottelemattomuudessa kansalainen hyväksyy ne väkivallattoman toimintansa aiheuttamat seuraukset mitä raastuvassa määrätään."

Laki on laki ja se on tarkoitettu noudatettavaksi. Periaatteesi yllyttää rikkomaan lakia, joka osoittaa moraalista rappiotanne ja ideologianne nostamista lain yläpuolelle.

Poroesimerkki on hyvä esimerkki. Jos poroisäntä ajattelisi vihreästi, ei petovahinkoja olisi ollenkaan. Nyt niitä on joka puolella.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei se ole minun periaate. Noudatan lakeja melko hyvin. Kerroin vain miksi blogin esimerkki oli surkea. Jatkuvista ja yleisistä poromiesten metsästysrikoksista huolimatta poronhoito on huono bisnes kun Lapin luonto ei elätä nykyistä porokarjaa. Poromäärän puolittaminen toimisi. Poromies ei kanna vastuutaan. Kansalaistottelemattomuuteen liittyy aina vastuunkanto.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Oma harkinta" on todella epämääräinen käsite kun on niin monta "omaa harkintaa" kuin on ihmisiäkin. Veteen piirretty viivakin on selkeämpi. Juuri siksi tarvitsemme lakeja ja poliiseja että yteiskunta ei toimisi itse kunkin oman harkinnan mukaan.

En usko että pitemmän päälle nykymuotoisesta Vihreästä puolueesta pitää olla huolissaan. Ajaan oloon vastuunkannon kautta koittaa heille totuuden hetki tai sitten jos ymmärtävät ottaa lusikan kauniiseen käteen ja keskittyä luonnon suojeluun saataa luvassa olla 5 - 10 prosentin kannatus.

Eero Mattila

Vihreän aatteen taustalla on stalinismi ja se on yksilön ilmaisuvapauden ja itsemääräämisoikeuden kannalta maailman huonoin vaihtoehto. Toivotaan siis että viherpesue kutistuu ajan oloon omaksi anarkistiseksi pikku ryhmäkseen kuten tällä hetkellä muissakin Euroopan sivistysvaltioissa on käynyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Voi helleanlettas mitä lässytystä. Vihreydellä ei ole koskaan ollut mitään tekemistä stalinismin kanssa,. Pentti Linkola toki ihailee Stalinia ja Hitleriä ja kaikkia muitakin kansanmurhaajia, mutta hän ei ole vihreä. Sarastus-lehden ympärillä pyörivien hännikäisten ja muiden hörhöjen kiinnostuksen Linkolaan ymmärtää, samoin halla-aholaisten. Ei kai siitä kukaan muu jaksa enää intoillakaan kuin sekalainen äärioikeisto.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Aika sekaisin pitää toki olla, jotta arvostaisi kaveria jonka mielestä olisi moraalisesti oikein tappaa 6 miljardia ihmistä.

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #8

Onneksi sellaista tappajaa ei vielä ole keksitty. Maailmassa on arviolta 7,6 miljardia joten ...

Sitten en kyllä ymmärrä miten tuo liittyy Touko Aallon sanomisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

Ei mitenkään, mutta stalinismiin se liittyy. Joku tässä ketjussa keksi ruveta lämpimikseen siitä puhumaan.

Toimituksen poiminnat