Suomalainen ja Turkkilainen valemedia

Ovatko seuraavat kaksi esimerkkiä vertailukelpoisia?

Esimerkki Turkista:

HS 31.10.2016: Turkki on sulkenut jo 170 tiedotusvälinettä heinäkuusta alkaen. Hallitus yrittää nyt ”hiljentää maan viimeisen kriittisen median”.

Esimerkkejä Suomesta:

Sananvapauden väärinkäytön kieltoa on syytä harkita, sanoo perus- ja ihmisoikeuksiin erikoistunut tutkija Jukka Viljanen Tampereen yliopistosta.

Kansliapäällikkö Päivi Nerg on huolissaan Suomen Tietotoimiston (STT) mahdollisesta alasajosta, joka voi Nergin mukaan lisätä valeuutisia internetin uutisvirrassa.

19.9.2017 everstiluutnantti Torsti Sirén somessa: "Miksi Suomessa ei saada mv:n ja magneettimedian kaltaisia, ihmisiä ja yhteisöjä panettelevia valhesivustoja kiinni".

Pääesikunnan tiedottaja Henrik Gahmberg: "Sivut eivät häviä ennen kuin mulkvistit niitten takana saadaan telkien taakse".

Liittyykö Hallituksen esitys 93/2016 edelliseen, jossa määritellään terroristinen toiminta?

”Rikoslain 34 a luvun 1 §:n soveltamisen kannalta ja muidenkin terrorismirikosten tunnusmerkistöjen kannalta olennainen terroristinen tarkoitus määritellään luvun 6 §:n 1 momentissa. Rikoksentekijällä on sellainen [terroristinen] tarkoitus, jos hänen tarkoituksenaan on

1) aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa ????

2) pakottaa oikeudettomasti jonkin valtion hallitus tai muu viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin

3) oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille tai

4) aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille.”

Näillä määrittelyillä esimerkiksi perustellunkin kritiikin esittäminen julkisesti tai yksityisesti minkään maan hallituksen, valtion, kansainvälisen järjestön tai Euroopan unionin toiminnasta tai talouden hoidosta voidaan tulkita terroristiseksi teoksi tai terroristisen teon aikeeksi. (lähde: finlex.fi ja vastavalkea.fi)

KajGran
Sitoutumaton Lestijärvi

Olen sitoutumaton ja sinun mielipiteistäsi täysin riippumaton ajattelija. Olen aikoja sitten ohittanut vaiheen, jossa välittäisin mitä jutuistani ajattelet.
Kun kerrot minulle totuudesta niin kerrot vain siitä asiasta, jonka useimmiten olet kuullut. Se on sinun totuutesi!
Kun kerrot minulle humanismista, kerrot miten vaadit, että itseäsi kohdellaan.
Kun syytät minua kerrot vain minkälaisena koet itsesi.
Ihmiskunnan luisuessa kiihtyvällä nopeudella kohti omaa tuhoaan, sarkasmini kasvaa, joten älä lue juttujani, jos et siedä mielipiteitäni.
Kirjoitan myös paikassa: http://cajppa.blogspot.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu