Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Vihapuheoppia lukioon

Onko lukiokoulutus liittynyt vihapuhekuoroon vai mistä johtuu saamani kopio erään lukion opiskelijoiden vanhemmille tulleesta sähköpostista?

Suomennettuna: "Lokakuu tuo mukanaan kansainvälisiä matkoja niin oppilaillemme kuin opettajillemme. Oppilaamme ja opettajamme osallistuvat LEAP (Linked European Awareness Program) Norjassa ja Holocaust-kurssiin yhdessä Porvoon lukion kanssa. Jälkimmäisen teema on erittäin ajankohtainen, johtuen Saksan vaaleja ja muita maita lähiaikoina."

Rehtori viitannee saksalaisen Alternative für Deutschland (AfD) vaalivoittoon ja rinnastaa tätä natsiajan tapahtumiin Saksassa. Kirjoitus on aika rohkea ottaen huomioon, että 13 % saksalaisista äänesti puoluetta. Puolue ei ole syyllistynyt sen enempää antisemitismiin kuin rasismiin - puhun nyt rasismin alkuperäisestä määritelmästä.

Alla saamani alkuperäinen teksti ilman lähettäjää ja vastaanottajaa:

Rektor för ######## gymnasium ########## publicerade 4.10 månadsbrevet Oktober för vårdnadshavare.

”Oktobermånaden medför internationella resor för våra studerande och lärare. Våra studerande och lärare deltar i LEAP (Linked European Awareness Program) i Norge och Förintelsekursen i samarbete med Borgå gymnasium. Temat i den senare är mycket aktuellt med tanke på valen i Tyskland och andra länder på sistone.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Holokaustia ei saa koskaan unohtaa.

Jokainen pitäisi velvoittaa lukemaan holokaustia käsitteleviä teoksia tai katsomaan Schindlerin Lista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Muttta ei saa olla liian peloissaan asiassa. Nyt tuntuu että joku mielipide edes etäisesti on sama kuin Natseilla oli, niin se mielipide blogataan, haukutaan jne jnejne... Esim. maahanmuutto, et tahdo maahan kaikkia mahdollisia tuntemattomia ihmisiä, niin olet natsi! Tai Et tue Islamisteja Olet natsi,.... Jne.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Låt oss berätta för att ingen kan förgäta.
Belgialainen tuomari passitti holocaustin kieltäjän keskitysleirille.
https://forward.com/fast-forward/383411/holocaust-...

Kaj Granlund

Toivon että et ole tosissasi :)

Holocaust oli vain yksi 1900-luvun suurista tragedioista, mutta myyttiä pidetään yllä suurella rahalla ja Israelin tuella.

Alla yksi esimerkki asiasta.

http://www.wiesenthal.com/site/pp.asp?c=lsKWLbPJLn...

Kirjoitin muualla pari juttua näistä:

http://cajppa.blogspot.fi/2017/05/the-myth-of-germ...
http://cajppa.blogspot.fi/2017/09/the-myth-of-germ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLElläkin taitaa tulla viikoittain dokumentteja natseista ja holokaustista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei ole olemassa Porvoon lukio-nimistä oppilaitosta. Ruotsinkielisen lukion nimi on Borgå gymnasium. Te ravakit voisitte edes kääntää kunnolla kiertokirjeenne.

Holokaustista ja kansanmurhista opettaminen on ollut opetussuunnitelmissa jo jonkun aikaa, olisikohan jo kymmenen vuotta täynnä. Eli ei tässä mitään juuri nyt ole keksitty ryhtyä tekemään. Se on tärkeä aihe, mistä todisteena ovat tämänkin palstan makkoset, granlundit sun muut vähättelijät.
.......
Muokkaus: Blogisti onkin näköjään juutalaisvastaisten salaliittoteorioiden vallassa.

Kaj Granlund

Huppista ... nuku yön yli ja palaa sitten aiheeseen. Kommenttistasi saa helposti sellaisen käsityksen, että olet enemmän kiinnostunut kirjoittajista kuin aiheesta.

Kirjoitan omassa kuvauksessani: "Kun syytät minua kerrot vain minkälaisena koet itsesi."

".. Det är slarvigt, men mänskligt, så sjung hej å hå!"

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Turha sönköttää, jäit kiinni silkasta typeryydestä ja sekopäisestä salaliittohörhötyksestä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Elämme aikakautta jolle on tyypillistä jakomielisyys: Kansanmurhat, kuten esim. juutalaisten ja armenialaisten joukkotuho tuomitaan ja samaan aikaan sparrataan kansojen joukkotuhontaan tähtäävää uskonnollista ideologiaa (islam/islamismi).

Näkyvimmin tuota jakomielisyyttä edustavat tämän päivän Vihreät ja Feministit.

1900-luvun tunnetuimpiin feministeihin lukeutuva Germaine Greer on kirjassaan The Whole Woman kuvannut sukuelinten silpomiskieltoa "hyökkäykseksi kulttuuri-identiteettiä vastaan". Yhtä jakomielistä on Naisasiasialiitto Unionin suhtautuminen naisten kaaputtamiseen.

Kulttuurirelativismi näkyy myös psykiatrian häiriömääritelmissä. Määritelmän mukaan mitkään sellaiset uskomukset eivät ole harhoja, jotka saman kulttuuriyhteisön muut jäsenet tavallisesti hyväksyvät todeksi. Psykiatrian mukaan vakavasta harhaluuloisuushäiriöstä kärsivä voi siis parantua vakuuttamalla riittävän monta ihmistä uskomaan samoihin harhoihin, jolloin yksilön sairaudesta tulee heidän muodostamansa yhteisön kulttuuria.

Kaj Granlund

Kiitos Elina hyvästä kommentista. Erityisen mielenkiintoisena pidän viimeistä kappaletta kulttuurirelativismista ja tulen varmasti lainaamaan sitä monessa paikassa. Useimmiten käsitteellä selitetään yksilön tekoja hänen oman kulttuurin kautta. Psykiatrian mukaan ottaminen olikin sitten minulle uusi näkökohta!

Pohdin jyrkkää suhtautumistani islamiin ja sitä, onko lopultakin vain kyse harhaluuloisuushäiriöistä tai paranoiasta, vai onko kyse perustellusta epäluuloisuudesta, jossa pelkoon todella on aihetta.

Toistaiseksi luotan siihen, että tauti paranee mainitsemistasi syistä taikka siitä, että joku esittää minulle uutta faktaa ..

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kommenttini pohjana on psykologi Steven Pinkersin kirja The Blank Slate, jossa antropologi Donald Symons kertoo kuinka kulttuurirelativismi näkyy myös psykiatrian häiriömääritelmissä.

Tässä videossa psykologi Steven Pinker :
https://www.ted.com/talks/steven_pinker_chalks_it_...

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #10

Katsoin videon ja tilasin kirjan Amazonin verkkokaupasta. Odotan jännityksellä sen tulemista.

Aihe ei sinänsä ole minulle uusi, koska olen aina pitänyt geneettistä perimää tärkempänä tekijänä kuin mitä nykyään annetaan ymmärtää. Uusi tieto ei kuitenaan ole pahaksi, joten kerron sitten kun olen saanut kirjan ja lukenut sen.

Toimituksen poiminnat