Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Karskisti vaan kun vihapuhe kaikaa ... härsk ...

  • Suomalaiset oikeamieliset asialla
    Suomalaiset oikeamieliset asialla
  • Ruotsalaiset oikeamieliset asialla
    Ruotsalaiset oikeamieliset asialla

Palaan taas yhteiskuntamme suurimpaan vitsaukseen eli tavalliseen ihmiseen, joka tietää mutta ei välitä. Juuri tuosta hiljaisuudesta Martin Luther King niin osuvasti sanoi: 

"Ongelmamme ei ole pahojen ihmisten julmuus vaan hyvien ihmisten hiljaisuus."

Martin Luther Kingin ajoista maailmamme on muuttunut ja yhteiskuntaa kaikkina aikoina säädelleet käsitteet "hyvä" ja "paha" ovat irronneet eettisistä juuristaan ja otettu osaksi maailmanlaajuista valtataistelua. Käsitteistä "hyvä" ja "paha" on tullut aikamme paperittomia pakolaisia.

Maailmaan on syntynyt pieni, mutta äänekäs joukko ”hyviä” ja ”suvaitsevaisia” ihmisiä, jotka käyttävät hiljaista massaa hyväkseen ja haluavat ohjata tätä oikeudenmukaisempaan ja aidompaan elämään. He näkevät rasisteja, fasisteja, natseja kaikkien muiden puheissa ja teoissa. He näkevät muissa juuri sen, mitä he itse edustavat ja osaavat parhaiten – vihaa ja väkivaltaa.

Kirjailija Katariina Souri haluaa sanojensa mukaan ”olla omalta osalta edistämässä kaikkien vähemmistöryhmien tasa-arvoa ja erilaisuuden hyväksymistä sekä herättämässä avointa keskustelua ja rajoja rikkovaa empatiaa.”

Oman empatiansa hän purkaa Facebook-seinälleen sanoin: ”Vittu et noi saatanan metsästäjät huutelee tuolla kahdeksalta lauantaiaamuna niin et kaikki herää. Ampuis saatana ittensä.”

Joku toinen voisi kirjoittaa: "Vittu et noi saatanan mutakuonot huutelee tuolla ostarilla yömyöhään niin et kaikki herää. Ampuis saatana ittensä.”

Jälkimmäisestä tuo ”hyvien” ja "empaattisten" ihmisten joukko tekisi rikosilmoituksen.

Onhan se niin väärin sanottu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jeps, on niin helppo tuomita muita, mutta ei huomaa itse käyttäytyvänsä ihan yhtä huonosti. Itse en hyväksy solvaamista ja väkivallalla uhkaamista. Katariin Souri syyllistyi siihen. Asioista voi olla eri mieltä mutta solvata ei saa!

PS. Vaikka en hyväksy solvaamista, se ei tarkoita etten joskus suutuspäissäni olisi niin tehnyt. En ole ns. hyvä ihminen, mutta yritän olla ja kasvaa ihmisenä - Joskus onnistuukin :)

Kaj Granlund

Projektio on mielenkiintoinen ominaisuus ihmisissä ja usein mietin itsekin, kuinka paljon syyllistyn samaan. Huomaan kyllä muissa tuon ominaisuuden, mutta itseni kohdalla en ole niinkään varma.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jostain TV esiintymisestä jäi minulle kuva että Souri olisi aivan tolkun ihminen, kirjailijakin. Tuon v-alkuisen metsämiehiä parjaavan komentin luettuani suomukset karisivat silmiltäni paljasti hän oikean karvansa. Kirjailijalla kuvittelisi olevan sanan hallussaan, tuollaista ala-arvoista tekstiä osaa suoltaa jo koulupoikakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Säisä, eikös tuo täysin tyhjänpäiväinen henkilö Souri paljastanut sen oikean karvansa Playboy-lehdessä jo ajat sitten?

Kuka loppujen lopuksi välittä tuollaisten ihmisten sanomisista yhtään mitään? Ei metsästys lopu siihen, että henkisesti tasapainoton ihminen viljelee vittua.

Kaj Granlund

Otsikko oli Simo Salmisen Pornolaulusta ..

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

... ja ruma sana sanotaan niin ku se on. :D

Toimituksen poiminnat