Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Ajatuksia populismista

Alkujaan populismin oli poliittinen ideologia, jonka tarkoituksena oli edustaa tavallisen kansalaisen tarpeita ja toiveita. Itävallassa populistiset puolueet korjasivat potin eli määritelmän mukaan kansan tarpeita ja toiveita edustavat liikkeet. Mikä riemuvoitto kansanvallalle vai oliko se jotakin muuta?

Populismi tarkoittaa kansansuosioon kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa. Kumpi seuraavista ovat kansankiihotusta?

  1. ovat natseja, rasisteja, suvaitsemattomia älykääpiöitä. Heidän toimintansa tulisi kieltää ja johtajat laittaa vankilaan VAI
  2. haluavat tuhota identiteettimme, kansamme ja kulttuurimme. Haluavat verorahoilla ruokittavia maahamme. Nöyristelevät uskontojen edessä.

Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan. Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, ja ei-tieteellisten, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla (natsi, rasisti, suvakki, matu).

Pohtikaa kumpi kahdesta vaihtoehdosta edustaa populismia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

1. vaihtoehto on vihervasemmisto anarkistien vihapuhetta!
2. vaihtoehto on populismia

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nykyään populismi Euroopassa tarkoittaa liittovaltiokehityksen vastustamista.

Toimituksen poiminnat