Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kuinka ohut on sivistyksen kuori?

Kunnon suomalainen osaa nauttia wapusta, juhannuksesta ja veropäivästä. Wappuna ryypätään, juhannuksena ryypätään ja veropäivänä kurkitaan tuttujen lompakkoon, josko he maksaisivat seuraavat paukut. Ensi vuonna sama sirkus jatkuu.

Verot voivat toki olla julkisia. Täytyyhän oikeamielisen ja hyvän lehdistön päästä tekemään vertailuautomaatteja, joilla taatusti jokaisesta suomalaisesta tehdään köyhä ja kyykytetty. Eräs pohjanoteeraus monen muun ohessa oli erään iltapäivälehden otsikko: "Katso kuinka paljon naapurisi tienaa."

Me haluamme oikeaoppista ja läpinäkyvää demokratiaa vain siksi, että saamme lyödä toisiamme. Eikö olisi aika nostaa Wahlroosit, onnistujat ja meitä paremmin pärjäävät naapurit oikeaan arvoonsa. He luovat sitä hyvinvointia, jotka me pikkuiset olemme niin ahneesti jakamassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"He (wahlroosit etc..) luovat sitä hyvinvointia, jotka me pikkuiset olemme niin ahneesti jakamassa."

Suomessa voi rikastua vain hyvävelikerhon koplauksilla, joten siitä perspektiivistä kannattaa katsella mainitsemiasi hyvinvoinnin rakentajia.

Kaj Granlund

Siteerasit lauseeni ja kommentoit jotakin aivan muuta.

Minua kun ei kiinnosta pätkääkään miten ne (rikkaat) ovat rahansa saaneet kunhan ne ovat tulleet laillisesti. Niin kauan kun meillä on rikkaita tiedämme, että jokainen voi tulla rikkaaksi. Hyvä esimerkki nuo Supercellin myyneet pojat.

Sanon siis sinulle vielä kerran. Hyvinvointimme seisoo ja kaatuu rikkaiden mukana. Kun ne on ajettu maasta tai verotettu näännyksiin, ei ole jäljellä kuin Suomineidon repaleiset alushousut.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomessa rikkaat rikastuu rakenteellisen korruption ansiosta. Siitä syystä verot on korkealla ja vapaa markkinatalous näivettyy, ja sen mukana hyvinvointi katoaa. Jos Suomi olisi aidolle yrittämiselle suotuisa maa, löytyisi rikastumisesta parempiakin esimerkkejä kuin Supercell.

Presidentti Kekkonen oli vuorineuvosten kaveri, mutta piti samalla herrojen ahneuden kurissa. Niinpä Kekkosen aikaan useammasta tuotteesta saattoi löytää "Made in Finland" kuin nykyään. Hyvinvointiyhteiskunta rakennettiin silloin, ja nykyään sitä hajotetaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Ne suurituloisimmat näyttivät olevan Supercellin perustajia ja rakentajia, mutta älä anna tosiasioiden häiritä mielipiteitäsi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"suurituloisimmat näyttivät olevan Supercellin perustajia"

Poikkeus vahvistaa säännön. Juuri siitä syystä Supercellin perustajien omilla ansioilla rikastuminen on Suomessa niin silmiinpistävää. Miksi vastaavia tapauksia ei ole Suomessa enempää ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #5

Kyllä niitä on, mutta et ehkä vain halua nähdä niitä. Jätän näiden yrittämisellä vaurastuneiden selvittämisen sinun tehtäväksesi. Voit aloittaa sellaisista firmoista kuin vaikkapa Ponsse, Pekka Niska, F-Secure, Rovio jne. ja jatkaa siitä noiden perustajayrittäjien selvittämistä. Tulet ehkä yllättymään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #6

#6
Ponsse ja Pekka Niska ovat Kekkosen aikaan perustettuja yrityksiä. Tuolloin verotus oli kohtuullista ja työvoimaa tarvitsevia yrityksiä kannatti perustaa. Nykyään suomalainen yrittäjä voi rikastua peliyrityksillä, koska tuotteen monistaminen ei vaadi työvoimaa. Valitettavasti nykyisen korkean verotuksen takia suomalainen duunari on ylihintainen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #7

Nyt alan olla kanssasi samaa mieltä, varsinkin tuosta viimeisestä lauseesta. Korkean verotuksen takia suomalainen duunari on kallis firmalle, mutta hänen käteensä jäävän tulon ostovoima on heikko.

Toimituksen poiminnat