Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Taas kerran - EVVK

Me välitämme jokaisesta vain niin kauan kun kirjoitamme blogeja ja hurskastelemme somessa. Tositilanteessa olemme vain joukko vellihousuja.

Tämä video kertoo totuuden meistä - osaamme vain kysyä, miksi kukaan ei tee mitään?

https://youtu.be/zNOTWjIJ58E

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Näytelty juttu ja näyttelijät naureskelivat itsekin. Ei näistä provovideoista kannata välittää. Ihan vastaavia löytyy kasapäittäin, missä ulkopuoliset välittömästi puuttuvat näyteltyyn väkivaltaan.

Ja kerron vielä oman kokemukseni Hesasta. Eräänä kesäyönä tallasin Erottajan mäkeä alas. Näin miehen hakkaavan naistaan rajusti kadun alapäässä. Menin äijän taakse ja revin ukon niskasta pois naisen kimpusta. Sekunnissa nainen oli kimpussani lyöden minua minkä ehti ja käski minun laskea miehensä irti.

Jouduin juoksemaan molempia karkuun. En sen jälkeen ole puuttunut ihmisten asioihin koskaan. Jokainen hoitakoon sotkunsa itse.

Kaj Granlund

Tottakai näytelty, eihän se nainen olisi ottanut uusiksi. Ongelma oli kuitenkin, että lenkkeilijät eivät todennäköisesti tienneet, että se oli näytelty. Vaikka tiesivät, niin se kuvastaa hyvin ihmisten asennetta.

Tuo mainitsemasi tapaus on tapahtunut myös minulle .. Voi käydä jopa niin, kuin työkaverilleni kävi. Tappelijat usuttivat poliisin hänen kimppuunsa ja "pelastaja" vietti itse yönsä putkassa.

Toisaalta muistan kerran, kun tulin Kehä I pitkin Kilosta kotiin ja olin Länsi-Pakilan kohdalla kun kuulin radiosta, että Kehä I ja Lahdentien liittymässä pohjoiseen oli auto sammunut liittymään ja haittasi liikennettä. Ajattelin, että käynpä Pajerolla vetämässä sen syrjään, niin liikenne pääsee taas jatkumaan. Noin 30 minuuttia myöhemmin olin paikalla, vedin auton pois ja jatkoin kotiin. Sinä 30 minuutin aikana yksikään ei ollut pysähtynyt auttamaan.

Kun kerran pysähdyin Kontulan ja Kehä I risteykseen vetämään kaistalle sammuneen auton pois, liki toistakymmentä ihmistä pysähtyi kiroilemaan minulle, miksi tukkean liikennettä ... Yksi tuli jopa autostaan ulos ja haastoi riitaa ennen kuin selvisi, että yritin kiinnittää hinausköyden ...

Pitääkö jatkaa .... tällaisia me olemme. Valtaosa ei välitä ja valitettavasti en aina itsekään.

Juha Hämäläinen

Ei voi kieltää, etteikö täysin välinpitämättömiä olisi. Ovat kuitenkin haastamassa itse koko maailman oikeuteen, jollei heitä itseään autettaisi pulassa. Mutta ei ole kivaa joutua hyökkäyksen kohteeksi, jos on yrittänyt auttaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En yleensä jaksa näihin videoihini reagoida.. Mutta otetaan nyt vaikka tuo eka tilanne?? Mitä pitäisi tehdä? Mennä erottamaan mies naisesta? Tuo mies vaikuttaa aika hyvä kuntoiselta ukolta...
Ainut asia noissa mitä kannattaa tehdä on soittaa poliisit ja ehkä huutaa kauempaa miehelle.. Ehkä säikähtäisi ja lopettaisi ehkä ei..

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Parempi vellihousu kuin mielenvikaisen väkivaltahörhön vahingoittama, vammauttama tai tappama sankari.

Kaj Granlund

Niinpä, vanha sananlasku sanoo: "Parempi elävä pelkuri kuin kuollut sankari".

Nuorena miehenä leikin kerran pelastajaa, ja sain sen verran turpiin, että olin neljä tuntia tajuttomana ja vuorokausitolkulla sairaalassa. En kadu mitään ja toimisin tänä päivänä samassa tilanteessa samalla tavalla.

Juha Hämäläinen

Tämä toimesi onkin enemmän luonnekysymys. Äkkitilanteessa ei paljon ehdi järkeillä vaan sitä toimii tai juoksee karkuun.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mutta pakko mainita tässä yksi juttu..

Viime kesänä sattui vielä olemaan jupakkaa tästä ettei muka ihmiset auta.. jne..

Olin kesällä, aurinkopaistoi oli aika lämminkeli.
Kävelin mökille päin, ja porukoiden piti ottaa minut kyytiin matkalta. menin siis edeltä.. Kävelin, ja pysähdyin. Ajattelin jäädä istumaan kadunkulmaan nauttimaan kelistä.. Siinä sit aloin selälleen makoilemaan, reppu pääni alla. Pari autoa hiljensi vauhtia.. Yksi pysähtyi melkein kokonaan.. Liikuin siinä että ei ongelmia.. Sit jatkoin makoilua, muutaman minuutin päästä autopysähtyi kokonaan ja avasi ikkunan ja huuti että onko kaikki ok! Siis auto pysähtyy ja huutaa,että onko kaikki ok.. Hyppäsin nopeasti ylös ja selitin tilanteen :)... Siis kaikki nuo 4-5 auto tapahtui 5min. Sisään.

Ei siinä kyllä rauhassa voinut makoilla, joten jatkoin kävelyä :)

Mutta tämä tapahtuikin Kuopiossa.. Maailman ystävällisintä kansaa! :)
Pelkään vain pahoin että tuokin ystävällisyys vähenee kun kaupunki kasvaa räjähdysmäisesti..

Kaj Granlund

Asenne kanssaihmisiin on erilaista maaseudulla, jossa itsekin olen asunut jo 15 vuotta. 30 vuotta Helsingissä opetti kuitenkin sen, minkälaiseksi ihminen pahimmillaan voi tulla. Minä en koskaan sopeutunut siihen.

Toimituksen poiminnat