Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kansa köyhtyy ja rikkaat porskuttavat

Päydälleni tipahti tekemästäni nettiostoksesta erään rahoitusyhtiön sopimus, jossa ilmoitettiin , että voin maksaa ostokseni sitten kun minulla on rahaa. Minulla on aina sen verran rahaa, että sen minkä ostan myös maksan saman tien - ja tämän myös maksoin.

Huomioni kiinnittyi sopimustekstiin. Laskun summa oli 3071,54 euroa ja jos panttaisin maksamista vuoden, maksaisin 27,65 % todellista vuosikorkoa. Vuoden Euribor oli 20.12 n. -0,188, joten raha ei maasamme ole kallista.

Koska kyseinen rahoitusyhtiö porskuttaa ja voi hyvin, niin maastamme ilmeisesti löytyy sekä rutiköyhiä että rutityhmiä, jotka suostuvat maksamaan lainoistaan tällaisia korkoja.

Mitä me tästä opimme? Niin kauan kuin tällaisia rahoitusyhtiöitä ruokitaan huippukoroilla markkinoilla, niin kauan ei maassamme kannata puhua rikkaista ja köyhistä vaan viisaista ja tyhmistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" Niin kauan kuin tällaisia rahoitusyhtiöitä ruokitaan huippukoroilla markkinoilla, niin kauan ei maassamme kannata puhua rikkaista ja köyhistä vaan viisaista ja tyhmistä."

Aika kärkevästi sanottu.

Joku saattaa joutua ottamaan lainaa hätäpäissään äkilliseen tarpeeseen, eikä silloin ole aina mahdollisuutta hakea joustoluottoa pankista. (ei sekään halpaa ole)

Kulutuksen rahoittaminen alkaen 30% korolla on kiistämättä tyhmää.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Toki hienoa että blogistilta löytyy reilut 3K€ laittaa ostokseensa käteisellä, mutta uskon että monen kohdalla(esim. itseni) näin ei ole asia.
Meitä tällaisia vartenhan nämä kulutusluotot ovat. Miten järkevää sitten niiden ottaminen on, ei varmasti kovinkaan. En nyt kuitenkaan ihan ensimmäisenä lajittelisi varakkaampaa väkeä vs. köyhempi osa, nimityksillä viisas ja tyhmä.
Joskus vaan tilanne voipi olla sellainen, että jotakin olisi saatava, mutta käteisvarat eivät riitä. Toivottavasti ei nyt itselleni tule sellaista "pakkoa".

Mitä sitten tulee näihin rahoitusyhtiöihin, niin minusta niiden toimintaan voisi kuitenkin jotenkin puuttua. En nyt puutu näihin kulutuselektroniikkaostoihin, mihin varmastikin näitä käytetään, mutta kun esim. klarna mainostaa jo apteekkienkin sivuilla, niin siinä kohtaa alkaa mielestäni mennä jo raja.
Otetaan esimerkiksi joku spiriva, tahi muu kalliimpi lääke, joka voi olla elintärkeä ihmiselle/vanhukselle. Kolmen kuukauden annos ~150€, jos ei käteistä, maksa "osarilla". Pienin erä vissiin siinä kympin/kk. Kolmessa kuukaudessa velka lyhentynyt luultavasti kympillä-kahdella. Sitten pitäisi taas saada uutta lääkettä, mutta vieläkään eivät rahat riitä. Otetaanko uutta velkaa ja koska ollaan sitten ulosotossa.

Kun hallitus näitä lääkekorvauksia sun muita päsmäröi, niin voisi ainakin rajoittaa näiden haaskalintujen lailla saalistavien yritysten toimintaa, ettei tällainen onnistuisi.

Kaj Granlund

Minä maksoin matkan. Saan pelkillä Klarnan koroilla kustannettua 10 päivän hotellit paikan päällä.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että noilla koroilla moni ajautuu tosi pahoihin kriiseihin ja niin kuin sanoit, pidän sitä täysin mooraalittomana, että joku joutuu hankkimaan lääkkeensä luotolla.

Oletko koskaan ajatellut, että sairasvakuutusmaksu, jolla emme käytännössä saa mitään, opn yhtä kallis kuin OP-Pohjolan:n sairasvakuutus, joka korvaa kaikki.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Miksi koronkiskonta on sallittua ?

Kaj Granlund

Todennäköisesti siksi, että korkeaan korkoon on sisällytetty suuri riski. Kun ihmiset ovat menettäneet luottokelpoisuutensa eivätkä saa pankkilainaa, niin tällaisille löytyy markkinarako.

Toimituksen poiminnat