Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

GPS Shit Bingo

 • Ahma Norjassa
  Ahma Norjassa
 • Karhu Kyyjärvellä
  Karhu Kyyjärvellä
 • Supi Haaparannassa
  Supi Haaparannassa
 • Susi viime viikolla Norjassa
  Susi viime viikolla Norjassa
 • Pannoitetun kauriin kaula
  Pannoitetun kauriin kaula

Osallistuin viime viikolla norjalaisten tutkijoiden mukana sikäläiseen susijahtiin, jossa mittasimme ja kuvasimme kaikkiaan 11 kh-jahdissa ammuttuaa hukkaa Ruotsissa ja Norjassa. Taas kerran eteeni tuli tapaus, jossa GPS-panta oli tehnyt pahaa jälkeä suden kaulaan.

Tuuhea pohjakarvoitus ja pitkät päällikarvat pitävät suden lämpimänä ja kuivana. Kun panta tässä tapauksessa oli painanut karvat kokoon kosteaksi ja ruskeaksi massaksi voi vain kuvitella, kuinka kurjaa elämä on kovalla pakkasella. Jokainen voi itse laittaa märät villasukat saappaiden sisään, ja viettää päivä 15 asteen pakkasessa. Tämä hukka oli tehnyt sitä jo toista vuotta!

Oheiset kuvat ovat vain osa tiedossaani olevista tapauksista. Lisäksi tulevat kaikki ne, jotka eivät ole päätyneet koneelleni. Jäänkin ihmettelemään, missä lymyävät Susiryhmä, WWF, ALF, Animalia ja muut, vai pyhittääkö "tiede" kaiken? Edustavatko ns. luonnonsuojelijat viime kädessä vain yhtä terrorismin muotoa, jossa tärkeintä ei ole luonnon suojelu vaan yleinen häiriköinti ja erilaisten avustusten kerääminen omiin tarkoituksiin?

Keskustelin aiheesta Oslon Yliopiston Eläinlääketieteellisen laitoksen tutkijan kanssa joka totesi, että tieteen nimissä on tehtävä uhrauksia.

Omat kokemukseni Suomen Luonnonvarakeskuksen (LUKE) toiminnasta on kaksijakoinen. Tuntuu kuin tutkimuksia tehdään vain tutkimuksen ja määrärahojen takia. Tutkijat ovat kauan sitten erkaantuneet luonnosta ja heille on tärkeintä "tieteellisten sulkien" pyydystäminen. Miten tavoite saavutetaan on toisarvoista. Onhan siinä lopuksi kyse vain isosta GSP Shit Bingosta, jossa eläin on arvoton pelinappula suhteutettuna tutkijan saamaan kansainväliseen huomioon.

Tulipahan tämäkin asia taas sanottua, vaikka se on useimmille samantekevää ja kuuluu kategoriaan EVVK (Ei Voi Vähemmän Kiinnostaa). Onhan meillä edessä presidentin vaalit. Väyrystä on puhuteltu ja kommentoitu, ja Huhtasaari on seuraavana vuorossa.

Siinä on jännitystä ja ajanviettoa, jonka kansa ymmärtää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Jos susien annettaisiin liikkua ja lisääntyä vapaasti, ei tarvittaisi myöskään minkäänlaista seurantaa! Ihmiset ovat vain niin vieraantuneita luonnosta, että pitävät lemmikkeinään epämuodostuneita ja luonnevikaisia kerrostalosusia mutta vihaavat oikeita luonnonvaraisia eläimiä.

Toimituksen poiminnat