GPS Shit Bingo

Osallistuin viime viikolla norjalaisten tutkijoiden mukana sikäläiseen susijahtiin, jossa mittasimme ja kuvasimme kaikkiaan 11 kh-jahdissa ammuttuaa hukkaa Ruotsissa ja Norjassa. Taas kerran eteeni tuli tapaus, jossa GPS-panta oli tehnyt pahaa jälkeä suden kaulaan.

Tuuhea pohjakarvoitus ja pitkät päällikarvat pitävät suden lämpimänä ja kuivana. Kun panta tässä tapauksessa oli painanut karvat kokoon kosteaksi ja ruskeaksi massaksi voi vain kuvitella, kuinka kurjaa elämä on kovalla pakkasella. Jokainen voi itse laittaa märät villasukat saappaiden sisään, ja viettää päivä 15 asteen pakkasessa. Tämä hukka oli tehnyt sitä jo toista vuotta!

Oheiset kuvat ovat vain osa tiedossaani olevista tapauksista. Lisäksi tulevat kaikki ne, jotka eivät ole päätyneet koneelleni. Jäänkin ihmettelemään, missä lymyävät Susiryhmä, WWF, ALF, Animalia ja muut, vai pyhittääkö "tiede" kaiken? Edustavatko ns. luonnonsuojelijat viime kädessä vain yhtä terrorismin muotoa, jossa tärkeintä ei ole luonnon suojelu vaan yleinen häiriköinti ja erilaisten avustusten kerääminen omiin tarkoituksiin?

Keskustelin aiheesta Oslon Yliopiston Eläinlääketieteellisen laitoksen tutkijan kanssa joka totesi, että tieteen nimissä on tehtävä uhrauksia.

Omat kokemukseni Suomen Luonnonvarakeskuksen (LUKE) toiminnasta on kaksijakoinen. Tuntuu kuin tutkimuksia tehdään vain tutkimuksen ja määrärahojen takia. Tutkijat ovat kauan sitten erkaantuneet luonnosta ja heille on tärkeintä "tieteellisten sulkien" pyydystäminen. Miten tavoite saavutetaan on toisarvoista. Onhan siinä lopuksi kyse vain isosta GSP Shit Bingosta, jossa eläin on arvoton pelinappula suhteutettuna tutkijan saamaan kansainväliseen huomioon.

Tulipahan tämäkin asia taas sanottua, vaikka se on useimmille samantekevää ja kuuluu kategoriaan EVVK (Ei Voi Vähemmän Kiinnostaa). Onhan meillä edessä presidentin vaalit. Väyrystä on puhuteltu ja kommentoitu, ja Huhtasaari on seuraavana vuorossa.

Siinä on jännitystä ja ajanviettoa, jonka kansa ymmärtää.

KajGran
Sitoutumaton Lestijärvi

Olen sitoutumaton ja sinun mielipiteistäsi täysin riippumaton ajattelija. Olen aikoja sitten ohittanut vaiheen, jossa välittäisin mitä jutuistani ajattelet.
Kun kerrot minulle totuudesta niin kerrot vain siitä asiasta, jonka useimmiten olet kuullut. Se on sinun totuutesi!
Kun kerrot minulle humanismista, kerrot miten vaadit, että itseäsi kohdellaan.
Kun syytät minua kerrot vain minkälaisena koet itsesi.
Ihmiskunnan luisuessa kiihtyvällä nopeudella kohti omaa tuhoaan, sarkasmini kasvaa, joten älä lue juttujani, jos et siedä mielipiteitäni.
Kirjoitan myös paikassa: http://cajppa.blogspot.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu