Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Voi teitä YLE:n tyttöjä

Olin jo aikeissa lopettaa presidenttiehdokkaiden haastattelutunnin seurannan, kun näyttämölle ilmestyi Jan Andersson. Katsoin sekä Väyrysen että Huhtasaaren haastattelut ja molemmissa esiintyi naispuolinen toimittaja, jolle tällainen tilaisuus on liian iso pala yhden vihaisen tytön hallittavaksi. Joskus on tomittajan ymmärrettävä, että jankkaaminen, vittuilu ja omien mielipiteiden tyrkyttäminen haastateltavalle on juuri sitä populismia, jota ollaan syytämässä ehdokkaiden niskaan.

Kiitos Jan Andersson erittäin asiallisesta ja sivistyneestä haastattelusta tänään 10.1.2018.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Hannu Töyri

Ei tuollainen käytös oli ammattimaisen toimittajan käytöstä. Tarkoitan erityisesti toimittajan heittoa maanisuudesta ja hymyilystä kun puhutaan aseista. Törkeätä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja paljon muuta. Voisi väittää että Heikel on pahansorttinen narsisti. Hn pyrki väkisin saama esille Huhtasaarelle epäedullisia vastauksia jotka ovat hänen, Heikelin mielipiteiden mukaisia.
Mielenkiintoista on myös se että tuossa tentissä tuli melkein paremmin esille toimittajan mielipiteet kuin haastatellun.
Katsotaan kun nainen astuu miesehdokasta vastaan. Taitaa olla niin että nainen on naiselle peto, etenkin jos vastakkain on kaunis ja vähemmän kaunis, ja mies miehelle kaveri.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

On selvästi havaittavissa, että mitä vaarallisempi ehdokas presidenttikilpailussa on suhteessa gallup-suosikki-Niinistöön sitä aggressiivisempi ja tylympi on tenttaava toimittajakin. Panostus on kovinta.

Toisaalta mitä vaarattomampi ja vähäpätöisempi kilpailija on suhteessa Niinistöön sitä leppoisammin ja huumoripitoisemmin toimittajat suhtautuvat tentattavaan, mitättömään ehdokkaaseen. Heihin ei kannata panostaa.

Suomalaisissa on se vika, että he mielellään haluavat olla aina voittajajoukkueessa taikka istua "varman voittajan" ja selvän ennakkosuosikin vankkureissa. Media ja gallupit vielä tekevät ja tukevat eeva- ja manu-ilmiöitä tai parjaavat pahimpia vastustajia maan rakoon. Politiikan teko on raadollista jytkyineen ja sätkyineen hajoita-ja-hallitse tyyliin kuten perussuomalaisten hajaannustapaus osoittaa lähihistoriassa.

Poikkeus: Protestivaalit ja em. jytkyt ja sätkyt. Onko nyt muutoksen aika?

TÄSSÄ malliksi pari ennakkosuosikki Sauli Niinistön pahaa virhettä, muitakin löytyy:

http://ristosuvanto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24357...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiitän vain hyvästä linkistä. Se tosin sisältää niin paljon asiaa, että minun on keskityttävä siihen todella ja toden teolla ajan kanssa yhdessä. Tarkoitan että aivan hetkessä tuo kaikki ei tule sulateltua, sen verran paksua on tarina. Totuutta en mitenkään aseta kyseenalaiseksi.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tentattavat ovat persoonaltaan erilaisia, niin myös toimittajat. Laura Huhtasaari iltaa on vaikea ymmärtää, kun toimittaja kerta toisensa jälkeen väitti, että ei saanut vastausta kysymykseensä. Jan Anderson tuli hyvin toimeen ehdokkaan kanssa. Tämä toimittaja omaa ystävällisen tavan kohdella studion vieraita. Tällä kertaa presidenttiehdokas Nils Torvalds sai asiallisen haastattelun.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Andersson ja Torvalds, molemmat ruotsinkielisiä

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Torvalds vastasi kysymyksiin, Huhtasaari ei.

Kaj Granlund

Minusta erilaisuus pitäisi toimittajakunnassa ilmetä hieman toisella tavalla. Näissä kolmessa haastattelussa näin kaksi tapaa, sivistynyt ja sivistymätön tapa.

Tytöt edustivat lähinnä MV-Lehden journalistista tasoa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tausta tiimi oli tehnythyvää työtä. Tyhjästä ei voi nyhjästä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Voi teitä tytöttelijöitä...

Huhtasaari on kaikkien aikojen surkein ehdokas. Turha tuosta viestistä on viestin tuojia syyttää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. On muunkinlaisia näkemyksiä Huhtasaaresta:

Laura Huhtasaari puolustaa itsenäistä Suomea eikä EU:n ylivaltaa:

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248967...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kuka katsoo minkin väristen lasien takaa maailmaa, kuka ei?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Akateeminen "vihertävä" jengi täytti twitterinsä Kirsi Heikelin ylistyksellään. Heidän ylistyksensä herätti epäilyn.

Itse en edes katsonut Huhtasaari-tuntia enkä juuri Thorvaldsiakaan. Tuskin jaksan enää katsoa niitä kommentoijiakaan ("oliko puhe hyvä" "onnistuiko hän" ja sen sellaista). Koko vaalihomma ja nämä tv-ohjelmat alkavat tuntua suorittamisrituaaleilta joissa onnistumista haistellaan ja maistellaan, käännellään ja väännellään kuin näyteikkunaa katselisi.

Kunpa vaalit olisivat jo ohi. Suljen silmäni ja korvani.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Vaikea on Huhtasaaren kokemuksella ja tietämyksellä antaa perusteltu vastaus haastattelijalle kun vertaa Väyryseen joka vastasi enemmän kuin kysyttiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

14.# Tosi on! Painivat eri sarjoissa.

Toimituksen poiminnat