Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kyllä EU:n omalle puolustukselle ?

Miten minusta tuntuu, että EU:n puolustus tulevaisuudessa jäisi Unkarin, Tsekin ja Puolan harteille?

Jokin vuosi sitten, meillä oli seuraavan maailmansodan kenraaliharjoitus. Vihollinen työnsi silloin joukkonsa rajan yli käyttäen siviilejä suojakilpenään ja EU teki kaikkensa vihollisen divisioonien tuomiseksi rajojensa sisäpuollelle.

Vielä kaksi vuotta "hyökkäyksen" jälkeen EU riitelee, miten asiaan tulisi suhtautua sillä aikaa, kun yhdistetty sotilaiden ja pakolaisten sukkulaliikenne EU:n rajojen sisäpuolelle vetää kuin venäläinen viinahissi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

EU:n yhteinen puolustus muodostuu italialaisesta sotataidosta ja peräänantamattomuudesta, ranskalaisesta insinööritaidosta sekä britti-imperiumin vastaiskukyvystä. Tarvittaessa sitä voidaan täydentää itä-eurooppalaisella mentaliteetilla ja espanjalaisten manjana-asenteella.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Näimpä.. Kun isoimmat ennakkoot tehdyt liitot riitelvät ja keskustelevat, on jo yksittäiset maat tehneet erilaisia,nopeita yksinkertaisia sopimuksia/yhteistyötä ja rajalla puolustamassa.. Näin se menee!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Fiksut valmistautuvat mahdolliseen ja todennäköiseen sotaan. Hölmöt eivät ole vieläkään toipuneet edellisen invaasion seurauksista, eivätkä edes tajua mitä on tulossa.

Kumpaan porukkaan Suomen päättäjät mahtavat kuulua ?

Kaj Granlund

Kun kuuntelin Niinistöä, niin hän syö roskakalat ruotoineen.

Toimituksen poiminnat