Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Panttipataljoona

  • Suomalaisnuorukainen Waffen-SS asussa
    Suomalaisnuorukainen Waffen-SS asussa

"Simon Wiesenthal -keskuksen johtaja Efraim Zuroff vaatii Suomea selvittämään, missä määrin suomalaiset SS-sotilaat osallistuivat juutalaisten surmaamiseen toisen maailmansodan aikana."

Alkaako maanosamme valtiot olla niin velkaantuneita tietyille piireille, että meille voidaan esittää mitä vaan?

Eikö olisi aika katsoa eteenpäin ja miettiä miten me ja elossa olevat juutalaiset selviämme tulevaisuuden haasteista. Itsenäinen Suomi saa kiittää Panttipataljoonaa Saksan aseavusta ja siitä, että selvisimme jatkosodasta kunnialla. Nyt olisi presidentti Niinistön korkea aika osoittaa Simon Wiesenthal-keskukselle, että keskittyisivät juutalaisten asioihin ja me hoidamme oman pihamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

”Juutalaisten teloittamiseen riittää kehnompikin ampumataito kuin omaamamme.”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239624-natsijahta...

Kaj Granlund

Sodassa tapahtuu ... kun saksalainen upseeri käski Waffen-SS suomalaisia teloittamaan kahta venäläistä poikaa, he ampuivat upseerin. Tämän olen itse kuullut paikalla olleelta suomalaiselta.

Kuinka monta juutalaista Venäjä teloitti sodan aikana? Entä mikä on islamin osuus teloitetuista juutalaisista.

Kuinka monta suomalaista Waffen-SS sotilasta olisi teloitettu, jos eivät olisi noudattaneet käskyjä.

Ennen kaikkea, keitä tässä pitäisi syyllistää? Kuolleita juutalaisia, kuolleita Waffen-SS miehiä, kuolleita Suomen valtionpäämiehiä?

Toki minä ymmärrän, että jotkin tahot haluavat lakiin säädetyn oikeuden kusta sankarivainajien ja kuolleiden hautakiville. Se on nykyajan hengen mukaista!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tutkimallahan nuo asiat selviävät eivätkä peittelemällä tai vaikenemalla.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #6

"Tutkimallahan nuo asiat selviävät" eikä sitä kukaan kiistäkään, mutta emmehän me ole mitään Efraimin assistentteja. Se tutkii joka on asiasta kiinnostunut.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #18

Suosittelet siis peittelemistä tai vaikenemista, minä en. Onkos nyky-Saksakin siis Efraimin "assistentti"?
https://www.reuters.com/article/us-germany-nazi/bo...

Sitäpaitsi Pariisin rauhansopimuksen 9 artikla lienee yhä voimassa.
https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/194...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #21

Ei ole peittelemistä eikä vaikenemista, jos tarjotaan sama arkistomateriaali natsien jahtaajien kuin muidenkin tutkijoiden käyttöön. Haastateltavia elossa olevia suomalaisia SS-vapaaehtoisia lienee 2018 vähänlaisesti, mutta ei kai sitäkään kukaan estä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #21

Onko Wiesenthal-keskus se (ehkä kansainvälisoikeudellisesti) virallistettu taho, joka nakittaa milloin kenetkin "tutkimaan" tämäntyyppisiä asioita?

"Suosittelet siis peittelemistä tai vaikenemista" ei ole päätelmä vaan provokaatio, mutta en ota siitä raivareita. Jos jotain suosittelisin, niin Zuroffia tutustumaan asiaan vaikkapa ihan itse.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #23

Keskuksen "nakitukset" voivat aloittaa tutkimukset miksei vaikkapa meilläkin, koska sotarikokset ovat yleisen syytteen alaisia. Pysyn "provokaatiossani".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #26

Eikö syytteeseen tarvita syytetyt? Keitä he tässä tapauksessa olisivat?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #28

Tutkimalla asioita selvitetään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #29

Rikosilmoitus vain puuttuu? Tutkintakynnys ei taida ylittyä ilman sitä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #30

Tuotahan se Zuroff ilmeiseti ajaa takaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"kun saksalainen upseeri käski Waffen-SS suomalaisia teloittamaan kahta venäläistä poikaa, he ampuivat upseerin."

Pieni asiavirhekorjaus tai tarkistus.

Waffen-SS sotilaat eivät ottaneet käskyjä vastaan Wehrmachtin upseereilta vaan ainoastaan omilta aliupseereiltaan tai upseereiltaan.

Omaa upseeria taas ei olisi ammuttu kovin heppoisissa olosuhteissa, sillä lojaalisuus oli Waffen- SS sotilaille enemmän kuin pelkkä kunnia-asia. SS-upseerit taistelivat miestensä rinnalla toisin kuin Wehrmachtin upseeristo ja he olivat yleensä alaistensa suuresti kunnioittamia.

Waffen-SS oli täysin oma sotilaallinen yksikkö, joka oli alisteinen suoraan Himmlerille ja ainoastaan epäsuorasti Oberkommando der Wehrmachtin käytössä, jolle toki Waffen-SS tarjosi "virka-apua" tarvittaessa.

Tarvetta oli runsaasti, joten Waffen-SS:n tappiot olivat näissä operaatioissa suuret.

Waffen-SS:lla ei ole mitään tai niillä on erittäin vähän tekemistä takalinjojen Gestapo-johtoisten tuhoamispartioiden tai kuolemanleirien totenkopf-SS:n kanssa.

Suurimmat ongelmat tapahtuivat nimenomaisesti ulkomaalaisten vapaaehtoisten divisioonissa, jossa olleet mm. ukrainalaistaistelijat eivät juurikaan kunnioittaneet venäläisten sotavankien oikeuksia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gestapo

Waffen-SS oli sotilaallinen organisaatio siinä missä Wehrmacht, joskin organisaatioltaan suoraviivaisempi ja siten tehokkaampi. Sotaan kuuluu oleellisena osana tappaminen eikä yhdenkään sodassa olleen maan armeija saa tässä asiassa puhtaita papereita. Vai eroaako esim. My Lain verilöyly tässä jotenkin toisen maailmansodan raakuuksista?

https://fi.wikipedia.org/wiki/My_Lain_veril%C3%B6yly

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138904-...

Kaj Granlund Vastaus kommenttiin #11

Tämä väitteesi pätee vuoteen 1943, jolloin valtaosa suomalaisista kotiutettiin. Vuoden 1943 jälkeen jäi useita suomalaisia saksalaiseen komentoon, koska heille "oli sama taistelevatko venäläisiä vastaan Kannaksella vaiko Kaukasuksella". Tämä tarina on siltä ajalta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuo menettely, jolla yhden ihmisen yhden kirjeen yhden lauseen merkitys paisutellaan suorastaan maailmanlaajuiseksi ja vaaditaan sen pohjalta selityksiä ja katumuksia vuosikymmeniä myöhemmin nyt on maailman loppuunkalutuin itsetehostuksen keino. Sillä perusteella kuka tahansa voi todistella mistä tahansa mitä tahansa ja vaatia keneltä tahansa mitä tahansa.

Otetaan sattumalta mieleen muistunut esimerkki. Nuorsuomalaisen puolueen perustamiskokouksessa Ståhlberg kehotti poistamaan puolueohjelmaluonnokseen kirjatun kansakouluvelvollisuuden. Niinpä hän oli kansansivistyksen vihollinen ja hänen jälkeläistensä tulee kolmanteen ja neljänteen polveen esittää katumusta ja käydä selittelemässä esi-isänsä syntejä. Jos nimittäin seurataan tuota Zuroffin ajatusmaailmaa.

Pekka Iiskonmaki

Vastavuoroisesti pitää vaatia palestiinalaisuhrien raportit.

Suomen helmasynti on itsensä syyllistäminen kaikkeen mahdolliseen.

Kaj Granlund

Ei ole Suomen helmasynti vaan koko Euroopan. Pyydämme anteeksi sitä, että meillä on ristit kirkossa, laulamme suvivirsiä kouluissa, tytöt eivät kanna huntua, tarjoamme sianlihaa kouluissa ... luettelo on pitkä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen helmasynti on alemmuuden tunne, joka estää asiallisen suhtautumisen tähänkin asiaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mistähän juuri nyt tuulee? Kuten tiedämme SSimon-Wiesenthalin lobbyverkosto on usein osoittautunut melko selkeästi kremlinvaikutuksenalaiseksi. Itänaapurimme on epäilty puuttuneen presidentinvaaleihimme 2018 mm. jo Viestikoekeskuksen tietovuotojupakan täsmäajoittamiseen vaikuttaneena, ja samaan kv. mielenkiinnon saumaan kuin sattumalta on saatu yllytettyä (Bäckman?) myös Suomen puolustussotien 1939-44 etnisten veteraaniemme mielipiteistä melko huonosti perilläolevan äärijuutalaisjärjestön nuori virkainto revolveritoimittaja kyselemään Sauli Niinistöltä tietoja juutalaisten sorrosta Ukrainan SS-joukoissa. Mikäs valtakunta muuten järjesi jo ennen sotia Ukrainan hookaustinälänhädän? Sitä hyväntekijä-maahantunkeutujaa vastaan Suomen juutalaiset nostivat aseensa ja puolustivat isänmaatamme rinnan kantasuomalaisten ja jatkosodassa myös saksalaisten aseveljien kanssa.

Lisäksi Venäjä sopivasti juuri nyt vaatii Suomelta Valamon aarteita ja Mainilan laukauksia 'takaisin'! - Miten niin 'takaisin'? Suomen ortodoksikirkollehan ne Valamon aarteet oikeasti kuuluvat. Stalin ryösti Valamon saaren ja Suomen Laatokan puoliskon 1939-44 - nehän pitää saada takaisin meille! Kukahan ne Mainilan laukaukset sitten tällä kertaa Venäjän mukaan ampui... Silloinhan Molotov-Ribbentrop-oikeudellisia intressejään Suomi-neidolta 1939 perännyt Neuvostoliitto oli 'huolestunut turvallisuudestaan' ja ehdotti maanluovutusta ennen talvisodan hyökkäystään.

Kaj Granlund

En tiedä uskallanko sanoa, koska näistä on tullut minulle kahdesti banni. Bolsjeviikkien vallankumous oli juutalaisten masinoima ja juutalaisten merkitystä maailmanpolitiikassa ei pidä aliarvioida.

Heillä on raha ja rahan mukana valta. Mitä enemmän velkaannumme, sitä nöyremmin tanssimme Wiesenthalin pillin mukaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

George Sorokselle todistetusti tai todennäköisesti uskolliset suomalaiset poliitikot
https://mvlehti.net/2016/08/17/george-sorokselle-t...

Rahalla on valtaa, Niinistö palaveerasi Al Goren kanssa kansainvälisestä ilmastorahoituksesta, ja Niinistö kertoo uudenvuodenpuheessa "olemme juuri lisänneet kansainvälistä ilmastorahoitustamme". Trump sen sijaan sanoi USA:n irti Pariisin sopimuksesta amerikkalaisten edun mukaisesti.

http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=36...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #9

Ilmastomuutoksen salasana on Al Gore. Al Gore on vaikutusvaltaisin ilmasto loppari maailmassa, hänestä koko ilmaston muutos alkoi.

Al Gore pyrkii USA:n presidentiksi vuonna 2000, kiitos ettei hänestä tullut tuolloin presidenttiä.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Neuvostoliitto oli lähes sataprosenttisesti juutalainen projekti. Itäisen Euroopan joukkomurhia johtivat pääasiassa juutalaiset sadistit kuten Gendrikh Yagoda. Hän vietti rattoisat eläkepäivät Israelissa. Eräiden arvioiden mukaan yli kuusikymmentä miljoonaa ihmistä menetti henkensä bolsevikkien vainoissa. Israelin pitää ensin selvittää omiensa tekemät joukkomurhat joissa kuoli myös suomensukuisia ihmisiä tuhansittain.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eläketietosi ei taida pitää kutiaan:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Genrih_Jagoda

Laitappa linkki, missä tuo eläkkeen vietto Israelissa on esillä. Olisiko joku toinen samanniminen?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Israel on Lähi-Idän pahin terroristivaltio, joka tappaa sumeilematta tehokkailla joukkotuhoaseilla naisia ja lapsia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Simon Wiesenthal -keskuksen johtaja Efraim Zuroff vaatii Suomea selvittämään, missä määrin suomalaiset SS-sotilaat osallistuivat juutalaisten surmaamiseen toisen maailmansodan aikana."

- Jos Efraimia kiinnostaa, niin Efraim ottaa selvää. Vai? Samaan aikaan vaikuttaa siltä, että selväsanainen vastaus "suomalaiset SS-sotilaat eivät surmanneet siviilejä" olisi Efraimin mielestä väärä.

PS. Blogin kuvassa on Turusta SS-palvelukseen värväytynyt ja 3. kuljetuserässä Saksaan siirtynyt Alpo Olavi Ryyppö (1924-2005). Hän lähti sotimaan yhtenä nuorimmista suomalaisista SS-vapaaehtoisista juuri seitsemäntoista täytettyään - huh.

Kaj Granlund

Oikein, kyseessä oli enoni. En halunnut nimetä häntä, mutta tunnistit. Minulla on hänen kauttaan tullut melko paljon tietoja sen ajan tapahtumista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

SS-matrikkelin uusin painos käyttää Ryypöstä juuri tuota kuvaa, tosin tiukemmin rajattuna. Uteliaisuuteni pakottamana ryhdyin selaamaan kirjaa tuon esimerkkisotilaan löytääkseni, ja R:ään asti oli edettävä!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Linkeistä löytyvä André Swanströmin teksti http://www.skhs.fi/suomalaiset-ss-miehet-ja-sotari...
viittaa asiayhteydestään irrotettuun yksittäiseen lauseeseen, jonka voi kontekstista riippuen käsittää muutenkin kuin sitovana todisteena osallisuudesta juutalaisten teloittamiseen. On kummallista, ettei Swanström julkaise kirjettä sanatarkasti kokonaisuudessaan, vaan ainoastaan lyhyitä sitaatteja ja omat tulkintansa niiden merkityksestä.

Sitaatin mukaan suomalainen oli tyytymätön sijoitukseensa autokorjaamolle, ja kirjeessään hän viittasi ampumataidon riittävän muuhunkin kuin juutalaisten teloittamiseen. Noinhan voi kirjoittaa, jos haluaa korjaamotyön sijaan rintamasotilaaksi (mikä kirjeen eräästä sitaatista ilmenee hyvin selvästi) ja halveksii teloittajan työnkuvaa, tai jos tarkoittaa sitä, että teloittamista on tarjottu vaihtoehdoksi korjaamotyölle. Tai kirjoittaja saattaa vain vinoilla asialla saatuaan tietää, että saksalaiset todella teloittavat juutalaisia, ilman että hänen yksiköllään on koko asian kanssa mitään tekemistä. Todisteeksi teloittamiseen osallisuudesta pelkkä kielellisellä ilmaisulla spekuloiminen on heikko, kaikkea muuta kuin Swanströmin väittämä "selvä todiste siitä, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset todella osallistuivat holokaustin toteuttamiseen ja sotarikoksiin", varsinkin ilman koko kirjeen julkistamista ja kaikkien merkitysvaihtoehtojen selvittämistä.

Mutta selvittäminen on toki paikallaan vielä kuluneiden 77 vuoden jälkeenkin, siltä osin kuin se on käytännössä mahdollista. Asialla ei ole enää oikeudellista merkitystä, vaan ainoastaan totuudenmukaisen historiatiedon etsimisen merkitys.

Efraim Zuroff'in, juutalaisten asiaa ajavan ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal Centerin pääasiallisen ”natsijahtaajan” kouhotus siitä, ettei hän ole saanut vastausta Tasavallan presidentille kuukausi sitten kirjoittamaansa kirjeeseen, on naurettavaa.

Hälyn nostattaneen kirjeen kirjoittaja Olavi Kustaa Aadolf Karpalo on kuollut, samoin kaikki muutkin Swanströmin nimeltä mainitsemat suomalaiset SS-vapaaehtoiset. "Jätetäänkö suomalaisten vapaaehtoisten holokaustirikokset Ukrainassa rankaisematta", Jerusalem Post kysyy otsikossaan. Miten Israelissa on tapana rankaista vainajia?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kapealla aasinsillalla aiheeseen liittyen:

Sain juuri luetuksi Rony Smolarin muistelmateoksen "Setä Stiller - Valpon ja Gestapon välissä "

Kirja keskittyy paljolti natsi-Saksan juutalaisvainoja Suomeen paenneiden pakolaisten kohtaloihin.
Suomen juutalainen aktiivi Abraham Stiller sai apua ministereiltä Väinö Tanner ja K-A. Fagerholm taistellessaan Saksan esittämiä palautusvaatimuksia vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mitkä mahtoivat Suomen juutalaisväestön fiilikset olla poliittiselta, uskonnolliselta, etniseltä ja inhimilliseltä kannalta silloin, kun kotimaa taisteli Hitlerin rintamassa itäistä vihollista vastaan? Mitä "kansalainen Jakob Wulff" tavoitteli, ja mitä hän toivoi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jakob Wulffin tunteet olivat tietenkin sekavat. Mutta yleisesti ottaen Suomen juutalaiset hyväksyvät liiton Saksan kanssa tarkoituksenmukaisuuskysymyksenä. Rintamalla syntyi tietenkin joskus kiusallisia tilanteita kun Suomen juutalainen sotilas törmäsi saksalaiseen "aseveljeen".

Toimituksen poiminnat