Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 19 min 3 s sitten

Nuorten Leijonien maailmanmestari palasi NHL:ään: "Kyllä tämä on hienoa elämää"

15.1.2019 22:15

Jääkiekkoilija Henri Jokiharju kulkee rohkeasti omaa polkuaan. Päättäväisyys kantaa hedelmää: puolustaja on 19-vuotiaana jo maailmanmestari ja vakiopelaaja NHL:ssä.

Jokiharju todistaa osaltaan, että suomalaispelaajan tie NHL:ään voi aueta ilman kokemusta kotimaisesta Liigasta. Saman reitin on kulkenut muun muassa Olli Määttä, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Vaikka Jokiharjulla oli Tapparan kanssa liigasopimus, hän teki rohkean päätöksen ja lähti juniorisarja WHL:ään kolme vuotta sitten.

HIFK:n valmentaja yllättyi joukkueensa sijoituksesta

15.1.2019 22:09

Helsingin IFK tarjosi tiistaina päävalmentajalleen Ari-Pekka Selinille mieluisan juhlaottelun jääkiekon SM-liigassa. HIFK kaatoi KalPan voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-lukemin ja nousi pitkästä aikaa kuuden parhaan joukkoon sarjassa.
Selin oli ottelun jälkeen tunteikkaassa tilassa.

Petteri Orpo toppuuttelee sinisten uhoa – ”Paljon on kaikenlaisia esityksiä ilmassa”

15.1.2019 19:27

Hallituspuolue kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toppuuttelee hallituskumppani sinisten esitystä koskien seksuaalirikollisia ja YK:n pakolaissopimusta.

Siniset ehdotti tänään YK:n pakolaissopimuksen tulkitsemista uudelleen ja perustuslain muuttamista siten, että törkeästä seksuaalirikoksesta tuomitun voisi karkottaa, vaikka lähtömaan turvallisuustilanne ei sitä muuten sallisi.

Petteri Orpon mieli muuttui: On nyt valmis lisäbudjettiin epäiltyjen seksuaalirikostapausten takia

15.1.2019 18:21

Hallitus pohtii, voisiko se antaa vielä ennen eduskuntavaaleja lisätalousarvion eli lisäbudjetin. Siinä voitaisiin antaa määrärahoja Ouluun sekä poliisille lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan, pyörittelee valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok).

”Alun perin olin ajatellut, että tämä hallitus ei enää tee lisätalousarviota, vaan koko tämän vuoden lisätalousvara olisi jäänyt seuraavan hallituksen käyttöön. Mutta tämä on semmoinen asia, että se lisätalousarvio voidaan tehdä”, Orpo toteaa Uudelle Suomelle.

Kd:n puoluesihteeri joutui sairaalaan: ”Sairaus etenee puuduttaen kehoa – Kaikki muuttui yhdessä päivässä”

15.1.2019 18:05

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo blogissaan sairastuneensa harvinaiseen tulehdukseen. Maanselkä kertoo, että hänen diagnoosinaan on ”määrittelemätön aivotulehdus” tai monijuurihermotulehdus, jota kutsutaan Guillain-Barren oireyhtymäksi.

Näkökulma: Koko eduskunnalta kaksi väkevää linjausta – ja yksi heikko lenkki

15.1.2019 17:43

Eduskuntapuolueiden ryhmäjohtajat antoivat tiistaina kolme konkreettista linjausta, joilla halutaan kiristää seksuaalirikosten rangaistuksia ja vastata kansalaisten huoleen Oulussa ja Helsingissä ilmenneistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oulun poliisi julkaisi tilaston seksuaalirikosilmoituksista – perustelee poikkeuksellista tiedottamista

15.1.2019 17:08

Oulun poliisi kokoaa tiedotteessaan yhteen tämänhetkistä tilannetta Oulun seksuaalirikostapausten tutkinnassa. Lisäksi poliisi julkaisi samassa yhteydessä tilaston viime vuosilta koskien poliisille ilmoitettujen raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määriä Oulun poliisin alueella. Tilasto koskee poliisille tulleita ilmoituksia, ei ratkaistuja tapauksia.

Helsingin seksuaalirikosepäily: Tapauksessa yhteensä 4 rikosnimikettä

15.1.2019 16:52

Itä-Helsingin seksuaalirikosepäilyssä on kaikkiaan neljä rikosnimikettä, tiedottaa Helsingin käräjäoikeus.

Tapauksessa rikosnimikkeet ovat törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja huumausainerikos.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee huomenna keskiviikkona epäillyn vangitsemisasiaa. Kyse on siitä, saako epäiltyä pitää edelleen vangittuna.

Ministeri Mykkänen: Poliisille lisää rahaa? – Asia esillä hallituksessa vielä tällä viikolla

15.1.2019 16:37

Hallitus pohtii vielä tämän viikon aikana, voidaanko poliisille myöntää vielä lisärahoitusta ilmi tulleiden seksuaalirikosten tutkinnan turvaamiseksi.

”Se on yksi asia, jota nyt valmistellaan ja mietitään, onko sille riittävät mahdollisuudet. Se on tietysti valtiovarainministeriövetoinen asia ja pääministerilläkin on siihen sanansa sanottavana”, sanoo poliisitoiminnasta vastaava sisäministeri Kai Mykkänen (kok).

Nyt tuli koko eduskunnan linjaus – Nämä 3 lakia runnotaan läpi seksuaalirikosten takia

15.1.2019 15:54

Suurimman eduskuntapuolueen, pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ilmoitti tänään tiistaina eduskunnassa eduskuntapuolueiden yhteisestä tahdosta koskien seksuaalirikosten ehkäisemistä ja niistä rankaisemista.

Sekä hallitus- että oppositiopuolueet ovat Kaikkosen mukaan valmiit edistämään kolmea hallituksen lakiesitystä, jotka on jo annettu eduskunnalle.

Nämä lakiesitykset ovat HE 212, HE 242 ja HE 272.

”Nyt pikkaisen jäitä hattuun” – Oikeusministeri Häkkäseltä tyrmäys pakolaissopimukseen puuttumiselle

15.1.2019 15:39

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) ei lämpene hallituskumppani Sinisen tulevaisuuden ehdotukselle pakolaissopimukseen puuttumisesta.

Sauli Niinistön ”jäätävät sanat” nousivat nyt esiin – Siniset valmis puuttumaan pakolaissopimukseen

15.1.2019 14:55

Hallituspuolue Sininen tulevaisuus on valmis tulkitsemaan uudelleen pakolaissopimusta törkeistä seksuaalirikoksista tuomittujen kohdalla. Asiasta kertoi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tänään eduskunnassa tiedotustilaisuudessa.

Kyse on toimista, joilla poliitikot haluavat vastata Oulun ja Helsingin seksuaalirikostapauksiin.

Poliisin ay-johtaja: Shokkivaikutus näkyy nyt – Tuplamunauksen takia 100 000 hälytystehtävää jää joka vuosi ajamatta

15.1.2019 13:24

Poliisin ammattiliiton eli Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinne taustoittaa blogissaan poliisin tiukkaa resurssitilannetta.

Rinteen mukaan poliisin resurssien taustalla on tuplaepäonnistuminen, mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen, jossa poliisi ei pysty hoitamaan kaikkia hälytystehtäviään.

Nyt repesi riemu: ”Suostumus2018 etenee – raiskauksen määritelmä muuttumassa”

15.1.2019 11:57

Raiskauslainsäädännön muutosta ajavan Suostumus2018-kampanjan vastuuhenkilöt ja muun muassa oppositiopuolue Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson riemuitsevat oikeusministeriön aloitteesta, joka edistää kampanjan tavoitteita.

Suomi valmistautuu Ison-Britannian ”no deal” -eroon – Ministeriö: Jopa 5 000 brittiä voi hakea oleskelulupaa, nyt kannattaa rekisteröityä

15.1.2019 11:34

Jos Iso-Britannia päätyy EU-eroon ilman sopimusta, voi jopa 5 000 britannialaista hakea oleskelulupaa Suomesta, kertoo sisäministeriö.

Ison-Britannian parlamentti äänestä niin kutsutusta brexit-sopimuksesta tänään. Äänestyksessä pääministeri Theresa Mayn ajaman brexit-sopimuksen on laajalti arvioitu häviävän, kertoo muun muassa Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC. Tällöin edessä voisi olla Britannian sopimukseton, no deal -ero.

Raiskauslait halutaan uusiksi – Ministeriö: Suostumuksen asema vahvistuisi

15.1.2019 11:06

Oikeusministeriö ryhtyy selvittämään raiskauslainsäädännön uudistamista. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) asettaa helmikuussa työryhmän lainsäädännön uudistamiseksi. Tavoitteena on, että suostumuksen asema raiskauksen tunnusmerkistössä vahvistuisi nykyisestä.

Esimerkiksi suomalaisia runsaasti puhuttaneessa tapauksessa Turun hovioikeus katsoi syksyllä 2017, ettei vuonna 1994 syntynyt mies syyllistynyt 10-vuotiaan lapsen raiskaukseen, koska syyttäjä ei kyennyt osoittamaan, että lapsi olisi vastustellut oraalista ja vaginaalista seksiä.

Sdp:n Sanna Marin: Turvapaikanhakijoiden seksuaalirikoksista puhuttava – mutta ”vastaus ei ole rajojen sulkeminen”

15.1.2019 10:17

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen sijaisena toimiva puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin ottaa verkkosivuillaan kantaa Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten aiheuttamaan keskusteluun.

Leijonien luottoveskari Mikko Koskinen vahvassa iskussa NHL:ssä

15.1.2019 09:11

Mikko Koskinen torjui maanantaina 41 kertaa seuransa Edmonton Oilersin voittaessa jääkiekon NHL:ssä Buffalo Sabresin peräti 7-2. Ottelu ratkesi ennen kaikkea maalivahtipeliin, joka Oilersilla oli kunnossa, mutta Sabresilla ei.

Koskinen oli iltaansa tyytyväinen.

- Viime aikoina on riittänyt hommia. Mutta ei siinä mitään. Kiva on pelata, kun tulee vetoja, Koskinen summasi iltapuhdettaan Sport Contentille.

Finlandia-hiihto myytiin miljoonalla eurolla Kiinaan – Suomen ja Kiinan talviurheilu alkoi Sauli Niinistön vierailulla

15.1.2019 08:28

Presidentti Sauli Niinistön Kiinan-vierailun yhteydessä avattu Suomen ja Kiinan yhteinen talviurheilu alkoi heti tuottaa liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisyrityksille.

Aiesopimusten lisäksi suomalaisyritykset julkistivat tiistaina myös varsinaisia kauppasopimuksia. Yksi sopimuksen tehnyt yritys oli jääkiekkokaukaloita myyvä Vepe, joka rakentaa Kiinaan kaksi jääkiekkokaukaloa.

Vepen toimitusjohtaja Antti Terkomaa kertoi, että projektit ovat merkittävän kokoisia.

May varoitti brexitin kannattajia vakavasti – Ratkaiseva äänestys Britanniassa

15.1.2019 08:10

Britannian pääministeri Theresa May vetosi kansanedustajiin ratkaisevan äänestyksen aattona EU:n kanssa neuvotellun erosopimuksen hyväksymisen puolesta. Hänen mukaansa se on ainoa tapa varmistaa, että brexit toteutuu ja ettei Britannia eroa ilman sopimusta.

Parlamentin alahuone äänestää tiistai-iltana sopimusluonnoksesta ja tulevia suhteita hahmottelevasta julistuksesta. Mayn pitäisi saada taakseen yli puolet äänestävistä 639 kansanedustajasta, mikä näyttää epätodennäköiseltä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat