Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikennekulttuuri

Varovaisuus liikenteessä koskee sinuakin, jalankulkija!

Myöhäissyksyn pimeät ja sateiset mutta lumettomat illat ovat jälleen laskeutuneet seuraksemme ja autoilijoita on kehotettu totuttuun tapaan varovaisuuteen tien päällä. Nostan kuitenkin useimmiten autolla liikkuvana esille toisen näkökulman, nimittäin kamikaze-jalankulkijan, jolta puuttuu itsesuojeluvaisto korvien välistä, luultavasti edes henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti lompakosta sekä heijastin takinliepeestä.

Ihmishenki maksaa 360 euroa

 

Silloin tällöin tälläkin areenalla on keskusteltu rangaistusten oikeudenmukaisuudesta ja suhteesta toisiinsa. Rangaistuskäytäntö perustuu lakeihin ja myös jossain määrin tavaksi tulleeseen käytäntöön. Laki antaa vain raamit, joitten sisällä rangaistusten pitäisi pysyä ja olla mahdollisimman oikeudenmukaiset.

Autoilijoiden yleinen virhe – jäätävä testitulos

Autoilijoiden suojatiekäyttäytyminen on taas tapetilla. Helsingin Sanomien tekemässä testissä kaksi kolmesta autoilijasta ei antanut tietä suojatien edessä odottavalle jalankulkijalle.

 

Onko parkkisakkojen tarkoitus kiusanteko? Entäs näpistyssakkojen?

Yle uutisoi Rovaniemen parkkisakkojen kehityksestä ja pysäköintimaksutuotoista. Väärinpysäköinnistä rangaistaan parkkisakolla siksi, että väärinpysäköinnistä on haittaa liikenteen sujuvuudelle ja turvallisuudelle. Uutinen oli kuitenkin kirjoitettu melkoisen asenteelliseen sävyyn.

Harmi ettei ollut kameraa autossa...

Tänään on puhuttu muiden asioiden ohella myös erään rekkakuskin kojelautakamerallaan kuvaamasta liikennetilanteesta jossa eräs skoda-kuski seikkailee työsuhdeautollaan.

Itsellenikin sattui tänään tilanne joka olisi ollut mukava saada talteen.

Ajelin kotiapäin kun eräästä risteyksestä poukkasi eteeni kohtuullisen arvokas Toyota Land Cruiser maastoauto.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä