Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Monikultturi

Vahingossa rodullistetut?

Viime aikoina on taas enemmissä määrin etsitty rasistisia asioita, joita voisi kieltää. Turkulainen feministi kirjastonhoitaja kehui mm. facessa, että oli hävittänyt miesasia-Laasasen kirjan "Naisen seksuaalinen valta", vaikka se oli hyväkuntoinen. Hän toimi kansanvalistajana tuhoamalla kirjan. Linkki 

Tallinnanaukio 18.9

Pyörähdin viikko sitten Tallinnanaukiolla ja pysäköin autoni Turunlinnantien varressa olevalle parkkipaikalle. Vastakkaiselle puolelle pysähtyi pikkubussi, jonka ratista nousi musta mies. Paikalliseen tyyliin en välittänyt miehestä taikka hänen aikeistaan ennen kuin hän tuli viereeni leveä hymy kasvoillaan sanoen: "Terve! Mitä sinulle kuuluu? Onko kaikki hyvin?"

Myös Suomessa syntyneet täytyy integroida osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Joka kolmas maahanmuuttajataustainen nuori ei opiskele peruskoulun jälkeen. (YLE 2013)
Maahanmuuttajanuorilla yli viisinkertainen syrjäytymisriski. (YLE 2012)

Uskon, että tehokkain ratkaisu syrjäytymisen ehkäisemiseksi olisi draamakasvatuksen lisääminen peruskouluissa.

Kissa pöydälle

Viimeisimmän Europolista tarjolla olevan tilaston (European Union Terrorism Statistics 2006-2014) mukaan uskonnollisesti motivoituneet terrori-iskut ovat enemmän kuin tuplaantuneet vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. Vasemmiston nimiin laitettuja iskuja oli aikajaksolla 13 ja laitaoikeiston 34. Uskonnollisia eli käytännössä Islamin nimiin tehtyjä iskuja Euroopassa vuonna 2014 oli 395.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä