Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Paha

Karskisti vaan kun vihapuhe kaikaa ... härsk ...

Palaan taas yhteiskuntamme suurimpaan vitsaukseen eli tavalliseen ihmiseen, joka tietää mutta ei välitä. Juuri tuosta hiljaisuudesta Martin Luther King niin osuvasti sanoi: 

"Ongelmamme ei ole pahojen ihmisten julmuus vaan hyvien ihmisten hiljaisuus."

Pahuudesta. Voiko pahan liudentaa ja siten poistaa olemattomiin?

Jumala kuoli jo aikaa sitten, mutta onko Perkelekin jo hengetön?

*

Jari Ehrnrooth puhui asiat niin kuin ne ovat tänään Ykkösaamussa.

Kuuntele: YLE R1, Kolumnit, ma 4.9.2017; https://areena.yle.fi/1-4220742 kesto n. 5 min.

*

Turun attakin jälkeen monet, myös pääministeri, rauhoittelivat, että väkivalta on vastoin uskontojen periaatteita ja että vihaan ei tule vastata vihalla.  Vedottiin myös vastakkainasettelua vastaan ja maltillisuuden puolesta.

Miksi Jumala sallii pahan, jos Hän kerran on kaikkivaltias ja hyvä?

Kirjoitin tämän tekstin alkujaan kommentiksi Sara Takalan artikkeliin "Sielun muokkausta ja luonnonlakeja: pahan ongelma tänään", jossa kirjoittaja kirjoitti näin:

"2000 vuotta pyrkimyksiä löytää Jumalalle pätevä syy sallia maailman pahuus eivät ole tähän päivään mennessä tuottaneet ainuttakaan ongelmatonta tai edes yleisesti hyväksyttyä teodikeaa."

http://www.areiopagi.fi/2015/09/sielun-muokkausta-ja-luonnonlakeja-pahan...

Harmaata pohdintaa hyvästä ja pahasta, sodasta ja rauhasta

Lukiolaispoikana olin kesätöissä Helsingin Satamalaitoksella tavaranmerkitsijänä. 1970-luvulla koululaiset saivat vielä kesätöitä. Jouduin antamaan kolmanneksen palkastani kotiin. Isäni Vidar perusteli asiaa viisaasti toteamalla, että kaikki joutuvat maksamaan palkastaan veroa, kustantamaan asunnon vuokrat ja sähköt.

Loput kesärahani sijoitin ulkomaanmatkaan, menin yksin Brysseliin ja Pariisiin. Brysselin mieleenpainuvin kohde oli Le Musée Oldmasters Museum, jossa oli esillä vanhan taiteen mestareiden teoksia 1400-luvulta 1700-luvulle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä