Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Sharia

Karkinjakoa?

Islamilainen terrori Syyriassa, Irakissa, Afghanistanissa, Libyassa, Somaliassa jne EI OLE TULLUT jostain ulkopuolelta, vaan on ihan näiden ihmisten itsensä keskuudessa syntynyt ja rakkaudella vaalittu ajatusmaailma. Itse he kannattavat islamia, itse kannattavat shariaa ja iloitsevat avoimesti iskuista länsimaita vastaan.

Karkinjakoa?

Islamilainen terrori Syyriassa, Irakissa, Afghanistanissa, Libyassa, Somaliassa jne EI OLE TULLUT jostain ulkopuolelta, vaan on ihan näiden ihmisten itsensä keskuudessa syntynyt ja rakkaudella vaalittu ajatusmaailma. Itse he kannattavat islamia, itse kannattavat shariaa ja iloitsevat avoimesti iskuista länsimaita vastaan.

Se on vain islam

Orlandon terrori-isku saa minut vihaiseksi. Kuitenkin omalla tavallaan vielä järkyttävämpää on länsimaisten vasemmistolaisten reaktio siihen.

Tietenkin uskonnollinen fanaatikko tekee minkä tekee, hänen toimintaansa ohjaa vain uskonnon dogma. Muiden, normaalien ihmisten kuuluisi kuitenkin omata edes vähän järkiperäistä ja moraalista harkintaa, joten yhden ihmisen hirmuteko muuttuu systemaattiseksi väkivaltaisen ideologian suojeluksi ja edistämiseksi, kun vasemmisto marssii esiin harhauttamaan huomion pois iskusta ja sen todellisista syistä.

Islam ja politiikka, osa 7: Jihad

Jihadilla tarkoitetaan uskonnollista kamppailua islamin puolesta. Tämä kirjoitus keskittyy ns. miekan jihadiin, eli sotilaalliseen taisteluun islaminuskon etujen edistämiseksi. Erityispainopiste on jihadistisen liikkeen jihad-tulkinnalla ja sen asettamisella kontekstiin suhteessa historiallisiin tulkintoihin.

Islam ja politiikka, osa 6: Islamilainen fundamentalismi

Islamilainen fundamentalismi ei fundamentaalisti (sic!) eroa muiden uskontojen tuoreemmista jyrkistä suuntauksista: molemmat pyrkivät sivuuttamaan ajan kuluessa muodostuneet opilliset ja tulkinnalliset kerrostumat ja palaamaan ”alkuperäiseen”, tavalla tai toisella ”puhtaampaan” oppiin. Esim. jyrkimpiin fundamentaali-islamismin suuntauksista kuuluva salafismi juontuu esi-isää tarkoittavasta sanasta salaf. On siis pyrkimys palata ”esi-isien uskoon”.

Islam ja politiikka, osa 4: Umma

Ummalla tarkoitetaan muslimien muodostamaa uskonyhteisöä. Sanalla on kuitenkin vahva poliittinen ulottuvuus, sillä Islam on, kuten aiemmin todettua, paitsi oppi hyveellisestä elämästä myös hyveellisen yhteisön järjestämisestä. Umma on siis selkeästi poliittinen yhteisö, ja se kattaa lähtökohtaisesti kaikki uskovat halki maailman. Umma on myös äärimmäisen keskeinen muslimin hartaudenharjoituksen kannalta, sillä Pelastuksen kannalta on erittäin tärkeää kuulua oikeaan uskonnolliseen yhteisöön ja seurata oikeaa opettajaa/johtajaa.

Islam ja politiikka, osa 3: Sharia

Sharia, eli islamilainen laki on julkisuudessa saanut kyseenalaista mainetta sen "keskiaikaisten" rangaistusten sekä todistus- ja rikosnormien vuoksi. Raiskatuille aviorikoksesta langetetut kivitystuomiot ja varkaiden käsien katkomiset kieltämättä löytyvät konkreettisesti Koraanista ja haditheista, eli muistiinmerkitystä perimätiedosta, mutta nykyisin sovellettava sharia itse asiassa eroaa jyrkästi perusluonteeltaan 1700-luvun ja sitä edeltäneen ajan shariasta.

Islam ja politiikka, osa 2: Kalifaatti

Kalifaatin käsite on ollut viime aikoina esillä erityisesti ISIS -järjestön julistettua sellaisen hallitsemilleen alueille Syyriassa ja Irakissa. Islamistisessa puheessa Kalifaatilla tarkoitetaan teokraattista diktatuuria, jota johtaa kalifi ja tämän alla toimiva uskonsotureiden eli jihadistien sotilasorganisaatio. Alun perin nimitys kalifi tulee arabian kielen seuraajaa tarkoittavasta sanasta ja nimitystä käytettiin niistä profeetta Muhammedin miespuolisista sukulaisista, jotka johtivat ummaa, eli uskovien yhteisöä profeetan poismenon jälkeen.

Islam ja politiikka, osa 1: Johdanto

Suoritin keväällä 2015 Islam ja politiikka -kurssin Jyväskylän yliopistossa, jonka suoritustavaksi määritettiin seitsemän blogikirjoituksen kaltaista luentopäiväkirjatekstiä. Sain viime aikoina blogistaniassa heränneestä islam-keskustelusta ajatuksen, että voisi olla mielekästä julkaista nämä kirjoitukset julkisessakin blogissa ja avata akateemisessa islam-tutkimuksessa mielenkiintoiseksi tai hedelmälliseksi katsottua näkökohtia. islam on kuitenkin uskonto, joka on viime vuosina herättänyt laajaa mielenkiintoa ja keskustelua niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Jotkut muslimit Suomessa kannattavat homoseksistä kuolemanrangaistusta

Olen väitellyt viime kuukausien aikoina monien muslimien (etnisesti somaleja, kurdeja, marokolaisia jne.) kanssa uskosta ja Jeesuksesta. Samalla on käynyt ilmi, että monet heistä kannattavat sharialakia kaikista ihanteellisimpana lakijärjestelmänä. Shariassa paljastunut homoseksi on rikos ja rangaistus tästä on vankeutta, kepin iskuja tai kuolemantuomio riippuen maasta. Shariaoikeusajattelun mukaan homoseksuaaliset ajatukset ja tunteet eivät ole itsessään rikos, mutta näiden tunteiden mukainen seksuaalinen toiminta toisen homon kanssa on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä