Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Keskustan puheenjohtaja

Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*

Paavo ilmoitti kerrasta asiat selväksi – hän erosi perustamastaan Kansalaispuolueesta, jonka idea oli ja on edelleen jotain aivan muuta kuin yleisesti ajatellaan ja tiedetään. Nyt kuitenkin Paavo Väyrynen putsasi kentän ja ryhtyi puhtain asein taisteluun Keskustan puheenjohtajuudesta – tuoden todellisen vaihtoehdon.

Uutispommi: Keskusta myöntää: Paavo Väyrynen on oikeassa.

Keskustan puoluesihteeri Ovaska pudotti varsinaisen uutispommin Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä (Yle uutiset). Ovaska sanoi, että lopullisen päätöksen Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta tekee kesällä Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta.

Sininen hetki – Väyrysen ajatukset

Otsikko on kryptinen, kuten oivaltamattomien ajatuksenjuoksu – esimerkkinä käyköön kansanedustaja – sininen hetki elämässä – Simon Elo. Elo kummastelee [1 Paavon käänteitä, joissa on yksi selvä, kirkas ja arkikansalaisten ymmärtämä viesti – Ollaan tultu kilpailemaan tilanteessa, jossa päätetään Suomen linjasta – vuosiksi eteenpäin. *

 

Simon Elo edustaa prosenttiliikettä

KaPuloita KePun rattaisiin

Paavolta eivät yllätykset lopu. Torstaina 1.2. julkituotu tavoite lähteä haastamaan Juha Sipilää Keskustan puheenjohtajan paikalta puolueen kesän puoluekokouksessa oli jopa Paavon mittakaavassa uutinen. Mutta Paavo ei olisi Paavo, ellei haasteeseen liittyisi myös vaihtoehto: jos Paavoa ei valita puheenjohtajaksi, hän eroaa Keskustasta. Pelin politiikkaa? Sitä juuri. Keskustan puoluekokousedustajat eivät oikeastaan äänestä puheenjohtajasta, vaan Paavon jatkosta puolueen riveissä. Se on enemmän henkilökohtainen kannatusmittaus, kuin puheenjohtajavaali.

Paavo Väyrynen teki rehdin päätöksen – Keskustan puheenjohtajaksi

… tai toinen vaihtoehto on päättää kaksoisjäsenyys. Paavo lähtee, ellei Keskusta valitse häntä puheenjohtajaksi *. Sotkamon puoluekokouksessa Keskusta ratkaisee pitkälti Suomen linjan! Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta näin se on. Presidentinvaaleista kansa valitsi 42 prosentin voimalla istuneen presidentin uudelle kuusi-vuotiseksi jaksoksi [1 … Se siitä ja vilpittömät Onnittelut Saulille.

 

Katri Kulmunista uusi pääministeri?

Keskusta edestä keskusta takaa. Miten keskustalainen politiikka tänään makaa? Gallup ei syleile nyt kepua, siitä on kokoomuslaisille etua. Keskusta ei ole noussut Helsingissä suosituksi, voidaan hyvällä syyllä kysyä miksi?

Keskustan ahdinko stadissa on niin suurta, että heidän kunniapuheenjohtajakin veljeilee mieluimmin krisujen kuin omiensa kanssa. Sanon omien siksi, että Paavo Väyrynen vannoo olevansa vieläkin Suomen Keskustan jäsen, kaikesta huolimatta.

"Kanki" Kaikkosen kuningasajatus!

Muutama vuosi sitten "Kanki" Kaikkonen, esitti eduskunnassa, että kotiinsa maahanmuuttajan ottaneelle maksettaisiin vuokra ja ruokarahaa. Innoituksen eduskunta-aloitteelle Kaikkonen sai pääministeri Sipilän kutsusta sijoittaa Kempeleen kotiin 20 maahanmuuttajaa.

En tiedä onko Kaikkosen lakialoite edennyt kuinka pitkälle, mutta pääminister Sipiläi olisi saanut hylkäämästään kodista karkeasti arvioiden 6000 euroa/kuukausi vuokraa.

Keskustan kriisi on syvempi kuin Sipilä

Suomen Keskustan kriisi on paljon syvempi kuin yksi puheenjohtaja. Syy ei ole Juha Sipilässä, vaan kaikissa  keskustan puheenjohtajissa Johannes Virolaisesta lähtien.

Keskustan alamäki alkoi jo paljon ennenmmin kuin nyt yritetään ymmärtää ja johtuu muista tekijöistä kuin puheenjohtajan persoonasta. On aivan haileselassie onko puheenjohtaja lesta tai lesbo kannatuksen vaje johtuu siitä, että suuret kaupungit ovat vallanneet kokoomus ja vihreät.

Kepu pettää aina - pelkkää panettelua?

 

KEPU PETTÄÄ AINA – NIIN NYTKIN

 

Kulunut hokema ”Kepu pettää aina” kestää kulutuksen. Se on taas päivänpolitiikan vilkkaassa käytössä. Mistäs nyt tällä kerralla on kyse; löytyykö näyttöäkin?

 

Puolueen politiikka mielletään ennen muuta puheenjohtajansa puheista ja tekemisistä. Koko puolueen väkeä; ei eduskuntaryhmää, eikä edes koko terävää päätä pidä niputtaa. Varsinkin kun puolueessa näkyy hajaannusta. Siksi on syytä tutkailla vain puheenjohtaja Juha Sipilän (kesk.) tekemisiä.

 

Onko Sipilä frontti?

 

Keskustan nousu henkilöityy Sipilään, joka haalii suosiota kansan keskuudessa asiantuntemuksellaan ja esiintymisellään, eikä syyttä. Hän on toiminut kiistatta hyvin nostamalla Keskustan siitä suosta missä puolue tarpoi vielä muutama vuosi sitten. Itsekin diggaan Sipilää ainakin tietyillä politiikan osa-alueilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä