Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikanhakijat ja EU

Kuinka paljon on liikaa?

Jälleen kerran olemme siinä tilanteessa, että eurooppalaisille kanssasisarillemme ja veljillemme sataa surunvalitteluja. Surunvalittelut eivät tälläkään hetkellä riitä, eikä myöskään se, että pelolle ei saa antaa valtaa. Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, että muuhun ei sen enempää euroopan kun Suomenkaan johtajat kykene. Kirjoitin samasta asiasta heinäkuussa blogin ja mitä sen jälkeen on tapahtunut, ei mitään. Tai on, annetaan sosiaaliturvaa laittomasti maassa oleskeleville. Kuulostaapa todella järkevältä tässä maailman tilassa?

Uusi Eurooppa

Vuonna 2015 käynnistynyt massiivisempi turvapaikanhakijoiden virta Eurooppaan muutti sen kehitussuuntaa enemmän kuin mikään muu lähihistorian tapahtuma.

Lähialueilla Aasiassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa on mahdollisesti 50-100 miljoonaa ihmistä, jotka haluavat tulla Eurooppaan pakolaisstatuksen turvin, mikäli heidän siirtyminen tänne järjestetään.

Saksassa on tarvetta lähivuosina lisätyövoimasta, se ollee yksi syy siihen, että Saksa vaikutti myönteisesti pakolaistulvaan 2015.

Kreikka koijaa, taas

Välimeren kautta on tullut tänä vuonna jo yli 130 000 turvapaikanhakijaa Eurooppaan. Näistä Kreikan kautta on tullut 122 637 ihmistä (Talouselämä 1.3.2016).

Euroopan kantokyky ei ole loppumassa – solidaarisuus on

Hukkuuko Eurooppa pakolaisvyöryn alle? Onko Suomen irtisanouduttava kansainvälisistä sopimuksista? Sellaisen kuvan voi saada tasavallan presidentin puheesta valtiopäivien avajaisissa. Aivan tällaista kuvaa puheen ei kaiketi ollut tarkoitus välittää. Harmillista sinänsä, että tämän tason puheesta on mahdollista vetää monta eri tulkintaa.

Järjen hiventä Amerikan maalta

Thomas L. Friedman on New York Timesin kolumnisti, joka on kiertänyt maapalloa asiakysymysten äärellä enemmän kuin juuri kukaan.

Yllättäen hänen uusimmassaan kolumnissaan on puhe Euroopan unionista, vaikka hän arvaakin aiheen karkottavan monia.

Friedman oli jutellut Davosin kokouksessa brittien entisen Labour-ulkoministerin ja nykyisen International Rescue Committeen puheenjohtajan David Milibandin kanssa. USA on ottanut vastaan vain pari tuhatta Syyrian sotaa paenneista miljoonista. Friedman päätyy nyt neuvomaan suorasanaisesti Barack Obamaa:

 

Turvapaikanhakijakriisi ja EU

Euroopassa on turvapaikanhakijakaaos.  Kaikki mahdolliset tyhjät koulut, hotellit tms. on käytetty,  tulijoita on jopa laitettu koulujen jumppasaleihin Saksassa. Avoin politiikka on aiheuttanut vastustusta myös Merkelin Kristillisdemokraattisessa puolueessa, eikä asiaa auttanut yhtään Saksassa maahanmuuttajia kohtaan nostetut raiskaus- ja ahdistelusyytteet. Kansa alkaa yksinkertaisesti saada tarpeekseen tästä kansainvaelluksesta, jolle EU ei ole löytänyt vielä mitään vaihtoehtoa. -Merkeliä tämä ei ole kyllä vielä vakuuttanut.

Onko Euroopan Unioni pystyssä vuoden 2016 päättyessä?

Onko Euroopan Unioni pystyssä vuoden 2016 päättyessä?

*

Kova aika herättää kovia kysymyksiä.

Kovia kysymyksiä ei ole syytä kaihtaa vain yksinomaan siitä syystä, että ne ovat kovia kysymyksiä.

*

Saksaan tuli 1.100.000 turvapaikanhakijaa vuonna 2015

Saksan sisäministeriö ilmoitti keskiviikkona 6.1.2016, että maahan on rekisteröity 1.100.000 turvapaikanhakijaa vuonna 2015.  Pakolaisista noin 40 % on ilmoittanut tulleensa sodan runtelemasta Syyriasta.

Pakolaiskriisin luomat riskit on huomioitava politiikassa

Polisi on vahvistanut että Kölnin joukkoraiskauksiin johtaneet uudenvuoden mellakoille on ollut vastaavaa toimintaa myös Suomessa. Tämä osoittaa osaltaan, että turvapaikanhakijoiden aiheuttamat turvallisuushaasteet on otettava vakavasti. Myös poliisien katupartioon käyttämiä resursseja on sen vuoksi väliaikaisesti syytä lisätä. Hysteriaan ei ole tarvetta, mutta vähintään yhtä vaarallista on asioiden lakaiseminen maton alle.

"Arviota tuntemattomassa paikassa olevista on mahdotonta antaa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi asian ensimmäisenä suoraan: "Eurooppaan tulijoiden joukossa on myös valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään." Tämä on konkretisoitunut tällä viikolla Pariisin tapahtumien myötä, kun ainakin yksi terroristeista on tunnistettu Eurooppaan saapuneeksi turvapaikanhakijaksi.

Terroristi on terroristi uskonnosta tai taustasta riippumatta, Sebastian!

Valitettavasti iskujen tekijöiden yksi tavoitteista on onnistunut. Oli isku sitten missä tahansa, terroristit saavat meitä syyttelemään ja puolustamaan itseämme ja "omiamme" ymmärttämättä edes miltä tai keiltä puolustaudumme. "Oli vain ajasta kysymys"-päivitykset ovat alkaneet jo lisääntyy facessa ja onhan tästä jo puhuttu kuukausia "mitä jos"-tapahtumista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä