Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Etninen tausta

Missä älykkyys sikiää

Voimme olla juutalaisista mitä mieltä tahansa, niin tänään minun on helppo kumartaa Tel Aviviä kohtaan. Pohdin etnisen ja / tai uskonnollisen taustan merkitystä ihmisen älykkyysosamäärään (aihe josta kirjoitin aiemmin) ja törmäsin Wikipediassa olevaan Nobel-palkintoja koskevaan tilastoon. Tilasto kertoo mistä maasta, etnisestä ryhmästä taikka uskontokunnasta meidän tulee hakea seuraavat maahanmuuttajat.

Huhtasaaren kansanryhmä

Laura Huhtasaari puolusti Teuvo Hakkaraista sanomalla, että "Itse ajattelen, että muslimit eivät ole kansanryhmä. Heitä on 1,7 miljardia. Muslimit eivät myöskään ole kansanryhmä Suomessa, vaikka osa heistä kuuluu uskontoon nimeltä islam." Jos Huhtasaari olisi oikeassa, muslimeilla ei olisi tietenkään missään olosuhteissa minkäänlaista suojaa ns. kansanryhmää vastaan kiihottamista vastaan.

Me amerikkalaiset

Viime sunnuntaina meksikolainen laulaja Juan Gabriel kuoli. Koko Amerikan mantereella surraan Juan Gabrielin poismenoa. Jopa presidentti Barak Obama lähetti osanottonsa, jossa hän korostaa Juan Gabrielin merkitystä.

Obaman viesti ymmärtää, kun ottaa huomion espanjankielisen väestön nykyinen asema Yhdysvalloissa.

Raiskauksia ei voi hyväksyä

Maantaina Helsingissä tapahtui tragedia, jossa 4-5 nuorta etnisesti somalialaista ovat epäiltynä raiskauksesta, (huom. epäiltynä). Tässä on nyt alkanut media kysymään miksi, mitä, miten tämä on voinut tapahtua? Kysytään sellaisia kysymyksiä, mitkä vievät fokuksen pois varsinaisesta tragediasta. Eli tälle nuorelle naiselle tapahtuneesta hirvittävästä väkivallasta.

Kuka on etninen suomalainen?

Olen eläkkeellä oleva työaika- ja palkkatutkija. Saan vanhoista tutkijanvuosistani erillistä eläkettäkin KELA:sta, sillä siellä oli olemassa lisäeläkejärjestelmä. Sen lisäksi olen sukututkija. Omassa sukutietokannassani on noin 2000 sukulaisen tiedot. Olen Suomen  sukututkimusseuran jäsen ja seuraan heidän ja sukututkijoiden internetsivustoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä