Cajppa - ajatuksia yhteiskunnastamme aidan takaa En kaipaa teitä enkä tienviittoja

Kaikki blogit puheenaiheesta Väkivaltakoneisto

Israel - lupa murhata

Miten voisi suojella palestiinalaisia lapsia ja teinejä Israelin puolustusvoimien, IDF:n, kuolettavilta luodeilta? Tämä kysymys nousee jälleen mieleen, kun tänään raportit kahdesta kuolleesta palestiinalaisnuorukaisesta kantautuivat maailmalle.

Kuherruskuukausi on ohi

Olen monta kertaa miettinyt sitä onko Suomessa asiat olleet suhteellisen hyvin pitkälti sen tähden, että Suomen valtio on vain sata vuotta vanha. Organisaatiot kun tuppaavat syntymään, kasvamaan, kukoistamaan, rappioitumaan ja romahtamaan. Välillä on käynyt mielessä miksi asia olisi toisin valtion suhteen?

Ärsytys nostaa hallitsemattoman mellakan - Suomessakin?

Suomen kansan syvät rivit ovat aina arvostaneet poliisia ja palokuntaa. Jo vuosia sitten VR-Makasiineilla 1] Helsingissä palomiehiäkään ei arvostettu, tai sitten liian nuoret olivat nauttineet liikaa mielenkiihoketta kemiallisina purskeina ja ruiskeina.

New Yorkin kytät ovat sikoja

Otsikon mukaisen päätelmän voi ainakin muodostaa sen perusteella, mitä mieltä kansalaiset ovat NYPD:n toiminnasta. New Yorkin poliisin Twitter-kampanja epäonnistui pahasti, kun yleisön näkemys poliisin toiminnasta ei ollut yhtä silkoinen kuin poliisilaitoksella itsellään. NYPD pyysi ihmisiä laittamaan Twitteriin kuvia itsestään poliisilaitoksen edustajien kanssa. Tarkoituksena oli saada näin hymykuvia mukavaan – ja edulliseen – pr-kampanjaan.

Voisiko olla niin?

Voisko sittenkin olla niin, että lapsuus on itseisarvo? Siis, että lapsuus itsessään on arvokasta ja että lapsen tehtävä ei ole valmistautua kapitalistisen tuotankoneiston rattaaksi, vaan lapset tehtävä onkin olla lapsi?

Voisiko olla niin, että preesens on tärkeämpi kuin futuuri? Voisiko juuri nyt olla lapselle se tärkein ajanhetki? Onko kuitenkin hulluutta rakentaan koko elämänsä huomiselle, jota ei ehkä koskaan tule ja joka ei kuitenkaan ole sitä mitä sinä odotat?

Maanpuolustustahto ja väkivaltakoneisto

Pohditaanpas hetki suomalaista väkivaltakoneistoa. Kun lähestytään asiaa vapaan vasemmiston tulokulmasta, ajatellaan useimmiten, että valtion väkivaltakoneiston tehtävä on suojella omistavan luokan omaisuutta kansalta.

Tilanne on kuitenkin mutkikkaampi maassa, jossa on ehkä maailman korkein maanpuolustustahto. Suomalaisista miehistä 90% olisi valmiita puolustamaan synnyinmaataan asein ja naisistakin 60%.

Ihmiskunta vaatii aina sotansa!

YK:n turvaneuvosto valtuutti käytännössä Naton uuteen sotaan, jossa lopputuloksena kuolee enemmän siviilejä kuin "sotilaita" - esimerkit Irakista, Balkanilta ja Afganistanista tukevat esitettyä väitettä. Nyt vuorossa on öljyntuottajamaa Libya. Ulkoministeri Stubb jo muutama päivä sitten kertoi kiihkoissaan, että me pommitamme, me tuhoamme ...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä